Jogos a felháborodásom? Igazából hangot nem adtam neki csak ugy magamban fortyogok.
17 éve vagyunk együtt, van egy 4 éves közös gyerkőc. Neki előző kapcsolatából van egy 19 éves lánya. Gyerektartást mindig fizette rendesen, azon kivül bármit kért a kiscsaj megkapta. Tartották is rendesen a kapcsolatot, heti szinten jött, nagy apa lánya szerelem.. sose problémáztam semmin, de most ....
Tudni kell hogy a párom magyar viszonylatban jól keres. Viszont én gyerek mellett egyenlőre csak közmunkát találtam, (kisváros, gyárakban 2-3műszak van, eladó a szakmám, de az is esélytelen)
Most ballag a lánya szakmunkás képzőből. Nálunk lesz a buli, mi fizetünk mindent, kaja, pia, süti stb. Pluszba kapott a kiscsaj egy 100ezer ftos telefont tőlünk, vagyis az apjától. Az egész hacacáré nem áll meg 150ezernél.
Természetesen a kislányunk is megkap mindent, de azért nagyobb kiadásokra gyüjtögetünk, vagy összedobjuk szülinap névnap a rokonokkal. Azt hogy én nem igazán kapok sose ajándékot, max 5000Ft értékben nem is taglalom.
A legnagyobb bajom az egésszel az, hogy a párom lánya már nem is jár hozzánk nagyon. Havonta-kéthavonta eljön 2-3órára meg a gyerektartásért aztán ennyi.
Igazábol nem is tudom mit várok tőletek, de jó volt kiirni magamból.
,,aztán hónap végén nekem mondja mennyi pénz elment 🤷, hozzá kellett nyulni a megtakaritashoz, stb.
De mindegy, nem cirkuszolok, meg semmi, csak nekem ez nem jó érzés"
Azért a cirkuszolás és a megbeszélés között van különbség. A ballagás az ilyen, költséges. (8 válaszoló vagyok, ott leírtam ezzel kapcsolatban mindent). Viszont a válaszod alapján úgy tűnik, hogy ez rendszeres és talán nem is a ballagásról van szó. Hosszútávon jobb volna, ha megbeszélnétek a problémát, azt, hogy téged bánt valami csak ha nem is szándékosan de ne a ballagásra fogd, mert akkor könnyen azt a választ kapod, hogy egyszer ballag a lánya. Ez jogos is.
Persze nem is ismerlek, csak azt látom amiket ide írsz és az, arra enged következtetni, hogy más a gond nem a ballagás csak ez hozta elő dolgot.
Beleértve a nem kapsz ajándékot, magadban tartod a problémákat.
Érdemes később megbeszélni és nem a ballagást.
Remélem hosszútávon rendeződik és nem úgy, hogy semmiért sem szólsz.
A pénzen szoktak kisebb vitáink lenni, mert elvárná, és teljesen jogosan persze, csak mint irtam ha beledöglök sincs semmi, hogy normális fizetésem legyen.
Nekem is jobb lenne.
De ezen felül megprobálom az összes itthoni terhet levenni a vállàrol, mindent megcsinálok itthon, nincs ilyen munkamegosztás stb. Mert ugye ő keményen dolgozik, és ugymond "eltart" minket.
Mi az hogy elvárná?
Meg miért nem vállalsz akkor otthon végezhető melót pár órában? Rengeteg ilyen lehetőség van!
Az otthoni munka is munka, ugyan fizetést nem kapsz érte, de attól még az. Ha nem takarítanál, főznél fel kéne venni valakait aki elvégzi ezeket a munkákat.
Ha meg más helyen dolgoznál több fizetésért, energiád nem maradna az otthoni munkák elvégzésre.
Bár ki tudja előre, akkor, hogyan alakulna.
Megmutatnád hol vannak a lehetőségek?
Ami nem mlm, és nem kell eladni semmit senkinek?
Hát nyilvan jobb lenne, ha havi 100-120ezer ftal több lenne a kasszában. Nekem is.
Az teljesen normális, hogy az apuka támogatja a lányát,amit te is tudsz.
Ha a költség határ feletti,akkor is normális,hiszen ne szenvedjen semmibe hiányt a lány,főleg akkor normális,ha egyszer adódik az életben,vagy évente egyszer.
A közös gyereketeknek is ugyan úgy meg tenné,amit a lányának.
Ne haragudj már meg kérdező, a 18-as hozzászólásodban arról beszélsz milyen szar, hogy időhiányod van, de úgy látom mégis akad idő GYIK-re kiírogatni.
A gyerekkel jár a felelősség is, előre kell tervezni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!