Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezekután megcsináltatnátok a...

Ezekután megcsináltatnátok a gyerek autóját?

Figyelt kérdés

Másfél éve vettünk a 20éves fiúnknak egy jó állapotú használt autót, amit mára tönkretett.

Egy cseppet sem kímélte, télen mínusz 10fokban hideg motorral padlógázzal indul, olajcserére nem volt pénze, így 10ezer helyett 33ezernél cserélte. Már az első perctől megmondtuk neki, hogy csak az autó ajándék, onnantól neki kell rá költenie ha használni akarja. Mostanra használhatatlan, 550ezerbe kerülne a motorcsere és persze nincs rá pénze.

Dolgozik, tudna félre tenni mert velünk él és nem kérünk tőle pénzt semmire, azt vesz magának amit csak akar.

16 kilométerre van a munkahelye, autó nincs, busz nem jár arra, így most bringával ingázik. A feleségem megsajnálta és arra akar rávenni,hogy most utóljara csináltassuk meg az autóját.

Én nem értek egyet vele, szerintem ez egy jó lecke, hogy megtanulja értékelni amilye van és beosztani a pénzét. 22évesen már eleget tettünk érte és ideje elengedni a kezét.

2022. máj. 13. 17:55
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
87%
nem 20 évesen kellene elkezdeni nevelni a "gyereket". Egyébként meg oldja meg, bringázzon és spóroljon.
2022. máj. 13. 18:40
 12/38 anonim ***** válasza:
93%
Ha akart volna autót, spórolt volna, és vett volna magának. Most sincs rá igénye, azért nem költ rá. Nem kell olyan ajándékot venni, amit a megajándékozott nem is akart.
2022. máj. 13. 18:52
 13/38 anonim ***** válasza:
100%
Minek? Felnott ember, majd megoldja ha akarja...
2022. máj. 13. 18:59
 14/38 anonim ***** válasza:
96%

Még nincs gyerekem, de ebben az esetben nem csináltatnám meg. Ha vigyázott volna rá és ennek ellenére ment volna tönkre, akkor minimum beszállnék a javíttatása költségeibe, de ha sz#rt bele, akkor viselje a következményeit.

Az én szüleim pont a másik irányban voltak következetlenek (megígérték, hogy valamit kapok/valahová mehetek/valamit csinálunk közösen, aztán mégsem), ezért megfogadtam, hogy ésszerű határokon belül maximálisan következetes leszek a saját gyerekemmel.

2022. máj. 13. 19:00
 15/38 anonim ***** válasza:
95%
Én is bringával járok, igaz soha nem is volt autóm, én tömegközlekedés helyett használom. Kifejezetten élvezem, hogy amellett, hogy eljutok A pontból B-be még mozgok is. Annyira megtetszett a dolgo, hogy bár van félretett pénzem, amiből vehetnék autót, de már nem is akarok. Az autót karban tartani sokkal többe kerülne mint egy biciklit, a benzinről és a környezetszennyezésről nem is beszélve... Szóval szerintem végső soron mindenkinek jobb, ha maradok a biciklinél. Helyette arra veszek dolgokat.
2022. máj. 13. 19:31
 16/38 anonim ***** válasza:
92%

Nem!

A nejed nem megsajnálta, hanem szándékosan rosszat szeretne neki tenni. Afelé tereli, hogy minél tovább maradjon felelőtlen "hül.yegyerek, így annál tovább él veletek, az anyukájának annál tovább megmarad a fiúgyerkőce. Életének egyéb lényeges értelme nélkül ez a mamának nagyon jó üzlet. És itt nem az a gond, hogy megsajnálta, hiszen én is, meg itt sokan megsajnálnánk, de attól még normális döntést hoznánk és nem csináltanánk meg az autót. Mondjuk a sajnálat intenzitásából sokat levenne, hogy egy méregdrága holmival úgy bánt, ahogy, ez valahol vérlázító. Gondolom el lett neki mondva, hogy járatni kéne a motort, meg spórolni az olajcserére, de anyu nevelése azért kiütközött a kihaénnem-apuveddmeg mentalitásban. Nem lennék büszke egy ilyen fiúra.

2022. máj. 13. 19:35
 17/38 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2022. máj. 13. 19:39
 18/38 anonim ***** válasza:
85%

Két esetben szállnék be:

1. Ha én törném össze (akár úgy, hogy nekimegyek a garázsajtómnak - saját magamnak okozva kárt)

2. Ha én törném össze (karambolba)

Mivel itt egyik esetről sincs szó, meg nem is érdemli meg a gyermek, ezért én kizárt dolog, hogy megcsináltatnám neki.

Amit én megtennék, hogy ezután igenis kérnék tőle valamennyi pénzt, amit nem költenék el (persze erről ne tudjon, semmi köze hozzá!), hanem raknám valahova (akár otthon, akár bankba) és ha már akkumulálódott valamennyi, ÉS látok változást a hozzáállásában, akkor (akkor és csakis akkor, nem előbb!) beszállnék ezzel az összeggel (amit így végülis összességében ő rak össze, csak a ti kényszerítésetekkel).

2022. máj. 13. 20:13
 19/38 A kérdező kommentje:

#12 Nagyon is akarta az autót, fűt-fát ígért, hogy majd vigyáz rá, karban tartja stb. Eredetileg 1millió volt a keret, de annyiért nem talált a fogára valót, merthát Skoda, Opel, Fiat az ciki, a haveroknak BMW van, ígyhát ő sem adhatja egy Audinál alább. Végül én hoztam ausztriából és a papírozás után kicsivel másfél millió fölött jártunk.

Fél évnyi fáradtságos munkám van abban az autóban, ami 18hónap után már csak csirkeólnak használható. Most meg két oldalról is én vagyok a szívtelen amiért hagyom, hogy gyermekem 30fokban biciklizzen.

Hálátlan dolog szülőnek lenni.

2022. máj. 13. 20:22
 20/38 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem csináltatja meg, nem kell neki, hiába beszél. Illetve titeket akar pumpolni továbbra is. Szerintem ennek vízválasztónak kéne lennie, a továbbiakban anyagilag gondoskodjon ő a maga dolgairól. Különben semmire se megy az életben.
2022. máj. 13. 20:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!