Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezekután megcsináltatnátok a...

Ezekután megcsináltatnátok a gyerek autóját?

Figyelt kérdés

Másfél éve vettünk a 20éves fiúnknak egy jó állapotú használt autót, amit mára tönkretett.

Egy cseppet sem kímélte, télen mínusz 10fokban hideg motorral padlógázzal indul, olajcserére nem volt pénze, így 10ezer helyett 33ezernél cserélte. Már az első perctől megmondtuk neki, hogy csak az autó ajándék, onnantól neki kell rá költenie ha használni akarja. Mostanra használhatatlan, 550ezerbe kerülne a motorcsere és persze nincs rá pénze.

Dolgozik, tudna félre tenni mert velünk él és nem kérünk tőle pénzt semmire, azt vesz magának amit csak akar.

16 kilométerre van a munkahelye, autó nincs, busz nem jár arra, így most bringával ingázik. A feleségem megsajnálta és arra akar rávenni,hogy most utóljara csináltassuk meg az autóját.

Én nem értek egyet vele, szerintem ez egy jó lecke, hogy megtanulja értékelni amilye van és beosztani a pénzét. 22évesen már eleget tettünk érte és ideje elengedni a kezét.

2022. máj. 13. 17:55
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
97%

Vegyél neki egy 20 éves rózsaszínű suzukit Ha cikinek gondolja akkor marad a bicaj. :)

Tönkrevágott a gyerek egy másfél milliós autót, aminek a megcsináltatása fél millió. Veletek lakik a mamahotelben és a fizetését elveri. Fejőstehénnek néz téged.

2022. máj. 13. 20:43
 22/38 anonim ***** válasza:
53%

Csak a felét fizessétek ki! Így azért nem marad teljesen sz@rban és remélhetőleg tanulni fog a hibájából!

Bár, tény, hogy ezt sem érdemelné meg...

2022. máj. 13. 20:56
 23/38 anonim ***** válasza:
93%

Én kifizetném, de csak fél év múlva, addig gyűjtenék rá, sokat lehet úgy spórolni, ha piaci lakbért szedsz be a gyerek szobájáért, kifizeti a bérlő a rezsi rá eső részét, a mosásért és a kosztért pedig fizet és nem ingyen van.

Ha a kölyöknek nem felelnek meg a lakhatási feltételek lesz helyette más bérlő

😈

2022. máj. 13. 21:01
 24/38 anonim ***** válasza:
98%

"Fél évnyi fáradtságos munkám van abban az autóban, ami 18hónap után már csak csirkeólnak használható."

Na, pont ezért nem fizetném ki a javítást. Hónapok gürizése és másfél millió, amit sok más dologra költhettetek volna. Sajnos ez nektek szüleinek is lecke most. Nem érdemli meg, hogy csak úgy kifizessétek ezt is, csak hogy ne kelljen bringáznia. Így nem fogja soha megtanulni, hogy meg kell dolgoznia, ha akar valamit. Bringázzon csak egy darabig, ameddig nem keresi meg rá a pénzt.

2022. máj. 13. 21:05
 25/38 anonim ***** válasza:
83%
Nem nevelitek megfelelően, ha nem kértek tőle pénzt semmire, még a rezsibe beszállást sem, akkor magatokra vessetek. Így soha nem lesz önálló.
2022. máj. 13. 21:19
 26/38 anonim ***** válasza:
94%
Most nem azért, de egy szülő szerintem ismeri annyira a gyerekét, hogy tudja, mire számíthat, mennyire fog vigyázni az autóra és magára. Ti ennyire nem ismeritek???
2022. máj. 13. 21:37
 27/38 anonim ***** válasza:
93%
Egy estben segítenék, ha önhibáján kívül lenne baja az autónak. De így, hogy nagy ívben sz@rt rá, nem.
2022. máj. 13. 22:20
 28/38 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy ha meg veletek lakik és nulla tartaléka van, amúgy is itt az ideje hogy megtanulja beosztani a pénzét
2022. máj. 13. 22:21
 29/38 anonim ***** válasza:
100%

Fizesse ki maga, örüljön, h kapott kocsit.

Neked adok igazat kérdező.

Amúgy meg kit érdekel, had tekerjen.

2022. máj. 13. 22:46
 30/38 anonim ***** válasza:
85%

Miért csináltatnám meg egy felnőtt ember autóját, amikor tudom, hogy hülye mint a segg és úgyis csak szétcseszi?

Mondjuk azon elgondolkoznék, hol rontottam el, hogy 22 évesen retardált a gyerekem.

2022. máj. 13. 23:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!