Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mit csinàljak?

Szerintetek mit csinàljak?

Figyelt kérdés

Édesapàm most töltötte be a 65.életévét, és mostantól nyugdíjas lesz. Kőművesként dolgozott egész életében, de nagyon sokszor nem volt bejelentve, vagy nem nem annyira volt bejelentve, mint amennyit kézhez kapott, mert elvàltak a szüleim, és nem akart fizetni gyerektartàst. Àllítólag van valami kivehető megtakarítàsa, de nekem sokszor úgy adja elő, hogy semmije nincs, meg kérdezgeti, mikor megyek haza, mikor kapok fizetést.

Én egyedül tartom el magam, rengeteg a kiadàsom, felnőtt nő vagyok. Nem keresek sajnos én sem sok pénzt. Segítenék neki, de az az érzésem, hogy visszaél vele. Ha a kezem nyújtom, az egész karom kell neki. Az utóbbi évtizedben csak a munkanélküli központból élt. Attól is félek, hogy alig lesz nyugdíja.

2022. júl. 29. 17:54
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
97%

Menj haza látogatóba, amikor te akarsz.

Tudod, ki adna neki úgy, hogy ő meg nem akart gyerektartást fizetni.

2022. júl. 29. 18:03
 2/19 anonim ***** válasza:
98%

Semmit ne csinálj. Ha nincs, nem tudsz segíteni.

Oldja meg, az önkormányzattól sokféle támogatást tud igényelni, amennyiben tényleg rászorul, a rezsitől az étkeztetésig.

2022. júl. 29. 18:10
 3/19 anonim ***** válasza:
35%
Anyagilag amennyi belefér annyit tudsz neki semmit. Többet akkor sem ha szeretnél se tudnál, így nagyon nincs mit tenni.
2022. júl. 29. 18:18
 4/19 anonim ***** válasza:
17%
Arra vigyázz, hogy adott esetben kötelezhetnek arra, hogy szülődet eltartsad, bizonyítani kell, hogy érdemtelen erre: dokumentumok, tanúk fontosak.
2022. júl. 29. 18:23
 5/19 anonim ***** válasza:
96%
Ha van eszed, nem adsz neki pénzt
2022. júl. 29. 18:25
 6/19 A kérdező kommentje:
Nem azt mondom, hogy érdemtelen, csak azt nem tudom megtenni, hogy havonta x összeget csak erre szànok. Édesanyàmat is tàmogatni kell, nem tudok szàz felé szakadni. Testvérem csak féltestvérem, anyukànk közös, az ő költségeit felesben fizetjük, de édesapàmét csak én egyedül.
2022. júl. 29. 18:25
 7/19 anonim ***** válasza:
73%

"Az utóbbi évtizedben csak a munkanélküli központból élt. "

Ezt hogy érted??? Összv issz 3 hónapig van munkanélküli segély....

2022. júl. 29. 18:29
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

4: azért annak nagyon sok egyéb feltétele van... Pl. hogy nem veszélyeztetheti a saját maga és családja eltartását.

Szélsőséges esetben megítélnek 10-20e ft szülőtartást... Bakfitty....

2022. júl. 29. 18:30
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Te nem felelsz az ő felelőtlenségéért. Ha nem fizetett gyerektartást, akkor egyáltalán mért vagytok kapcsolatban? Nem értem, mért érzel lelkiismeret-furdalást azért, mert nem akarod eltartani. Nem is kell!
2022. júl. 29. 18:43
 10/19 anonim ***** válasza:
93%
Annyival tamogasd amennyire gondolod. Elvarasai nem lehetnek.. ha havi 5000ft fer bele akkor annyi. Apukád tudta, mikor feketén jol keresett, h fel fog kopni az alla a nyugdijbol.... Akkor hova lett a sok pénz, amibol a gyerekere SEM aldozott...?
2022. júl. 29. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!