Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleid kövérsége milyen...

A szüleid kövérsége milyen hatással volt/van rád?

Figyelt kérdés
Befolyásolta bármilyen értelemben az életedet, az életmódodat?
2022. júl. 13. 09:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem, max annyiban, hogy apukámmal nem nagyon lehetett nagy túrákra menni.
2022. júl. 13. 09:31
 2/7 anonim ***** válasza:
87%
Nem, csak szemtanúja vagyok annak, ahogy az ő életüket befolyásolja. Esetleg annyi, hogy mivel genetikailag hajlamos vagyok az elhízásra, már most egy kicsit próbálok odafigyelni a súlyomra, míg vékony vagyok. Nem kell extrém dolgokra gondolni, csak nem zabálok ész nélkül.
2022. júl. 13. 10:31
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem befolyásolta, csak annyi, hogy anyum folyton etetni akar, mert én meg pont, hogy (szerinte) túl sovány vagyok. Meg nálunk nem volt "divat" a sportolás, így sosem erőltették, sőt. Ezért (is, valószínüleg) én sem szeretek mozogni.
2022. júl. 13. 10:40
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen befolyásoló dolog ez a kövérség és kövérség között is sok különbsg van azért a gyakorlatban.
2022. júl. 13. 11:29
 5/7 anonim ***** válasza:
96%
Egyrészt kiskoromban nagyon irigyeltem azokat, akiknek csinos anyukájuk és/vagy sportos apukájuk volt, nálam mindketten erősen túlsúlyosak voltak már akkor is (kései gyerek vagyok). Másrészt úgy szocializálódtam, hogy mindenre az evés a megoldás - bár ezt most már inkább pótcselekvésnek nevezném. Ezen még mindig nem tudtam teljesen túllépni, de persze sokat segített, hogy elköltöztem.
2022. júl. 13. 11:31
 6/7 Metionin ***** válasza:
96%

Anyám mindig kövér volt, zsírt zsírral evett folyton, csak cukros üdítő volt otthon és hasonlók. Én apám soványságát örököltem és gondjaim vannak a zsír emésztésével, ezért sokáig rányomta a bélyegét az életemre. Az üdítők miatt sajnos már ovis koromban kilyukadtak a tejfogaim, szerencsére mire kinőttek a maradandók, már figyeltem rájuk. De belegondolva ez inkább fordítva volt, a zsíros kaja és cukros üdítő ugyanúgy oka volt anyám kövérségének, mint az én emésztési problémáimnak.

Ami még emlékezetes, hogy anyám ékes példája annak, hogy minden azonnal kell de tenni baxunk érte. Egész gyerekkoromban szedte a sok fogyitablettát, teát, minden szart amit rá lehetett sózni de pl. diétázni meg mozogni derogált, hisz az fárasztó. Engem is folyton cseszegetett, hogy minek sportolok, hiszen így is gebe vagyok, meg az egyébként is fárasztó. Megmondom őszintén, sosem találtam esztétikusnak a kövérséget, pedig mint írtam, úgy nőttem fel, hogy az egyik szülőm és amúgy elég sok rokon kövér. Belül mindig féltem kicsit, hogy egyszer én is hízni kezdek de aztán beláttam, hogy ez abszurd, lévén apám kiköpött mása vagyok. Mindenesetre elhatároztam, hogy ha híznék is valaha, sosem engedem így el magam és inkább éjjel-nappal edzek, minthogy kövér legyek. Pluszban rátesz, hogy míg akkoriban csak az esztétika és a könnyebb mozgás volt az, ami miatt nem tartottam jónak a kövérséget, ahogy anyám idősödött, szép sorban jöttek elő nála olyan betegségek, amiknek a túlsúly ha nem is oka, de kockázati tényezője. Ez is motivált arra, hogy minél egészségesebben éljek akkor is ha vékony vagyok.

2022. júl. 13. 12:27
 7/7 anonim ***** válasza:
78%
Elrettentő példaként tekintek az egész rokonságomra. Két unokatestvéremet leszámítva mindenki ilyen-olyan mértékben túlsúlyos, én is hízékony alkatot örököltem, de zsírfóbiás lévén minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ne legyek akkora, mint egy vágásérett mangalica.
2022. júl. 13. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!