Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám szinte mindennap ver és...

Anyám szinte mindennap ver és fenyeget hogy megöl, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Szinte mindennap veszekszünk, elköltözni nem bírok sehova.

Ha veszekszünk általában nagyon meg szokott verni pedig nincs is rá oka. Egyszer csak ledobott a földre, fölém térdelt és folytogatott, viszont senki sem vett komolyan. Apám külön él de hozzá sem igazán mehetek. Mindennap gyomoridegem van és az iskolából is utálok haza jönni mert tudom hogy rögtön csak a veszekedés lesz. Anyám ma is ököllel ütött mert egy kicsit össze vesztünk egy igazán jelentéktelen dolgon. Egyszerűen nem bírok itt maradni. Arról van felvételem hogy fenyeget azzal, hogy megöl. Az elég hogy feljelentsem? Mi történik ha megteszem? Lehet nem vesznek el tőle és mégrosszabb lesz? Nem szeretnék nagyobb bajt és kétségbe vagyok esve. Kort nem szeretnék írni mert akkor törölve lesz a kérdés de 18 alatt vagyok..

2022. jún. 3. 23:50
 1/8 anonim ***** válasza:
33%
Nem értelek. Amikor 18 évesen anyám próbált megverni, hát...hogy is mondjam, ő járt rosszabbul. Üss vissza, rúgj bele, ne hagyd már magad, basszus!
2022. jún. 3. 23:52
 2/8 anonim ***** válasza:
83%
Esetleg más rokonhoz nem koltozhetnel? Ha még sem akkor tegyél feljelentést, de akkor apudhoz kerülsz. Nem tudom vele milyen viszonyban vagy , se lehet nála jobb dolgod lenne. Vissza ütni nem tanácsos, erőszak erőszakot szül, kitudja mire képes az az anyának nevezett lény. Amíg otthon vagy zárd be az ajtód esténként. Mióta ilyen az anyud? Lehet, hogy féltékeny a fiatalságodra.
2022. jún. 4. 00:01
 3/8 anonim ***** válasza:
83%
Szólj mindenféleképpen az osztályfőnöknek, vagy bemehetsz a helyi családsegítőbe is az ügy miatt, de a rendőröket is hívhatod ez esetekben. Lehet gondok vannak anyuddal eü.-ileg, érdemes lenne megnézetnie magát.
2022. jún. 4. 02:00
 4/8 anonim ***** válasza:
83%

Nem sarkallak erőszakra, ám leírom, ami velem megtörtént!

28 éves férfiként még előfordult, hogy a saját anyám nekem esett ököllel verve a hátamat. (Alkoholista volt és amikor elmentek nála otthonról, akkor "sebezhetetlennek" vélte magát.) Ekkor szakadt el a cérna nálam komolyabban először: megfogtam a két csuklóját, bezártam a egy sarokba a testi adottságomat felhasználva és "megráztam, mint krisztus a vargát", - hogy visszabillentsem a valóságba. Vélhetően nem olt neki ennyi elég, mert pár éven belül megint elfajultak nála dolgok odáig, hogy - fizikálisan - megpróbált ülepen billenteni! Ekkor már nem mérlegeltem: elkaptam a lábát és kirántottam alóla! Sírdogált. Átkozott. Próbálta sajnáltatni magát a szemtanúkkal - minden különösebb hatás nélkül, - de neki ez kellett ahhoz, hogy a valóság megvilágosodjon számára! Felismerve az erőviszonyokat soha többé nem fordult ellenem erőszakosan! Tényleg bárány türelemmel viseltem eddig a dolgait, de egy olyan fizikai erő birtokában, amellyel egy 120 kilós férfit lazán helyre tudtam pakolni, nem tűrtem tovább! Mielőtt bármire is elszánnád magad: Bármit is teszel, próbálj meg józanul, arányosan cselekedni és ne ingasd magad abban, hogy egy sikeres fizikai ellenállás feljogosít bármire is azt követően! Ne felejtsd el, honnan indultál, mit köszönhetsz neki, - a kitűzött célt (a békés egymás mellett élést) elérve szükségtelen tovább ellenségeskedni! A helyedben megpróbálnék tervezetten törekedni az önállósodásra, -mert szélsőségesebb esetben bizony előkerülhet a konyhakés is (és nem kellene kivárni ezt a pillanatot, ha módod adódik változtatni)!

2022. jún. 4. 08:28
 5/8 anonim ***** válasza:
70%
Ha apukaddal nem tudod megbeszelni, menj az osztalyfonokodhoz vagy a csaladsegitobe, es ha vannak nyomai a testeden az erőszaknak, akkor azt is mutasd nekik. Szerintem hivatalból szolniuk kell a gyamhivatalnak es megindul a vedelembeveteli eljaras vagy valami ilyesmi azt hiszem. Gondolkozz azon, melyik rokonodhoz tudnal menni,esetleg nagyszülő, ha apukadhoz nem tudsz es kérd, hogy nala szeretnel lakni a fenti okok miatt.
2022. jún. 6. 13:39
 6/8 anonim ***** válasza:
34%
[link] igaz hogy a masik oldal vagy, de itt is kitétel, hogy bántalmazás nyomai latszodnak
2022. jún. 6. 13:41
 7/8 dregor ***** válasza:
48%
Nagyszülők? Egyébként miért vagy ennyire anyámasszony katonája?
2022. jún. 8. 15:33
 8/8 anonim ***** válasza:
48%
Miért nem mehetsz apukádhoz ? Mi az , hogy nem mehetsz? Apuka is érdekes ha ott hagy ezzel a nővel!
2022. jún. 8. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!