Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen szerinted egy “mérgező...

Milyen szerinted egy “mérgező szülő”?

Figyelt kérdés
Milyen tulajdonságok alapján mondanád azt bármelyik szülődre, hogy mérgező szülő? Képes lennél örökre megszakítani vele a kapcsolatot? Ha megszakítottad, megbántad később? Mit lehet tenni szerinted annak érdekében, hogy a későbbi gyereknevelésen ne látszódjon meg az ilyen szülő rossz tulajdonsága?

2022. júl. 22. 15:53
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
0%
Itt kb bárkire rámondják, hogy mérgező.
2022. júl. 22. 18:44
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

-ha elcseszett valamit, másra hárítja

-mindenki hülye, csak ő helikopter-elvet vallja, vagy ha jobban tetszik, más szemében a szálkát észreveszi, sajátjában az erdőt sem.

-rátukmálja a világlátását a környezetére

-a gyereke(i) n keresztül akarja megvalósítani magát

-függő(legyen akár alkoholista, akár munkamániás)

-azt hiszi, a gyerek arra van, hogy kiszolgálás az igényeit, hogy dicsekedjen vele

-presztízsre hajt, pl a gyerekét csak akkor veszi valamibe, ha a legjobb suliba jár, a legjobb jegyeket produkálja, stb.

-manipulatív

-kiszámíthatatlan, pl Borderline-os

-aszociális(nem szeret, nem szorong, nem tanul)

-állandóan baxtat valakit

2022. júl. 22. 18:57
 23/32 anonim ***** válasza:
93%
Többféle mérgező szülő van. Nekem a nagyanyâm mérgező: vallási fanatikus, de mellette rosszindulatú, nárcisztikus, manipulatív, mártírkodó,okoskodó.
2022. júl. 22. 19:43
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
leginkább önbizalomromboló
2022. júl. 22. 20:42
 25/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat és kívánom, hogy mindenki a lehető leghamarabb túl tegye magát rajta (ha egyáltalán lehet)! Én próbálok hinni abban, hogy most kezdődik csak az életem igazán…
2022. júl. 22. 22:30
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Még szép ;)

Amint elköltöztem, annál szebb éveim lettek.

Már 6 éve a múltamnak tudhatom azt a borzalmat amit át kellett élnem

2022. júl. 22. 22:40
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Ez nem az apám, hanem az anyám és a kanija voltak.

Anyámra rá nem nyitom az ajtót. Nem érti miért. Letagad mindent, szerinte én unatkozom (2 gyerek, meló, férj, háztartás) és kitalálok történeteket.

Ezért is háborít fel, ha valakinek nem hisznek ilyen esetben, vagy áldozathibáztatnak.

2022. júl. 23. 00:37
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Apam hiu volt es anyamat tobbszorosen megcsalta. Valoszinuleg van 20-30 feltestverem elszorva, hivatalosan 3rol tudok. Persze nagyon feltekeny volt, cirkuszolt hogy anyam mikor er haza munkabol, megutotte (nem lattam, csak elmondasok alapjan). Zsugori volt, ha elmemt vasarolni utana szamolta hogy hany tojas fogyott a hutoben… Elvaltak, sz.rt ram es öcsemre, mikor 10 ev utan „fel akarta venni a kapcsolatot“, hozott szulinapomra az ut szelen vagott vadviragot (pedig van penze) es a talalkozo utan megis ugydöntött hogy inkabb megse akarja a rendszeres kapcsolatot.

Nem erzek iranta semmilyen szeretetet, ö egy idegen szamomra. Emlekszem tisztan hogy tizeneveskent nem tudtam kimondani hogy „apa“. Nem tudtam öt igy megszolitani pedig akartam es nem ment.

Persze mindez nekünk abban vegzödött hogy anyam ejjel nappal dolgozott, es mivel en voltam az idösebb hamar fel is kellett nönöm. Amikor valtak en voltam a postagalamb es irogattam anyam diktalta smseket 12 evesen „menj a rib.ncodhoz“, stb.

Mai napig nem tudom apam hol lakik mert eltitkolta elöttünk hogy nehogy odamenjünk. Nem tudom mikor van a szülikapja, mi a kedvenc szine. Nem volt apafiguram.

Persze mindezek engen nökent megannyi komplexussal hagytak. Nem tudok megbizni senkiben („hiszen a sajat apamat se erdeklem, miert erdekelnek mast??”), nagyon nehez a parvalasztas, stb.

Anyam mivel ra volt utalva es nem volt semmi segitsege (semmi nagymama, semmi testver, baratno, barmi) engem ugraltatott mint ujdonsült „felnöttet“.

2022. júl. 23. 01:08
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó!

Anyád sem volt jobb.

2022. júl. 23. 03:31
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
29: Ebben egyetértünk, pláne az sms-es dolog miatt.
2022. júl. 23. 18:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!