Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim el akarják venni a...

A szüleim el akarják venni a jogsimat. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Pár hónapja lett meg a jogsim. Imádok vezetni, ez volt minden álmom. Viszont mindkét szülőm meg van kattanva, ha beülnek mellém. Mindketten oktatónak érzi magukat. Anyám még kapaszkodik is és visítozik.... Még azért is lekiabálnak ha nem két kézzel fogom a kormányt az út végéig. Azzal fenyeget apám, hogy elveszi vagy elveteti a jogsimat, mert életveszélyesen vezetek (pedig egyáltalán nem, sőt... tapasztalt sofőrök meg is dícsérnek mindig, hogy milyen jól megy a vezetés). Nem mellesleg kaptam autót amit használhatok, és azt is el akarják venni. (De 10 perc múlva meg jön be hogy ilyen meg olyan kocsit vegyünk....) Tudom van ezer ilyen kérdés de segítsetek, legyetek szívesek! Ti mit tennétek a helyemben? Már kurvára nem bírom ezt. 17 éves vagyok

2022. júl. 9. 17:23
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ezt még hozzátenném: Először olyan stílusban vezettem, amilyenben szeretek (nem versenyzős stílus, nyugis vezetésről van szó). Az nem volt jó. Akkor lassabban mentem. Az se volt jó. Még lassabban mentem, ez sem tetszett nekik, itt már baj is volt, hogy lassan megyek. Aztán mérgemben visszaszóltam nekik hogy nekik miért nem jó semmi sem, és miért kell beleszólni a vezetési stílusomba? Erre az volt a válasz, hogy kussoljak.
2022. júl. 9. 17:33
 2/11 anonim ***** válasza:
69%
Ha neked a szüleid azt mondják, kussoljál, akkor nyugodtan elküldheted őket a halál fülére. Szép kis család vagytok.
2022. júl. 9. 17:42
 3/11 anonim ***** válasza:
89%

Fogd két kézzel a kormányt az út végéig, főleg ha melletted ülnek. Szerintem nem nagy ár a családi békesség kedvéért.

Ha beülnek melléd, akkor vezess olyan öregasszonyosan ahogy én szoktam: ne előzgess meg senkit, tartsd be az összes sebességhatárt, pályán maradj a külső- vagy a középső sávban, semmi telefonozás közben. Ha beszólnak a sebességre, halál nyugodtan mutass rá, hogy betartod a sebességhatárt.

2022. júl. 9. 20:03
 4/11 anonim ***** válasza:
97%

Fogd fel ugy, hogy tortat viszel. Akkor beke lesz.

Viszont friss jogsival a jólvezetek meggyőződeseket felwjtsd el. Sokan szívtak mar ezt meg...

2022. júl. 9. 20:09
 5/11 A kérdező kommentje:
Nem azért mondom azt, hogy jól vezetek, mert én érzem úgy. De persze értem, amit mondtok. Az is probléma nekik ha a max sebességet tartom...
2022. júl. 9. 20:52
 6/11 anonim ***** válasza:
64%
Nem kell őket taxizni, baxki... Ez nem jutott el az agyadig?
2022. júl. 10. 07:16
 7/11 B.dávid.F válasza:
100%

Mond nekik hogy ne szóljanak bele a vezetési stílusodba ellenkező esetben félre álsz és ki lehet szálni vagy ha annyira nagy a szájuk akkor nyugodtan àt lehet venni a kormány és be lehet mutatni ők hogy vezetnek

Üdv 18/f

2022. júl. 10. 09:05
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

#3 Azért nem lehet végig 2 kézzel fogni. Pl ha váltani kell, akkor valamivel meg kell fogni azt a szerencsétlen váltót, és feltételezem a kérdező sem mutáns, hogy legyen erre a célra harmadik keze. Csak azért mondom, mert amikor nekem lett jogsim, nekem is sápítoztak a szüleim, hogy elengedem a kormányt az egyik kézzel, közbe meg... :D

Egyébként 17 évesen nem olyan könnyű ezt megoldani a szülőkkel. Megvéded magad erre megbüntethetnek, mert "szemtelen vagy és visszabeszélsz", meg igazából ők tartanak el, ezzel vissza is tudnak élni.

Azt meg ne mondja senki, hogy ha beülök valaki mögé, aki szerintem szrul vezet, akkor majd az javít a helyzeten, hogy sikítozok. Pont, hogy elvonja a figyelmet. :D

2022. júl. 10. 09:48
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
nem kell oket vinni sehova. menjenek maguk biztosan van nekik is jogositvanyuk. ha megkernek akkor talalj valami kibuvot es ne vezess amikor veluk vagy.
2022. júl. 10. 15:28
 10/11 veterán vas ***** válasza:
100%

Ha családi program van ne vezess, hanem ülj be hátulra és kritizálj. Mindent! Apa lassú vagy, Apa gyors vagy. Minek váltottál, miért nem váltasz? Anya, láttad milyen veszélyes volt? Húzódj már jobbra, vigyázz jön a busz, hamarabb is fékezhetnél....stb. Mindenkinek meg lehet tépázni az idegrendszerét és a hiúságát.

Aztán ha szólnak érte, akkor jöhet a válasz: Ti is ezt csináljátok". :D

2022. júl. 10. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!