Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apával megegyeztem, mégis...

Apával megegyeztem, mégis zavarom őt?

Figyelt kérdés

37 éves vagyok, megegyeztem édesapámmal arról, hogy 1 évre hozzáköltözünk ketten, a férjemmel. Gyerek nincs. Apukám 69 éves, de aktív nyugdíjas. Anyukám meghalt.

Igazából amikor meghalt, én sokkot kaptam. Hogy fel tudjam dolgozni, azért jöttem hozzá + így fel tudjuk újítani a lakásunkat is, nem kell dobozok közt aludni.

Apánál kaptunk egy szobát, de a közös helyiségeken egyre többet cirkuszol, tőle szokatlan hangnemben. Pl ordít velem a konyhában, hogy azonnal menjek be a szobámba, mert ZAVAROM őt (ezt így kimondta), mert ő enni akar (nem fértünk el ketten egy nagy konyhában). Vagy simán kihúzza a lábam alól a széket, hogy az neki kell. Nem megkér, hogy adjam már oda, de mégcsak előre sem szól. Ami kell neki, a kezemből is elveszi. Engem simán odébbtesz, ha szerinte útban állok, itt se szól, hogy menjek már arrébb. A wc-ről is kizavar szó szerint, nem kér meg, hogy siessek, mert neki is kell.

Ha szóvá teszem, csak annyit mond, hogy nem áll meg az élet attól, hogy én itt vagyok, a tevőleges többi húzásáról nem hajlandó beszélni. Még olyan is van, amikor elgúnyolódja: "Mondjad, lányom, mondjad csak, nagyon figyelek" és vagy otthagy, vagy másról kezd beszélni.

Ez kb 1 hónapja van így, nem ismerek rá. Előtte nem volt ilyen. Már csak 2 hónap lenne hátra az egyezségből, most nem tudom, hogy menjünk vissza a dobozok közé egy amúgy is pici lakásba. Épp a cél előtt egy orrhosszal vagyunk, nem így beszéltük meg.

El nem küldött éppen, de csinálhatja azért is, hogy magunktól menjünk el hamarabb.

Érdekes, a férjemmel semmi ilyet nem csinál, őt tiszteletben tartja.

2022. júl. 2. 23:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
77%

Én is azt mondom, hogy próbálj meg nem összeveszni édesapáddal.

Valami biztosan nem stimmel - lehet még a gyász nála is, lehet, hogy belegondolt, hogy nemsokára egyedül marad a házban/lakásban.

Lehet, ő sem tudja, mi a baja, csak azt, hogy valami nincs rendben, valami nyugtalanítja...

Talán megpróbálnék beszélni vele, hogy mi zavarja, jobbnak látná-e, ha elköltöznétek előbb, vagy mit csináljatok...

...a lényeg, hogy próbálj meg nem összeveszni vele, elköltözés után is tartsd a kapcsolatot (ne legyen "sértődés" jelleg), mert neki is szüksége lehet még segítségre, akkor is, ha nem ismeri most ezt el, és, ahogy írtad, eddig nem volt ilyen, tehát valami nincs rendben.

Ha távolabbról is, szerintem próbáld meg szemmel tartani (látogatni), hogy rendben mennek-e a dolgai vagy van-e valami a háttérben, amit eddig nem vettél észre.

Lehet akár egy betegség is nála (példának okáért egy "egyszerű" cukorbetegség akár, ami jól kezelhető), vagy tényleg valami lelki eredetű dolog.

Ha túl nagy a feszültség, lehet, tényleg jobb, ha hazaköltöztök, csak figyelj azért édesapádra szerintem - valami oka van a megváltozott viselkedésének, nem feltétlen probléma, de valami van.

2022. júl. 3. 00:52
 12/21 anonim ***** válasza:
97%
Én is azt mondom, hogy inkább költözzetek vissza, de semmiféleképpen ne szakítsd meg vele a kapcsolatot, valószínűleg nem szándékosan ilyen, hanem valami oka van a dolognak.
2022. júl. 3. 03:03
 13/21 anonim ***** válasza:
92%

Én inkább elköltöznék a dobozok közé, mint az ilyen apámmal maradjak legalább két okból:

1, A dobozok nem rángatnak ki a vécéről, nem húzzák ki alólam a széket stb.

2, Nem akarom, hogy tovább romoljon az apámmal a kapcsolatom.

Amúgy egy hónapot igazán ki lehet bírni dobozok közt.

És lehet, hogy ezt beszéltétek meg, de miért nem lehet megérteni azt, hogy talán segíteni akart, de mégsem képes veletek együtt lakni, megszokta, az egyedüllétet, stb. vagy a gyászt nem tudja feldolgozni... Azt viszont nem akarja kimondani, hogy menj el, édes lányom korábban a megbeszéltnél, mert megegyeztetek.

Egyébként simán lehet, hogy zavar valaki egy nagy konyhában is, mert pont tényleg egyedül vagy legalábbis nélküle akar lenni.

Elköltöznék.

2022. júl. 3. 05:31
 14/21 anonim ***** válasza:
73%

Én is arra tippelek, hogy a papának elege van az összezártságból. Egyedül szeretne lenni végre. Mondjuk eléggé prosztó módon jelzi ezt.

Beszélj vele kérdező, hogy egy kicsit bírja még ki :)

2022. júl. 3. 06:06
 15/21 anonim ***** válasza:
16%
Nem gondolta hogy ilyen pofátlanul rátelepedtek.
2022. júl. 3. 06:10
 16/21 anonim ***** válasza:
87%

Egy év egy lakásfelújítás????

Te sokkot kaptál-gondolod édesapád nem, neki nem kell gyászolnia?

Foglalkozol azzal hogy mi játazódik le benne, vagy csak az a lényeg hogy neked kényelmes legyen a felújítás alatt?

2022. júl. 3. 06:50
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Én költöznék a helyetekben a dobozok közé. Már csak azért is, hogy ennél jobban ne romoljon el a viszony apukáddal.
2022. júl. 3. 11:16
 18/21 anonim ***** válasza:
88%
Inkább elköltöznék, mint hogy ezt elviseljem.
2022. júl. 3. 15:27
 19/21 anonim ***** válasza:
93%

Azért én már csak az önbecsülésem miatt is a dobozokat választanám.

Inkább azokat tűröm el, mint hogy a szék kirángatást nyeljem le. Ezt csak egyszer lehetne velem megcsinálni: először, de utoljára.

Egyébként én sem értem, hogy mi tart ilyen sokáig a lakásfelújításon: ennyi idő alatt kb. felépíteni lehet egy házat.

Egyébként kíváncsi vagyok, hogy belefizettek-e a rezsibe, stb., mert lehet, hogy ez is lehet egy sérelme. Persze nem mentegetem, a kommunikációs képessége nulla, és lehet rá sok csúnyát mondani, de mégis ott vagy, ott lehetsz, bár lehet, hogy ha azt mondja, hogy nem, az tisztességesebb lett volna.

2022. júl. 3. 21:19
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
hazamenni a dobozokhoz. otthon meg dobozok kozt is jobb.
2022. júl. 10. 17:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!