Még remélhetek, vagy magamnak ártok,ha vele maradok?
Figyelt kérdés
Anyám egyre inkább elviselhetetlen mód viselkedik. A szomszédokat gúnyolja, szerinte mindenki "sötét" "sötétfejű" hülye stb. Folyamatosan magával van elfoglalva, és pl ha nekem nincs kedvem, és elvonulok a csöndes magányomba (pl aggódok az elhelyezkedés miatt és rámtör a depresszió) akkor rögtön magára veszi azt, hogy eltávolodom és "büntetni" kezd, holott tudja hogy pl egy kudarc után vagyok közvetlen. Ha kikérem magamnak azt a negativitást amit kapok tőle, átvedlik szentfazékba és elbagatellizálja a dolgot, mintha ő nem is mondta volna azt amivel megbántott, vagy épp nem úgy mondta ahogy... Dolgozni nem akar elmenni. Mikor felhozom, hogy, "na... felhívtad azokat a munkahelyeket amit kikerestem neked? " akkor rögtön hárít, másról kezd el beszélni, vagy közli, ő nem akar erről szót ejteni.De rögtön utána mégis megszólal és valakit elkezd kibeszélni...2022. máj. 28. 15:38
1/10 anonim válasza:
Nem egészen világos, mi a kérdés, de ha az hogy együtt élj anyáddal a továbbiakban is, akkor szerintem ne, mert ő már biztos nem fog megváltozni.
3/10 A kérdező kommentje:
Ő segélyt kap csak (22 800) és a költségek nagyobb részét én állom a félretett pénzemből. Jelenleg én is álláskereső vagyok. Most fogok végezni a tanulmányaimmal a következő két hétben.
2022. máj. 28. 16:43
4/10 A kérdező kommentje:
Ha felmerül, hogy otthagyom, akkor azt érezteti velem, hogy milyen hálátlan vagyok, hogy nem volt érdemes felnevelnie. Ha maradok, úgy érzem, hogy szintén nincs jövőm...
2022. máj. 28. 16:45
5/10 anonim válasza:
Akkor meg kell neki mondani hogy ez a helyzet nem akarod mindig eltartani.
6/10 anonim válasza:
Csak hogy tisztázzuk: ez megint a Martin család?
7/10 anonim válasza:
Ha nem lépsz le, és továbbra is eltartod édesanyádat, akkor sosem fog változni a helyzet. Itt az ideje, hogy kész tények elé állítsd és közöld vele, hogy a továbbiakban nem támogatod, mert felnőtt munkaképes nő, ha szeretne enni,akkor elmegy dolgozni. Ilyen mérgező személyiségű emberektől pedig jobb ha menekülsz, mert sosem fognak megváltozni.
9/10 anonim válasza:
Nem tudom hány éves anyukád de gondolom nem hiszi hogy élete végéig te fogod eltartani? Ha most nem dolgozik a nyugdíja is ennyi lesz. Szerintem állj a sarkadra, keress munkát, költözz el és max küldj neki 20 ezret havonta (ha telik). Felnőtt ember, gondoskodjon magáról, ne a gyereken élősködjön meg negatívkodjon.
10/10 anonim válasza:
Engem komolyan érdekel, miből nevelt fel az anyukád, ha ő segélyből él?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!