Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csinálnál, ha anyád...

Mit csinálnál, ha anyád folyton hívogatna mindennel?

Figyelt kérdés

30 felett járok már, lassan 10 éve külön élek. Anyámnál hirtelen bekattant valami és azóta a házamhoz mászkál a tudtom nélkül, bemászkál a kertembe, miközben nem vagyok otthon, és kb rászokott arra, hogy kétnaponta hívogat valamivel. Olyanokkal is zaklat, hogy apám lehet rákos (amit egy vizsgálat sem támaszt alá hónapok óta), meg hogy milyen rosszul vannak, miközben semmi bajuk. De van, hogy csak azzal hív, hogy mi van velem, mintha érdekelné...

Sosem volt jó a kapcsolatunk, nem is szándékozom javítani rajta. Eddig elég volt kb kéthetente beszélni, nekem az is kikészítő volt. Pszichológushoz járok depresszió miatt, erre még egy szemétláda is rámakaszkodott, aki tönkretette a gyerekkorom.

Hogy pattintsam le? Folyton manipulál meg játszmázik. A pszichológusomban még az is felmerült, hogy lehet pszichopata az elmondásaim alapján.

2022. jún. 22. 18:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

A kapud zárva van? A lakásod? Oda is bemegy? Ha igen, zárcsere mindenütt.

Ez egyszerűen undorító. Én is laktam külön, anyámnak volt kulcsa, sose zaklatott fölöslegesen. Nem is értem az ilyen szülőt, de anyám is azt mondja, hogy minek mászkáljon be meg hívogasson, ha nem akar semmi fontosat. Mindennap beszéltünk akkor is, mikor elköltöztem.

2022. jún. 23. 04:48
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

"Felnevelt téged,mindegy milyen körülmények között,akkor sem dobott el magától)"

Ó, igen, hajlongjunk azért, mert valaki eleget tett az általa vállalt kötelességnek és nem volt egy felelőtlen emberi hulladék. MICSODA TELJESÍTMÉNY BASZDMEG.

Senki sem kérte a kérdező anyját, hogy mentális betegként csináltassa fel magát. Még maga a kérdező sem. Nem tapsolunk hülye szülőknek azért, mert elvégezték az alap dolgokat a gyerekkel kapcsolatban, akit ők vállaltak. Elég ebből a demagóg toxikus retekből.

Kérdező, én a helyedben lehet, hogy pár hónapra kivennék egy másik lakást, ahol anyád nem baszogat. A szép szóból nem ért, teljesen fölösleges babusgatni. Meg kell neki mondani azt, hogy majd akkor találkoztok, ha te mész hozzá és hívhat egyszer hétvégén vagy valami. Dolgozó ember vagy, simán foghatod a munkára, hogy le van némítva a telefon, nem veszed fel. Ahogy az ember szarik a munkatársaira munkaidő után, úgy anyád hívásait sem kell fogadni, mikor nem az ő ideje van.

2022. jún. 23. 08:21
 13/16 anonim ***** válasza:
98%

"Mert felnevelt" "mert az anyad"

Kerdezo, semmivel sem tartozol anyadnak, nem kell halalkodnod, ha szar ember, akkor szar ember es nyugodtan mond ki. Nem vagy te koteles elturni a baszogatasat. Ki nem szarja le hogy megszulte... meg azt sem tudjuk miert rossz a kapcsolatuk.

Ha valaki gyereket szul, ez a kotelessege, hogy felnevelje. Vannak nok akik meg ennek sem tudnak eleget tenni.

Szoval ne vedd fel a telefont.

2022. jún. 23. 11:11
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hogy tud bemaszkalni. Ha nincs rendes kerítés akkor csináltass, olcsó drotkerítes is megteszi. A kaput kulcsra zárni. Megmondani a családnak hogy ők is zárják.

Gondolom nem mered megmondani hogy hagyjon békén, úgyhogy a telefont egyszerűen nem veszed fel.

Végül gondolkozz el a költözésen. Az hogy anyád közelében élsz úgy tűnik visszatart a gyógyulásban. Tudom hogy egyszerű, de gondolkozz el ezen is.

2022. jún. 23. 12:10
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Feljelentést tenni zaklatás miatt, mivel többször is szóltál neki hogy ne zavarjon de nem érdekli.
2022. jún. 23. 18:56
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
elleni a tehen is tud az nem muveszet es nem erdem, Ha jo szulo lett volna akkor a gyereke nem fordult volna tole el evekkel ezelott. nem kell tokeletes szulonek lenni csak legalabb valamennyire SZERETNI a gyereket.az fontosabb mindennel.
2022. júl. 10. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!