Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy változhat meg valakinek...

Hogy változhat meg valakinek ennyire az értékrendje? Más elvált szülőkre is jellemző ez? (többi lent)

Figyelt kérdés
Régebben (amíg együtt éltünk) a gyerekeim apjának természetes volt, hogy a gyerekeink nem a legolcsóbbat/legkevesebbet kapták mindenből. Nem szórtuk a pénzt, most sem teszem (nincs is annyi). Viszont most már a volt férjem, ha megtudja, hogy kicsit is (szerinte) "luxuscikket" veszek, akkor egyből belémköt, hogy minek az, ha olcsóbb dolgokat vennék, akkor neki nem kellene ennyi tartásdíjat fizetni, sokkal olcsóbban is megélhetnénk (összesen 80 ezret fizet a két gyerekre). Hogy változhatott meg így az értékrendje, nem látja, hogy az a gyerekeink hasznára válik, hogy pl változatosan étkeznek, szépen öltözhetnek? (két lány)
2022. máj. 12. 19:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Jah es a tartasdij nwm ez alapjan van meghatarozva! Az az o anyagi felelossege , amit o vallalt , amikor gyereket csinalt! A valassal ennek nincs vege! Ugyhogy nyugodta kuldd el a jo budos francba " apukat" !
2022. máj. 12. 22:04
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell mindenröl beszámolni neki, semmi köze ahhoz, mit esznek a gyerekek.

Ha csak zsíroskenyéren élnének, meg csak almát kapnának gyümölcsként, akkor sem lenne kevesebb a tartásdíj összege, ugyanannyit kellene továbbra is fizetnie.

Szóval ne mondd meg neki, mit veszel a gyerekeknek, akkor nem tud ebbe belekötni.

2022. máj. 12. 23:03
 13/18 anonim ***** válasza:
92%
Nem változott meg, mindig ilyen volt, csak mivel már nem vagytok együtt, véget ért a színjáték részéről. Már nem kell eljátszania a jó apukát, férjet. Nem fűződik hozzá semmi érdeke már.
2022. máj. 13. 04:49
 14/18 A kérdező kommentje:
9: a kisebbik lányom mondta el neki, mert annyira örült a dinnyének. Azt hitte, az apja is vele örül majd...
2022. máj. 13. 05:43
 15/18 A kérdező kommentje:
10: Szerintem ő most is megveszi magának. Meg márkás ruhákat, drága parfümöket. Nem áll rosszul anyagilag, ezért nem értem, hogy miért sajnálja a gyerekeitől?
2022. máj. 13. 05:46
 16/18 A kérdező kommentje:
12: Nem én mondom el, a gyerekek (főleg) a kisebbik hozza-viszi az infókat...
2022. máj. 13. 05:47
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Semmi köze hozzá, a nyolcvanezer tartásdíj két gyerekre pedig lószr.

Az én árvaellátásom 32 volt, és ha csak abból kellett volna léteznem, a havi kajámat nem fedezte volna, szóval ennyit erről.

2022. máj. 13. 06:32
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem az apukákat. Tisztelet a kivételnek, tudom, hogy vannak nagyon jó apák, de már nem először hallom azt, hogy azt hiszik, hogy a gyerek kb ingyen van. Nekem is elváltak a szüleim, nem voltak házasok, így a bíróság, tartásdíj nem volt automatikus, ők próbáltak megegyezni. Anyám ezerszer próbálta elmondani apámnak, hogy egy gyerek nem ingyen van. A dolgaim túlnyomó többségét mindig is anyám fizette, apám alig-alig valamit. Neki is van pénze, csak iszonyú spórolós, bár ő mindig is ilyen volt, amikor együtt voltak, akkor is.

Egyik barátnőmnek az apja szintén ilyen, ott is elváltak a szülők.

2022. máj. 13. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!