Katasztrófális családi állapotok? Mit lehet tenni?
Fizessetek be neki valahol, ahol naponta meg tud szerényen ebédelni. Cigarettára egy petákot sem adnék.
A többit oldja meg: menjen el közmunkára, megkapja a havi cca 67 ezer Ft-ot, s abból már megvan az ennivalója is, igaz, szerényen, de dolgozni kellett volna.
Apukád sajnos élősködő fajta.
A gyermekeid előbbre valók, de azt sem teheted meg, hogy apád éhen haljon. Ahogy bánsz a szüleiddel, úgy fognak veled is bánni a gyermekeid. Ez élettörvény.
Meg kell találni az arányos megoldást: első a családod, a gyerekeid és a férjed, amennyi apukádnak jut, azzal elégedjen meg. A többit oldja meg.
Nem tudom hogyan állsz anyagilag, de én annyit tennék, hogy 1 havi kaja pénzt adnék nekik. Ha azt ők elb*sszák cigire, meg piára így jártak. TE, megtetted amit kell, TE adtál nekik rá valót, az hogy ők felelőtlenül használják ez nem a te problémád!
Én 2 évvel vagyok idősebb mint az öcséd, és nagyon szerencsétlenül startoltam az életben tehát most a 0-án vagyok. Szüleim gyakorlatilag "kidobtak", emiatt ugyan az ő régi lakásukba élek most, de nagyon szegényes körülmények között. Internetezni is úgy tudok, hogy még amikor suliba jártam kaptam egy laptopot és szerencsére elérem az ő wifijüket, különben az sem lenne.
Na a lényeg, hogy szüleim épphogy annyi kaját adnak hogy ne haljak éhen, tehát egy szelet üres kenyér meg tej és vitamin tabletta. Még annyi, hogy mivel vidéken vagyunk elég sok gyümölcsünk van tehát ha nagyon éhes lennék van alma meg körte.
Te szüleiddel is meg lehetne ezt csinálni. Mint mondtam én el vagyok ezzel, de én teszek is érte hogy ez minél előbb megváltozzon, hisz jövőhéten kezdek a munkahelyen dolgozni. Nem fogok sokat keresni, ha megjön az első fizetésem, sem fogom elhalmozni magam minden földi jóval, előre elkészített fagyasztott ételeket fogok venni. Nem tápláló, de olcsó és laktató. Éhen nem fogok veszni, és pénzem is marad fontosabb dolgokra.
Nagyon egyszerű. Te, és mamád beleszartok hogy a többiek mit csinálnak. Probléma megoldva. :) Tesód visszaköltözik apádékhoz, akkor majd akkor jár haza amikor akar, és takarítania sem kell. Vagy keres munkát, és kibérel egy szobát máshol. Szüleid meg ígyis úgyis el fognak menni dolgozni, ha már nem lesz pénzük ételre. Gondolhatod, hogy nem fognak éhenhalni a kanapén.
Szóval nagymamát tehermentesíteni, a saját pénzét hadd verje el ő. Menjen wellnessezni. Te a saját családod megélhetésén aggódjál, a két gyerekkel. Szüleid és tesód meg csinál amit akarnak. Nem bonyolult. Ha meg zaklatnak, változtasd meg a telefonszámod. Utazni úgysem fognak, mert az pénzbe kerül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!