Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megoldható ez így valahogy?

Megoldható ez így valahogy?

Figyelt kérdés

Szóval röviden arról lenne szó, hogy szó nélkül le szeretnék lépni itthonról, úgy, hogy soha ne tudják meg, hogy hol tartózkodom. Csak külföld jöhet szóba, ugyanis a szar családom mellett szarnak tartom az országot is (aki ezzel itt vitatkozni szeretne, hajrá.. éljétek ki magatok.. ) mert szerintem nem normális itt már rég semmi..

Jó lenne angol nyelvet beszélő területre menni, mert az angolon kívül nem igen beszélek más nyelven.

Csak ugyebár nem tudom, hogy kivitelezhető-e ez így.. pénzem nincs. Szerettem volna nyáron elmenni dolgozni de nem vették fel sehova. Egyszerűen hihetetlennek tartom ezt is na mind1. (Még segéd munkát is kérdeztem nem egyet)

18 vagyok. Szakmám van.

Repülő, stb. Mi hogy..? Sok a kérdés.

Privátban több mindent elmondok, ha tudsz segíteni, ha voltál ilyen helyzetben te is és sikerült elmenned.

Köszi mindenkinek!

És sajnos ez nem egy kamu kérdés:/ Elég nagy okai vannak a döntésemnek.. :/

2022. júl. 8. 16:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%

Az angol nyelvterületről csak annyit, hogy BREXIT....

Kb. nem sok esélyed lenne...

Ha itthon nem vettek fel sehová, miből gondolod, hgoy külföldön jobb lesz a helyzet? Nem írod, hogy milyen szakma...

2022. júl. 8. 16:51
 2/14 anonim ***** válasza:
25%
Esetleg kimenni Amerikába? Vagy Anlglia?
2022. júl. 8. 16:52
 3/14 anonim ***** válasza:
96%

Elöször is fel kellene nöni, a "világgá megyek" elég óvodás dolog.

Ha komolyan terveznéd, akkor elöször összegyüjtesz elég pénzt, mert külföldön nem rád vár mindenki, van böven más bevándorló (más néven mingráns), nem csak te.

Annyi pénz mindenképpen kell, amiböl az oda- és visszautat ki tudod fizetni (A visszaútra azért kell pénz, mert ha rájössz, hogy ott sem csak úgy dobálják utánad a pénzt, akkor ne maradj az utcán egy fillér nélkül)

Emellett ott is laknod kell valahol, lakbér, meg kaució kell (megnézed, az általad elképzelt országban ez mennyi, mert elég változó lehet, de nem százezer Ft, hanem jóval több!)

Meg legalább egy hónapig meg kell élned - kaja, stb - mert ha netán azonnal találsz is munkát (ami nem biztos, általában több hónap), addig se halj éhen, mert fizetni a ledolgozott hónap végén szoktak, elöre nem.

Szerintem sokkal reálisabb lenne elöször MO-on keresni munkát pár évre, ahol össze tudod gyüjteni a szükséges pénzt, utána tudsz nézni, hol és mit tusz dolgozni, és csak akkor indulsz neki, ha minden szükséges infó és elegendö tartalékod van.

2022. júl. 8. 16:54
 4/14 anonim ***** válasza:
94%

2: ne ajánlgasd már neki amerikát!

Nem kap munkavállalói vízumot - ESTA-val illegálisként kintmaradni meg nem éppen életbiztosítás.

2022. júl. 8. 16:54
 5/14 anonim ***** válasza:
95%
2-es: Amerikába nem lehet csak úgy "kimenni", elég komoly feltételek vannak, ahogy Anglia sem EU, azaz nem lehet egyszerüen odamenni.
2022. júl. 8. 16:55
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

ABszolút egyetértek a #3-mal!

Elég komoly indulótőke kell ahhoz, hogy valaki kint megvesse a lábát.

2022. júl. 8. 16:56
 7/14 anonim ***** válasza:
98%
És óvva intelek attól, hogy "élelmes" magyar, mézes-mázos ígéreteket mondó ún. közvetítőkkel szóba állj... EGyrészt lehúznak, másrészt meg könnyen a strich-en találod magadat... :((((
2022. júl. 8. 17:00
 8/14 anonim ***** válasza:
76%
Mondjuk ha csak ugy eltünsz nehogy az elgyen a vége hogy köröztessenek mint eltünt szmeély.
2022. júl. 8. 17:08
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Nincs penzed es itt vege is a sztorinak. Penz nelkul masik varosba se tudsz koltozni, nemhogy kulfoldre :D

Majd akkor raersz gondolkozni ezen, ha megsporoltal legalabb 1 millio forintot,annyibol mar talan lehetne is lepni, de lehet keveset mondtam.

2022. júl. 8. 17:18
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Továbbra sem tudjuk, hogy milyen szakmád van, amivel nem találtál munkát.
2022. júl. 8. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!