Ezekután megcsináltatnátok a gyerek autóját?
Másfél éve vettünk a 20éves fiúnknak egy jó állapotú használt autót, amit mára tönkretett.
Egy cseppet sem kímélte, télen mínusz 10fokban hideg motorral padlógázzal indul, olajcserére nem volt pénze, így 10ezer helyett 33ezernél cserélte. Már az első perctől megmondtuk neki, hogy csak az autó ajándék, onnantól neki kell rá költenie ha használni akarja. Mostanra használhatatlan, 550ezerbe kerülne a motorcsere és persze nincs rá pénze.
Dolgozik, tudna félre tenni mert velünk él és nem kérünk tőle pénzt semmire, azt vesz magának amit csak akar.
16 kilométerre van a munkahelye, autó nincs, busz nem jár arra, így most bringával ingázik. A feleségem megsajnálta és arra akar rávenni,hogy most utóljara csináltassuk meg az autóját.
Én nem értek egyet vele, szerintem ez egy jó lecke, hogy megtanulja értékelni amilye van és beosztani a pénzét. 22évesen már eleget tettünk érte és ideje elengedni a kezét.
Jó lesz neki a bringa :)
Ha pedig nem, majd tesz érte.
Ha elment másfél év, és a vásárlási áron túl még 550 ezer a várható kiadás, akkor nem voltak túl meggyőző érveid.
Késő bánat eb gondolat......... és különben is, egészséges dolog a bringázás.
Nyilván. Aztán másfél év múlva újra, kicsit többért. Aztán vennék neki lakást is, amit lelakhatna, újítanam azt is fel.
Komoly a kerdesed?
Nem, én sem várnám el a szüleimtől. Pedig én is ajándékba kaptam az autómat és úgy vigyázok rá mint a szemem fényére. Gondolom nem egy 150K- suzuki swift-je van aminek már tökmindegy. Szóval tanuljon csak meg vigyázni az értékeire és ne flexeljen a barátai előtt, hogy hideg motorral is lepadlozza anyáék majd úgyis megjavítattják.
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!