Jogos a felháborodásom? Igazából hangot nem adtam neki csak ugy magamban fortyogok.
17 éve vagyunk együtt, van egy 4 éves közös gyerkőc. Neki előző kapcsolatából van egy 19 éves lánya. Gyerektartást mindig fizette rendesen, azon kivül bármit kért a kiscsaj megkapta. Tartották is rendesen a kapcsolatot, heti szinten jött, nagy apa lánya szerelem.. sose problémáztam semmin, de most ....
Tudni kell hogy a párom magyar viszonylatban jól keres. Viszont én gyerek mellett egyenlőre csak közmunkát találtam, (kisváros, gyárakban 2-3műszak van, eladó a szakmám, de az is esélytelen)
Most ballag a lánya szakmunkás képzőből. Nálunk lesz a buli, mi fizetünk mindent, kaja, pia, süti stb. Pluszba kapott a kiscsaj egy 100ezer ftos telefont tőlünk, vagyis az apjától. Az egész hacacáré nem áll meg 150ezernél.
Természetesen a kislányunk is megkap mindent, de azért nagyobb kiadásokra gyüjtögetünk, vagy összedobjuk szülinap névnap a rokonokkal. Azt hogy én nem igazán kapok sose ajándékot, max 5000Ft értékben nem is taglalom.
A legnagyobb bajom az egésszel az, hogy a párom lánya már nem is jár hozzánk nagyon. Havonta-kéthavonta eljön 2-3órára meg a gyerektartásért aztán ennyi.
Igazábol nem is tudom mit várok tőletek, de jó volt kiirni magamból.
Generációs szakadéknak hìvják kérdező. Ahogy a családra "nincs szükség" (mindenki egyedül él, tudja vinni a háztartást, van ovi, bölcsi, bébiszitter, takkernő), a következő generáció számára terhes lesz a kapcsolattartás a szülőkkel és ahogy nézem, ez a generáció másképp gondolkodik (szerintem önzőbben, de van aki szerint egyenesebben), mint az előző.
Ez amúgy is az az életkor, amikor le akarna válni a szülőkről. Nem feléd irányul a viselkedése és most már csak várhatod, hogy mi sül ki belőle, a hozzávalókat már bekevertétek.
Nem mártirkodok, csak leirtam hogy nagyon nehéz. Azoknak, akik nem értik miert nem dolgozom máshol 🤷
Nyilván aki szülő, netántalán segitsége sincs, az tudja mivel jár ez.
De itt tényleg mindenki olyan rohadt okos! Légyszi, ne szóljatok többen hozzá a kérdésemhez mert csak az agyamat basszátok fel màr.
Lesz buli, megvan a telefon, még tortát is sütök péntek éjjel mosolyogva. Hipiszupi boldoság meg minden!
És igazatok van, tényleg! Hidjétek el 😁
Kedves Kérdező, szerintem itt inkább az lehet a baj - én ezt látom ki a soraidból - , hogy míg a lányát tejben-vajban füröszti, Neked ebből a figyelemből nem jut, és ha tudatos, ha nem: irigy vagy. Neked a cselédsor jut, az éjjeli tortasütés, meg rajtad és az ajándékodon lehet nadrágszíjat húzni, pedig biztos neked is vannak vágyaid, amire el lehetne költeni ennyi pénzt (egyszer az életben van ilyen -alapon), téged is lehetne ünnepelni, neked is lehetne vendégséget szervezni, csak neked senki nem fog. A lány nem csinál semmi rosszat, semmi olyat, amit egy kamasz ne tenne. Vágyik dolgokra (amit meg is kap), és éli világát kedvére.
Le kellene ülnöd a pároddal beszélni!
Na jó mostmár nevetek nagyon 🤣 kárörvendő mostoha 🤣🤣🤣
Köszönöm annak aki normális választ adott amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!