Megkérdeznéd a 15 éves lányodat, hogy inkább az apukájával szeretne-e élni? Vagy kivárnád, hogy magától szóljon?
Figyelt kérdés
Sokszor látom rosszkedvűnek a lányomat, olyan, mintha nem érezné jól magát velünk (van egy tíz éves huga). A legtöbbször a szobájában van, sokat beszél videochaten a barátaival ilyenkor, ritkán jön ki a nappaliba hozzánk. Ma strandon voltunk a testvérével, ő inkább az egyik barátnőjével találkozott. Valahogy jött egy olyan érzésrm, gondolatom, hogy lehet, szeretne az apukájával élni, csak nekem nem mondja (még). Csak egy kósza gondolat volt ez nekem, de nem tudom elengedni ezt.2022. júl. 1. 20:25
11/17 anonim válasza:
15 évesen már érdemes emgkérdezni.
12/17 anonim válasza:
Egyetértek, akik azt mondják, ez tipikus kamasz viselkedés. Így, ahogy irod, nem kérdeznek rá, max. megkérdeznem, van-e valami baj, és megerositenem, ha nyomja valami a lelket akar most akar később, mondja el nyugodtan. De nem ültetnek bogarat a fülébe. Még a végén azt hinné, hogy még akarsz szabadulni tőle.
13/17 anonim válasza:
Csak kamasz. Ha így rákérdezel lehet a végén azt hinné te akarod, hogy elmenjen.
14/17 anonim válasza:
Igen, erre vigyázz, nehogy azt gondolja majd, hogy ő számodra csak nyűg. Ha meg is kérdezed, óvatosan tálald a kérdést. Mellesleg szerintem is csak egy tipikus kamaszról van szó, aki szeret a barátokkal lógni. Én is ilyen voltam, ettől függetlenül imádtam a családomat, úgy szépen csendben.
15/17 anonim válasza:
Ahhoz kepest, hogy van egy tini lanyod, te is voltal tini, illetve van egy 10 evesed is, aki meg hamarosan az lesz, ugy viselkedsz, mint aki eleteben nem latott meg kamaszt es fingja nincs mivel jar...
Miert?
16/17 anonim válasza:
Szerintem is normális a viselkedése, de rá is lehet kérdezni. Mondjuk és nem úgy kérdezném, hogy "úgy látom, rossz kedved van, szeretnél inkább apáddal élni?" Mert így könnyen félre lehet érteni, mondjuk azt hiheti, hogy le akarod passzolni, mert nem elég szórakoztató. Inkább, csak kérdezd meg, milyen volt az apjánál, mit csináltak hétvégén, jól érezte-e magát. Aztán esetleg mondhatod, hogy mivel már nem kisgyerek, akár többször is mehet oda a kötelezőn kívül, ha kedve van hozzá, és az apjának is megfelel.
17/17 anonim válasza:
Nekem nem váltak el a szüleim, mindig is szerető légkör vett körül, különösebben lázadó sem voltam, de pontosan ugyanilyen voltam 15 éves koromban.
A helyedben én inkább csak simán beszélgetnék vele, illetve az is jó ötlet, hogy ha arra terelődik a szó, hogy hiányzik neki az apja, akkor vesd fel, hogy többet is mehet oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!