Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen szerinted egy “mérgező...

Milyen szerinted egy “mérgező szülő”?

Figyelt kérdés
Milyen tulajdonságok alapján mondanád azt bármelyik szülődre, hogy mérgező szülő? Képes lennél örökre megszakítani vele a kapcsolatot? Ha megszakítottad, megbántad később? Mit lehet tenni szerinted annak érdekében, hogy a későbbi gyereknevelésen ne látszódjon meg az ilyen szülő rossz tulajdonsága?

2022. júl. 22. 15:53
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
94%

Például összeveszik a másik szülővel és a gyereket használja “postásnak”, arra hogy elmondja a másiknak amit valójában ő mond. Iszik. Csak akkor normális, hogyha a gyerek teljesíti az öncélű kéréseit. Nyíltan arról beszél a gyereke előtt hogy szeretne meghalni. Pofonvágja a másik szülőt a gyereke előtt, vagy vérremenő , igazán ijesztő és mélyreható orbidálásokat és lakásátrendezéseket tart. Alkoholos állapotban rosszul lesz úgy hogy a gyerek is ott van és a másik szülővel takaríttatja össze. Érzelmileg zsarol. Olyan dolgokat részletez a gyerekének, amik 18+ osak, és igazából nem is a gyerekre tartoznak. Olyan keserű és súlyos titkokat oszt meg a gyerekkel, amik már tényleg túlmennek egy bizonyos határon és elvárja hogy ezekben a gyerek segédkezzen neki, különben előveszi a szarabbik énjét.

Tessék, lehet csemegézni. Ilyen egy igazi mérgező szülő.

26/n

Szilvi

2022. júl. 22. 17:10
 12/32 anonim ***** válasza:
91%

Hát kb mint a tied.

Az én nagyanyámmal csak az unokák tartják a kapcsolatot, semelyik gyereke sem. Mi is csak azért, mert nem akarjuk, hogy öngyilkos legyen. Bár így is fenyegetőzik vele.

De az én anyám dettó ugyanilyen lett, amit soha nem ismerne be.

Az ilyet úgyis azok tudják csak, akik gyomorideggel jártak/járnak haza.

Tudnék írni, de ugyanazt írnám le ezredjére is ide gyakorira, már leírni is unom, hogy hogy bánt velem és milyen szavakkal illetett, mint egy felmosórongyot, 14 éves koromig.

A terrorja nyilván egy idő után nem működött, elhúztam koliba 8 évre. Így nagyobb volt a békesség is. De még így is tudta nyomni a lelkiterrort, akármit csinált az ember, mindenhez volt hozzáfűzni valója, csupa rossz persze, meglepődtem volna ha egyszer megdícsér.

Mikor végre elköltöztünk, jött az "ő biztos nem vette volna meg" duma (pont mintha az ő anyját hallanám), pedig stabil alapú nagy téglaház, csak újítani kellett. Holott ők annak idején egy parasztházba költöztek. Akármilyen bútort vettünk, akármilyen csempét ő mindig húzta a száját. Mindig. NEKI nem tetszik, hogy az ÉN házam milyen. A babámnál rávártam, vittem hozzá. De újfent semmi nem volt jó. A ruhája, ahogy etetem, ahogy tartom. Azóta nem viszem a gyereket és mi sem megyünk hozzájuk. 2 havonta egyszer beugranak egy órára.

Nekem ennyi bőven elég. Ez az én mérgező szülős sztorim. :)

