Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha minden lépésem...

Mit tegyek, ha minden lépésem katasztrófát idéz maga után?

Figyelt kérdés

Mikor kamaszodni kezdtünk mindketten a tesómmal, akkor történt egy hatalmas szakadás apámmal. Ő is, én is jártam pszichológushoz. Az semmit nem segített semelyikünknek. De mit tegyek, ha ennek már minimum 4 éve, és a helyzet csak rosszabbodott? Apám minden lépésemet kritizálja, ami már anyámnak is szemet szúrt.

Emellett tisztában vagyok vele, hogy én sem vagyok egy kis angyal. Hiszti, feleselés, szemtelenkedés. Tudom, hogy velem is bajok vannak, de én már engetegszer próbáltam változtatni, de úgy nem lehet, ha egy fikarcnyi támogatást sem kapsz, elég egy nem teljes mértékű egyetértés, és már azzal jönnek, hogy : "Te sose fogsz tudni megváltozni!"

És most azt találtuk ki, hogy apámmal úgy viselkedünk egymással mint két idegen. Én ehhez tartom is magam, de ha ő nem, akkor mi értelme az egésznek.

Én már belefáradtam a folytonos veszekedésbe, és gyűlöletbe! Mit tegyek, hogy boldogabb legyek?

2022. jún. 15. 21:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
62%
Valamiről lemaradtunk? Ki vert kit?
2022. jún. 16. 16:34
 12/14 anonim ***** válasza:

Utolsó a 10es feltételes módban írta mint pl.ha egy apa ver nem jár tiszelet ha pl alkoholista stb.Amivel jómagam egyet értek.

De a legkevesebb az hogy a szülő tisztelve van.Nincs feleselés és hasonlók.Itt a kérdező maga is belátja hogy elvetette a súlykot.

Azért hogy megtanuljon viselkedni nem kellett volna szihológus.Apának nagyobb szüksége lehetett rá hogy a szép viselkedést feldolgozza.

Nem kell csodálkozni hogy ez a kapcsolat ilyen.

2022. jún. 21. 15:53
 13/14 A kérdező kommentje:

Nem vagyok olyan korban, hogy elköltözhessek. Mint már írtam, tudom, hogy én is hibáztam, de változtatni mindig próbálok. A probléma csak az, hogy az első olyan szituációban, mikor kicsit rosszabb passzban vagyok, az a válasz, hogy látszik, rajtad már semmi sem segít/ te soha nem fogsz megváltozni. És a kicsit rossz passz az tényleg csak valami apróság. Pl. egy valamit elmond háromszor rögtön egymás után anyám/apám, úgy hogy válaszolni sincs időm, majd mikor már negyedjére is bele akar kezdeni ugyanabba, kissé felemelem a hangom, hogy félbe tudjam szakítani, és ezt mondom: Jól van! Oké! Elsőre is értettem!

Nos, lehet hogy egy kis szemtelenség van benne, de ezt ennél szebben aligha lehet közölni szerintem, hogyha az emberben már eleve van egy kis feszültség. De javítsatok ki, ha tévedek.

2022. júl. 13. 18:04
 14/14 anonim ***** válasza:

Neheztel rád, ezen nem tudsz változtatni. Lehet higy nem veszi észre hogy igyekszel? Nem tudhatom csak tipp. Ha igen és

Akkor is ezt csinálja akkor nincs más, el kel viselni egymást amíg ott laksz.

2022. júl. 13. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!