Az én szüleimnek szokása volt letörni az önbizalom legapróbb "ágait" is. Ha bármikor elhagyta a számat gyerekként, hogy úgy gondolom, valami jól megy, tehetséges vagyok benne, jól néz ki xy ruha rajtam, stb, akkor sokszor jött a nevelési célú "hát azért annyira nem is, nem kell elszállni magadtól". Felnőttként már rájöttem, hogy nekik sincs önbecsülésük és emiatt látták "magától elszálltnak" azt, aki egy darab szarnál csak egyetlen szinttel többnek tartja magát.
2022. máj. 21. 12:20
13/21 anonim válasza:
#12:
Így van. És akkor megkérdezhetik ezt a szülők is az ő szüleiktől és így tovább, ki tudja meddig.
Kérdező, lépj ki a körből és szerezz önbizalmat.
2022. máj. 21. 12:48
14/21 anonim válasza:
Mert a szülők képtelenek elfogadni, ha valamit elrontottak a nevelésben!
2022. máj. 21. 13:52
15/21 anonim válasza:
Fáj nekik bevallani, hogy ők vallottak kudarcot szülőként.
2022. máj. 21. 14:41
16/21 anonim válasza:
Mert 1) nekik sincs önbizalmuk, ezért a gyereknek se legyen, 2) nehogy véletlenül gyerekként előjöjjön az önállóság szikrája, mert még a végén nem lehet debilizálni, 3)10-ből jó, ha 1 ember látja be, ha valamit elbarmolt.
2022. máj. 21. 15:07
17/21 anonim válasza:
"Mert a szülők képtelenek elfogadni, ha valamit elrontottak a nevelésben!"
A gyerek meg képtelen felfogni, hogy a szülő is ember. A szülő is volt gyerek, és most ugyanígy sírhatna itt, mint a kérdező. Arra azért kíváncsi leszek, hogy milyen tökéletesen fog ő gyereket nevelni és mekkora önbizalmat fog neki átadni, mikor neki sincs, és majd jöhet ide panaszkodni a gyerek a kérdezőre XD
Felnőtt emberként vedd végre a kezedbe az életed és ne kifogásokat keress, ne másokat hibáztass.
2022. máj. 21. 15:11
18/21 anonim válasza:
"10-ből jó, ha 1 ember látja be, ha valamit elbarmolt."
És ez igaz azokra is akik valakinek a gyerekei. (mindenki). Érdekes, hogy az "elbarmolást" mindneki mindenki másra érti, csak soha nem saját magára. A fél világ felelős az én sikertelenségemért, csak én magam nem. Ugye?
2022. máj. 21. 15:14
19/21 anonim válasza:
Én pl tök támogató közegből jöttem, mégsem volt sohasem önbizalmam, szóval annyira nem ettől függ.
2022. máj. 22. 07:14
20/21 anonim válasza:
Akkor mégse jöttél tök támogató közegből, csak akkor nem tudtad a helyükön kezelni a dolgokat. Az elismerő (nem "támogató") szülő mellett kötelezően kiépül az önbizalom!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!