Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van aki fiatal kora ellenére...

Van aki fiatal kora ellenére àpolja otthon valamelyik szülőjét? Hogy birjatok? Hogyan tudtok élni is mellette?

Figyelt kérdés
30 éves vagyok sajnos nagyon úgy néz ki megint én kapom a bot rosszabbik felét(
2022. máj. 31. 17:40
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
28%
10-es, ne ess túlzásba, az anyagi támogatás nem mehet a kötelezett és családja megélhetésének rovására, és a gyakorlatban havi 10-15 ezreket szoktak megítélni, ha megítélnek.
2022. máj. 31. 21:36
 12/26 anonim válasza:
76%

Bele betegedtem... total

Már csak frontinnal tudok létezni.

Nem merek kimenni a házból

Pánikolok egész nap kb

2022. máj. 31. 21:44
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

8as választ akar én is írhattam volna. Szorul-szóra.

Nekem is volt segítségem, ennek ellenére voltak nagyon nehéz időszakok, és persze lemondással járt, mert nem tudsz egyszerre 3 fele szakadni. Én 6 évig csináltam. Abszolút "megérte", csak azt bánom, hogy a szülőmnek olyan nehéz volt, és azt, hogy végül nem élt meg min. 2-3 evet. Ő is hirtelen ment el.

Az biztos, hogy legalább részleges segítség kell, mert minimális idő kell önmagadra. Meg persze kell, hogy jó legyen köztetek a kapcsolat, és hogy a szülő jó alaptermeszetu legyen. Meg a szellemi allapottal nálunk sem volt gond, van ismerősöm, aki súlyosan demens szülőt ápol, na azt én tuti nem tudtam volna vállalni.

2022. máj. 31. 22:11
 14/26 anonim ***** válasza:
90%

10. "ott a beugró minimum 1 ingatlan" Ez nem így van. Konkrét összeg van amit ki kell fizetni a szobáért attól függ hogy mennyit hogy milyen igényei vannak, vagyis egyedül van másokkal akarsz egy szobában lenni. Nyilván ha egyedül akkor drágább, de közel se egy ház ára. Ezért szoktam mondani hogy el lehet adni a házat és a maradékkal egyéb dolgot csinálni. Mert még mindig jobb mintha besuámítanák. Ehhez viszont lehet hogy segítség kell, mert egy idős ember nem biztos higy tudja a lehetőségeit.

Persze akkor ha valaki nem gondoskodik róla akkor nyilván más a helyzet. És akkor is ha nem akar sehova menni.

2022. máj. 31. 22:18
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
*Valaki gondoskodik róla
2022. máj. 31. 22:19
 16/26 anonim ***** válasza:
84%

11

Ez nem túlzás. Jól hangzik a jogi maszlag, de ez nem a valóság.

De nézzük a te teóriád. Nem mehet a kötelezett és a családja megélhetésének rovására. Neked pedig van egy ellátandó, a nap 24 órájában felügyeletet igénylő családtagod. Nos? Mi következik? Mivel semmi olyan dolog nem játszik, ami a megélhetésed rovására menne, te mit teszel? Vagy mit gondolsz, a jog ez esetben hogyan fog megvédeni? Úgy gondolod, majd TB állja a gondozást? Nem állja, már írtam. Azt gondolod, tárt karokkal várja bármelyik intézmény ami lehet akár idősek otthona vagy olyan ami erre specializálódott? Rengeteg helyen konkrétan várólista van, ahogy írtam, itt is a pénz játszik.

Na tehát ott vagyunk, hogy van egy ellátandó szülő például. Te mit teszel? Vagy hova viszed? Vagy mi a megoldás?

Mert szép jogi mondatot írtál le, csak a s.ggedet törölheted vele ki, mert senkit nem érdekel. Az állam NEM lát el senkit, ami önellátásra nem képes és nincs akut életveszélyben. Ahogy pedig írtam is, törvény van rá, hogy köteles a gyermek ellátni a szülőt. Ezt pedig pontosan ezért hozták be, hogy ne az állam problémája legyen.

Vagy maradsz otthon (így ugye dolgozni nem tudsz, tehát bevételed nincs), vagy ápolót fogadsz horroráron, vagy befogadja a kórház napi díjért (ami több, mint egy amúgy dolgozó ember napi bére), vagy egy idősek otthona/erre specializálódott otthonba jelentkezel, amiknél a beugró minimum 1 ingatlan, tehát ők sem ingyen veszik be az ellátandót.

Aztán itt be is zárult a kör. Várom válaszod, hogy akkor mi a megoldás, hova teszed az ellátásra szoruló családtagodat. Természetesen úgy, hogy akár egyik napról a másikra következik ez be, mert egy stroke-nál ez bármikor megtörténhet, senki nem fog előre szólni neked, hogy 2 év múlva készülj erre, tehát míg intézed az esetleges elhelyezést, addig is ápolásra van szüksége az ellátandó személynek. Szóval, hogy oldod meg?

2022. máj. 31. 22:20
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

14

Mint írtam, sok helyen konkrétan várólista van... Szerinted ki kerül be előbb egy ilyen helyre? Itt ugyanúgy a pénz beszél mint máshol.

Ez nagyon nem úgy működik, hogy te most bérelsz egy szobát mint egy hotelba, kifizeted és akkor holnaptól te ott vagy....

2022. máj. 31. 22:23
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Én őszinte leszek, nagyon megbántam hogy magamhoz vettem apukámat. Ő 91.éves,és egyre rosszabb. Nem vokt ő ilyen. Ahogy telik az idő, egyre elviselhetetlenebb. Semmi nem jó neki, háklis, önfejű, nem fogadja meg a tanácsot. A nővéremnek panaszkodik a telefonba, a nővérem egy évben egyszer látogatja, pedig csak 21.km van köztünk. Én ápolásit egy fillért nem kapok a drága kormánytól, mert apu nem demens, nem fogyatékos, nem vak, nem ágyban fekvő stb. De egész nap szolgálni kell. Bottal jár, de vokt neki régen sztrókja, infarktusa, stb. Sok gyógyszert szed. Válogat a kajában, nem hiszi el hogy milyen drága minden. Negyven éve nem volt boltban, nem tudja a mai árakat. Egész életében úgy élt mint egy király, mindig szolgálta valaki. Anyum 2.éve halt meg, ő demens volt. Szóval tønkreteszi az életünket, kiabál velünk, szitkozódik csúnyán, morog stb. A páromat elmondja mindennek, pedig ő is gondozza. Soha nem köszön meg semmit. Havi 60.ezret ad, a többi pénzt gyűjti..
2022. máj. 31. 22:26
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
17. Tisztában vagyok vele, úgy látszik nem. Olvastad el amit írtam. Nem írtam higy cska be kell jelentkezni. Időbe telik nyilván, és nem kell a teljes házadat beleadni. De ez hosszútávú megoldás, nyilván ha ágy érzést kaovalakinakkor csak a család tudja ellárni. A kérdező viszont nem írt szó szerint semmit tehát mi most it csak találgatunk.
2022. máj. 31. 22:39
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
*nyilván ha agyvérzést kap valaki (kijavitott a telefon)
2022. máj. 31. 22:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!