Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van aki fiatal kora ellenére...

Van aki fiatal kora ellenére àpolja otthon valamelyik szülőjét? Hogy birjatok? Hogyan tudtok élni is mellette?

Figyelt kérdés
30 éves vagyok sajnos nagyon úgy néz ki megint én kapom a bot rosszabbik felét(
2022. máj. 31. 17:40
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező nalatok mi a pontos helyzet?
2022. máj. 31. 22:43
 22/26 anonim ***** válasza:
76%

Nem ápolod és pont.

Nálunk is apára volt rálőcsölve papa (meg rám), mert ő a fiatalabb testvér. Király volt, na én megmondtam, hogy ha odakerülne biztosan nem ápolom apát.

Szeretem, de ezt nem, azok után, amit nagyapámmal végigcsináltunk.

2022. jún. 1. 07:07
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

A bekerülési árakról annyit, többen írták, hogy egy lakás ára. Konkrétan tudom, hogy pl. Szegeden önkormányzati idősek otthonában egy ágyas önálló apartman 4 millió forint + havonta kb. a 80-90 %-a a bentlakó nyugdíjának A két ágyas, ahol ketten laknak egy apartmanban, 2,5 millió forint.

Itt átlagnyugdíjról írok, nagyon sok idősnek a családtagja pótolja ki a nyugdíját havonta, de még mindig jobb, mint ápolót fizeti.

Kb. 1 év a várakozási idő, tehát nem lehet azonnal bejutni. Kihalásos alapon megy sajnos.

2022. jún. 1. 07:42
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én is így tudom, igazából egy ember írta csak hogy egy ház ára.

Jó lenne ha az idős emberek is gondolnánk arra higy mi lesz ha lebetegednek, igazából már fiatalabb korukban meg lehet beszélni a családdal hogy mi lesz ha lebetegednek. Hiszen mindenki eljut oda, csak idő kérdése.

Megértem hogy nehéz váltani. De egy ember kedvéért nem szívhat sok ember. Mert ez sose csak egy emberre van hatással. Nem adhatja fel valaki a munkáját hazassagat (igenis megsínyli ha nonstop gondozni kell valakit) gyerekeivel se leszideje foglalkozni. Szóval ott sose csak egy emberről van szó. Tehát jó lenne ha elfogadnák az idősek hogy változás van. Ha elfogadja a megvaltoztathatatlant akkor nem csinál tragédiát abból hogy otthonba menjen.

A családtagok is segíthetnenek ebben neki, pl az ügyintézésben, keresésben. De biztos sokan vannak akik nekem nincs erre időm felkiáltással letojják, gondozni se akarnak de alig várják hogy mi lesz a hagyatéki.

2022. jún. 1. 10:49
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Én 10 éve foglalkozok nagymamámmal, 31 éves vagyok és nő. Mi nem Magyarországon élünk, itt sokkal nehezebb is a rendszer. Nekem az volt a hatalmas szerencsém hogy mellette tudtam “összekaparni” egy egyetemi diplomát (bsc magasabb 4 éves) mivel itt teljesen más jellegű az oktatás és ossze tudtam egyeztetni nagymamámmal és sok minden online ment vagy hetente néhány alkalommal kellett bemenni illetve beadandó dolgozatok voltak. Nincsenek Zh, államvizsga meg miegymás sőt tandíj se volt.

De mindenről lemondasz mellette, az eletedrol, karrierről, utazásról stb. Hatalmas emberség türelem szükséges mindenhez. Szóval nem egy álom élet sehogy se. Én azt mondom hogy azok a legokosabbak az életben akik ide oda szültek tehetős pasiknak aztán a gyerektartásból élnek mint Rozi hevesen...

A kedves vezetőnk Viktor nagymamája kozel 100 évesen halt meg, természetesen ápolónő volt mellette 24h és gondolom az állami rendszerből volt a kihelyezett ápolónő. Nem Rasika vigyázott rá, ő megalapozta az eletet, tanult, gyerekeket szült. Szóval nagyon igazságtalan ez az élet mondjuk igy.

De ha mondunk egy ellenpéldát akkor Franciaországban az otthonápoláséet 1000€ ami bár a helyi minimálbér alatt van de akkor is egy kedvező összeg annak aki ápolja a hozzátartozóját.

2022. jún. 1. 12:00
 26/26 anonim ***** válasza:
58%

"természetesen ápolónő volt mellette 24h és gondolom az állami rendszerből volt a kihelyezett ápolónő."

Ne írj már butaságot. Egyértelmű hogy magán ápoló volt mellette és súlyos pénzeket fizettek érte.

Az állami korlátozva van az óraszáma, majdnemhogy semmire sem elég. Ha gazdag lennék én se szarakodnék, én is kifizetném a magánt.

2022. jún. 1. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!