2022. júl. 22. 17:16
 13/32 anonim ***** válasza:
90%
#9 Úristen mintha én írtam volna. Minden egyes szó egyezik. Még nem volt lehetőségem elköltözni itthonról és megszakítani a kapcsolatot (nemrég lettem 18) de mikor ilyeneket olvasok, emlékeztetnek hogy ott a fény az alagút végén és erőt adnak :) Hogy a kérdésre is válaszoljak, szerintem legegyszerűbben úgy lehetne megfogalmazni hogy 1) a gyerek igényeit nem veszi figyelembe 2) nem kezeli a gyereket önálló emberként vagy 3) lelki szemetesnek használja. Az elsőbe nyilván beletartozik az alapvető létszükségletek ignorálása, a szocializáció tiltása (nem barátkozhat), túlhajszolás (suli + zene + sport + különórák), privát szféra tiltása (megnézi a gyerek telefonját, átkutatja a szobáját), meg ha nem tölt vele elég időt. A 2. mikor a gyereknek nem lehet önálló véleménye, nem barátkozhat és járhat azzal akivel akar, nem választhat hobbit, karriert, stb. Tulajdonképpen mikor a szülő kitalálja milyen lesz a gyerek, és pont. Harmadik opció, ha csak akkor kommunikálnak a kicsivel ha panaszkodni akarnak, amúgy le van tojva, vagy rajta vezetnek le mindent, mindig ő a hibás. Meg persze az agresszív szülők, akik verik a kölköt, vagy kiabálnak vele ok nélkül/apróságok miatt.
2022. júl. 22. 17:16
 14/32 anonim ***** válasza:
92%
szerintem olyan mint mamám, mindenkit hibáztat csak ő az áldozat, elitta az agyát meg szét ütötte a kereszt anyut is, tatámat is a nylit utcán képelte fel aztán meg anyámat is lehordja mindennek de ugye mindenki hibás csak ő nem
2022. júl. 22. 17:17
 15/32 anonim ***** válasza:
8%
Ha ide beírod a keresőbe kiad 2 oldalt. Mi nem volt ezen világos? Itt is saját tapasztalatokat olvasol, csak nem teszed fel ugyan azt a szánalmas kérdést huszadjára!!!
2022. júl. 22. 17:19
 16/32 anonim ***** válasza:
89%
Miért baj hogy megkérdezi???? Igenis VANNAK MÉRGEZŐ SZÜLŐK, és NAGYON KEVÉS AZ A SZÜLŐ AKI TÉNYLEG NORMÁLIS EMBERT NEVEL A GYEREKÉBŐL! Mármint sérülésmenteset. Egy gyereket nem elég a világratoszni aztán lesz ami lesz… én komoly pszichológiai vizsgálathoz kötném!!! Nekem se lesz! Igenis lehet beszélni erről.
2022. júl. 22. 17:21
 17/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, és nagyon sajnálok mindenkit, akinek ezt át kellett élnie valaha. Az egész igazából arról jutott eszembe, hogy a férjemnek éppen mondtam, hogy annyira belém nevelte, hogy hálátlan dög vagyok, hogy sokszor még most is elgondolkodok rajta, hogy mi van, ha tényleg? Ha tényleg hálásnak kellene lennem, mert felnevelt? Végülis mást állami gondozásba adnak… és sajnos nagyon nehéz ezeken túllépni. Egy örök önbizalomhiányt és fájdalmat okozott bennem, úgy érzem, és nem látom, hogy hogyan lehetne azt feloldani, hogy mindezek ellenére még mindig néha lelkiismeret furdalásom van, hogy nem bántam “jól” vele…

Kedves 15-ös! Ha nem tetszik a kérdés, akkor keress mást, ahol pampoghatsz. Sajnos amíg emberek hozzáállása ilyen, mint az első pár válaszoló, addig ezek a “szülők” továbbra is megkeserítik emberek jelenlegi és későbbi életét…

2022. júl. 22. 17:43
 18/32 anonim ***** válasza:
91%

2 és 3-as...

Jó alja ember vagy. Fogalmad sincs milyen, amikor egy szülő egy féreg mi?

Erre qurvára ugrok, mert undorító ez a humornak álcázott aljasság.

Nem te gyökér, a mérgező férgek szexuálisan abuzálnak, kitörnek a metszőfogadból amikor pofon vágnak, vállfát törnek el a sípcsontodon, kukoricára térdepeltetnek, hogy napokig fáj és ott marad a nyoma, aláznak, becsmérelnek, elszedik az utolsó kis filléred, nincs rendes ruhád, kajád, úgy hogy 42kg vagy 18 évesen, könyvet tudnék teleírni.

Úgyhogy takarodjon mindenki innen, akinek fogalma nincs mit beszél.

2022. júl. 22. 18:33
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Mérgező szülő például: gyerekének azt hajtogatja, hogy bárcsak meg se született volna, "minek vagy a világon", "rossz minden amit csinálsz" (napi háztartásvezetés, mosás, főzés), "nem tudsz főzni" (nagyon finoman és kreatívan főz), "sose lesz belőled semmi", "mennyivel könnyebb lett volna/lenne ha nem lennél", stb.
2022. júl. 22. 18:41
 20/32 A kérdező kommentje:
Sajnálom 18-as! Olvasni is rossz. Testileg, lelkileg borzalmas ilyen emberekkel élni. És borzalmas az a függés, amit alapvetően a hülye emberek hozzáállása okoz benned, borzalmas az a lelkiismeret furdalás, amikor tudod, hogy szeretned kellene, mert az apád, de mégsem megy, mert kiölt belőled minden gyermeki szeretetet és csak a megvetés és félelem van benned. Borzalmas, amikor eszembe jut, hogy egyedül fog meghalni, mert mindenki ott fogja hagyni, és ez ellen csak én tehetnék de közben tudom, hogy nem érdemli meg.
2022. júl. 22. 18:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!