Úgy sok esetben gondolkodtam melegként, hogy mit jelent számomra a család fogalma és bár pl Magyarország csak a bejegyzett élettársi kapcsolat jogi intézményét teszi lehetővé számonra, de én még is úgy gondolom, hogy bárhogy is fogok élni szingliként vagy boldog bejegyzett élettársi kapcsolatban egy férfival, mégis úgy gondolom, hogy így is-úgy is lesz családom. Van már 3 bátyám, van 6 unokanővérem, él még anyám, apám testvérei, anyám egyik testvére, unokanővéreim lányai-fiai. Anyámnak is volt egy bátyja, aki bár bizonyos okok miatt nem vállalt gyereket, és apámnak is van egy húga aki szintén nem vállalt gyereket, még is úgy gondolom, hogy ők is család részei voltak vagy részeit képezik... még akkor is ha nem funkcionáltak férjként/feleségként csak nagybácsiként és nagynéniként... Én kicsit így próbálom ezt a negatív érzéseket feldolgozni.
jól gondolkodsz. Sőt mi több: én a barátaimat is családtagnak tekintem.
2022. máj. 15. 20:33
2/12 anonim válasza:
Sajnos éppen most lehetetlenítették el az egyedülállók általi örökbefogadást, de talán azért nem reménytelen a helyzet.
2022. máj. 15. 20:40
3/12 A kérdező kommentje:
Jaj te, én pl idősebb nagyszülők, anyai nagyapám is 38 volt abban az évben, mikor nagyanyám megszülte édesanyámat, és édesanyám is 38 lett abban az évben mikor én megszülettem. Kisvárosban nőttem fel, félig lengyel családban, apám állampolgársága volt lengyel. Vallásos nevelést is kaptam. 31 éves vagyok és biztosan, hogy meleg vagyok. Most én is megkérdezhetném, hogy te biztosan heteró vagy? Honnan veszed hogy heteró vagy? Ugye milyen buta kérdés....
Milyen gyerek lesz abból aki vidéken élő kisvárosban élő anyámnak a fenti szomszédja a panel lakásban ahol folyton ordít anya és fia egymásra meg olyanokat mondd a 7-8 éves kisfiú, hogy te vagy a világ legrosszabb anyája.... Ezzel szemben én eléggé szelíd kisfiú voltam, aki mindig összetartotta a szüleit...
2022. máj. 15. 20:41
4/12 A kérdező kommentje:
vagy milyen érzés, mikor mondjuk apa sorra veri a gyermekeit és gyermekei anyját... sorolhatnám a diszfuncionális családokat... ezzel szemben én erős családi mintát kaptam és mégis meleg vagyok és valahogy melegségemtől függetlenül ezt szeretném így-vagy úgy tovább vinni...
2022. máj. 15. 20:44
5/12 anonim válasza:
2, téged apa meg anya nevelt, aztán milyen lettél...
2022. máj. 15. 21:01
6/12 A kérdező kommentje:
Engem is apa-anya, sőt bátyáim, sőt anyai nagybácsikám is nevelt, sőt az anyai nagyszüleim is, hálás vagyok azért, hogy nagyapámat is ismertem 12 éves koromig, aki akkor hunyt el 88 évesen, vagy hogy volt apám akit 15 évesen veszítettem 57 évesen... de ettől függetlenül mindig éreztem, hogy más vagyok...
Viszont segítőkész gyermek voltam, pl anyám kötötte nagybácsikám lábát, aki bátyja volt, ugyanis volt egy komoly állandósult betegsége, ami miatt kezelni kellett a lábát, és mikor megtanultam Írni-olvasni akkor oda-adtam anyámnak a tégelyeket és közben beszélgettünk... hárman
2022. máj. 15. 21:05
7/12 anonim válasza:
Milyen szép emlékek és milyen szép család volt amit írsz!
Milyen kár hogy manapság szinte lehetetlen.
Nagyon rossz irányba haladnak a dolgok.
2022. máj. 15. 22:06
8/12 anonim válasza:
Nem feltétlen rossz irányba csak más irányba.
2022. máj. 15. 23:39
9/12 anonim válasza:
Mindenkinek van családja, akit nem a szántóföldön találtak gyerekként. Nekem se tetszik ez a leszűkítés, hogy csak a házastárs meg a gyerek a család.
2022. máj. 16. 01:10
10/12 A kérdező kommentje:
Amúgy vicces, de pont egy meleg srác mesélte, hogy az ő nagyanyját pont mezőn találták meg, a második világháború zavaros éveiben, gondolom 44-45-ben átjött a határon egy szerb kislány, aki egy kukkot nem beszélt magyarul és a dédszülei örökbefogadták.... aztán fokozatosan elfelejtette a nyelvét és átváltott magyarra...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!