Anyám szinte mindennap ver és fenyeget hogy megöl, mit tegyek?
Szinte mindennap veszekszünk, elköltözni nem bírok sehova.
Ha veszekszünk általában nagyon meg szokott verni pedig nincs is rá oka. Egyszer csak ledobott a földre, fölém térdelt és folytogatott, viszont senki sem vett komolyan. Apám külön él de hozzá sem igazán mehetek. Mindennap gyomoridegem van és az iskolából is utálok haza jönni mert tudom hogy rögtön csak a veszekedés lesz. Anyám ma is ököllel ütött mert egy kicsit össze vesztünk egy igazán jelentéktelen dolgon. Egyszerűen nem bírok itt maradni. Arról van felvételem hogy fenyeget azzal, hogy megöl. Az elég hogy feljelentsem? Mi történik ha megteszem? Lehet nem vesznek el tőle és mégrosszabb lesz? Nem szeretnék nagyobb bajt és kétségbe vagyok esve. Kort nem szeretnék írni mert akkor törölve lesz a kérdés de 18 alatt vagyok..
Nem sarkallak erőszakra, ám leírom, ami velem megtörtént!
28 éves férfiként még előfordult, hogy a saját anyám nekem esett ököllel verve a hátamat. (Alkoholista volt és amikor elmentek nála otthonról, akkor "sebezhetetlennek" vélte magát.) Ekkor szakadt el a cérna nálam komolyabban először: megfogtam a két csuklóját, bezártam a egy sarokba a testi adottságomat felhasználva és "megráztam, mint krisztus a vargát", - hogy visszabillentsem a valóságba. Vélhetően nem olt neki ennyi elég, mert pár éven belül megint elfajultak nála dolgok odáig, hogy - fizikálisan - megpróbált ülepen billenteni! Ekkor már nem mérlegeltem: elkaptam a lábát és kirántottam alóla! Sírdogált. Átkozott. Próbálta sajnáltatni magát a szemtanúkkal - minden különösebb hatás nélkül, - de neki ez kellett ahhoz, hogy a valóság megvilágosodjon számára! Felismerve az erőviszonyokat soha többé nem fordult ellenem erőszakosan! Tényleg bárány türelemmel viseltem eddig a dolgait, de egy olyan fizikai erő birtokában, amellyel egy 120 kilós férfit lazán helyre tudtam pakolni, nem tűrtem tovább! Mielőtt bármire is elszánnád magad: Bármit is teszel, próbálj meg józanul, arányosan cselekedni és ne ingasd magad abban, hogy egy sikeres fizikai ellenállás feljogosít bármire is azt követően! Ne felejtsd el, honnan indultál, mit köszönhetsz neki, - a kitűzött célt (a békés egymás mellett élést) elérve szükségtelen tovább ellenségeskedni! A helyedben megpróbálnék tervezetten törekedni az önállósodásra, -mert szélsőségesebb esetben bizony előkerülhet a konyhakés is (és nem kellene kivárni ezt a pillanatot, ha módod adódik változtatni)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!