Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "Degeneráltnak és csapnivaló...

"Degeneráltnak és csapnivaló szülőnek neveztem a szüleimet", ezért anyám haragszik. Érthető, hogy nem vagyok hajlandó bocsánatot kérni?

Figyelt kérdés

Igazából ez a beszólás nem pont úgy történt, ahogy elsőre tűnik. Mind a ketten láncdohányosok, így anno 7 éve, 13 évesen nem volt nehéz cigihez jutnom és kipróbálni. Természetesen lebuktam. Azóta anyám meg van győződve róla, hogy én rendszeresen dohányzom(ami egyébként nem igaz), ezért folyamatosan gyanúsítgat, számon kér, és nem hiszi el, hogy én nem dohányzom rendszeresen, mindig vitáig fajul egy ilyen beszélgetés. Szerintem érthető, hogy a tököm tele van ezzel a 7 istenverte éve tartó bacogatásssal. Nincs hónap, hogy ne jönne elő, de van, hogy heti többször szóba kerül, holott semmi jel nincs arra, hogy én rendszeresen dohányoznék. Konkrétan anno online oktatásban se volt jel, pedig apu 1 hónapig otthon volt, ráadásul akkor még kiskorú voltam, tehát kolis nagykorú barátok híján, ha akkor is cigiztem volna rendszeresen, akkor a szüleimtől kellett volna elcsennem. Meg anyu most is, kb rám van telepedve a szabadsága alatt, akkor is, ha nem közös programunk van, és nem lát cigizni, mégis gyanúsítgat.

Na az eheti szokásos vitán nagyon felhúzott, és így megmondtam, hogy nem cigizek, de ha dohányoznék, akkor a helyükben csapnivaló szülőnek tartanám magam, hogy egy csomó lehetőség volt észrevenni, de mégsem sikerült. Meg, hogy egyébként nem vagyok degenerált, hogy azért fizessek, hogy hamarabb megdögöljek.

Na azóta nem áll szóba velem. :D Én viszont nem vagyok hajlandó bocsánatot kérni, szerintem nincs okom a megbánásra. Ráadásul ő sem szokott soha bocsánatot kérni, még akkor se ha bőőven lenne rá oka. Én meg nem fogok bocsánatot kérni egy olyanért, ha okom sincs rá. Ő cseszeget hét éve minden ok nélkül, magának provokálta ki szerintem...

2022. aug. 4. 09:07
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
20%
Nem, nem érthető. Az viszont az lesz, ha ezek után kívágnak otthonról.
2022. aug. 4. 09:12
 2/37 anonim ***** válasza:
5%

Szóval meglopod a szüleidet.

Mesélj még kérlek.

2022. aug. 4. 09:12
 3/37 A kérdező kommentje:

#1 Szeptemberben mindenhogy költözök, a segítségük nélkül, önállóan, szóval mindegy lenne, ha ki akarnának dobni. :)

#2 Szóval nem tudsz szöveget értelmezni? Azt írtam, hogy 13 évesen (ami 7 éve volt!) csentem el cigit, hogy kipróbáljam. Kemény egy szálat egyébként, ezt simán ki lehet következtetni... Meg azt írtam, hogy ha rendszeresen cigiztem volna(még egyszer, a kipróbáláson kívül nem cigiztem), akkor digitális oktatás alatt csak tőlük juthattam volna hozzá, az meg rájuk nézve elég gázos, ha hónapokig tartó otthonlétemben sem a dohányzás sem a lopás nem tűnik fel nekik.

2022. aug. 4. 09:19
 4/37 anonim ***** válasza:
19%
Jól megmondtad nekik a tutit. Tényleg nem vagy degenerált.. Csak egy 20 éves felnőtt, aki a szüleinél lakik, eltartják, és visszapofázik. Gratula, a kövi kérdésed majd az lesz miért akarnak kidobni a szüleid? Megtehetik? Nehogymá!!!
2022. aug. 4. 09:28
 5/37 anonim ***** válasza:
19%
Ennyi miatt ilyen durván nekik támadni? Amilyen a szülő, olyan hitvány a kölyke is.
2022. aug. 4. 09:29
 6/37 anonim ***** válasza:
0%

Csentél, bugáztál, happoltál

a lényeg ugyanaz

2022. aug. 4. 09:32
 7/37 A kérdező kommentje:

#4 Hol írtam, hogy eltartanak? :) Sehol. Dolgozom évek óta, suli mellett is, a közös költségekbe is beszállok, amióta vége a giminek.(Tehát párhónapja) Szinte mindent magamnak veszek, ráadásul KÖLTÖZÉS ELŐTT ÁLLOK. Három hét, és megyek.

Mondjuk nem tudom miért jogos egyesek szemében 7 évig rendszeresen, alaptalanul generálni a feszültséget, csak mert a másik fél a "gyerek", aki "el van tartva". (Akkor is ha erről semmi infó nincs a fő kérdésben, mert IRRELEVÁNS, és lehet marhára nem ez az igazság, mint pl most...)

2022. aug. 4. 09:35
 8/37 anonim ***** válasza:
0%
Túl nagy a pofád ahhoz képest hogy a szüleid nyakán élsz. És nyilván ok nélkül tartanak hazug senkiházinak mi?
2022. aug. 4. 09:35
 9/37 anonim ***** válasza:
93%

Én azt nem értem: és ha dohányoznál? Felnőtt ember vagy. A szüleid is dohányoznak. Akkor mi jogon kérnék ezt számon rajtad? Legközelebb mondd meg nekik, hogy amíg ők dohányoznak, addig azt se vehetnék rossz néven, ha a szemük láttára dohányoznál.

Egyébként, ha jól értem, csak anyukád b..ogat ezzel, ugye?

Szerintem ülj le négyszemközt apukáddal beszélgetni erről, hogy te normális légkörben akarsz élni ebben a lakásban, és kéred, hogy segítsen anyukádat leállítani. Lehet, hogy ha ő is rászól, hogy hagyjon békén téged, akkor talán kevésbé fog anyukád szekálni.

És persze amint lehet, el kell költözni.

2022. aug. 4. 09:38
 10/37 A kérdező kommentje:

#5 Ennyi? Hét éve gyakran heti többször ordibálós veszekedést kaptam, többnyire már az első megszólalásom előtt... Az szerintem meg tény, hogy ha igaz lenne a feltételezésük, akkor elég gáz lenne a részükről, hogy nem tűnik fel.

#6 Egy alkalommal, 13 évesen. Nem hinném, hogy reális hét éven keresztül emiatt fenntartani a feszültséget....

2022. aug. 4. 09:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!