Kölcsönadnátok az autótok egy olyan személynek aki már rengeteg autót tört össze és tett tönkre?
A nővérem barátja amatőr drift és rally versenyző, az utóbbi 2évben 2 autót is totálkárosra tört, és mégtöbbet elrontott, például megfőzte a motort, és sok más drága alkatrészt is tönkretett. Sok százezer forintot költ a béna "versenyautójára", mégsincs egy rendes autója amivel elmehetne A-ból B-be.
Mindez nem is gond, az ő dolga, azt csinál a pénzével és az autójával amit akar. Egyedül csak az bánt, hogy egy ilyen embernek apu hidegvérrel kölcsönadja az autóját, tőlem pedig félti. Nekem, a saját lányának alig akarja ideadni, pedig még balesetem sem volt, és odaadja egy olyan idegennek aki már sokat tönkretett.
Gyanítom, hogy ezek a "balesetek" versenypályán történtek, ami mindennapos dolog a profik között is. Ez a sport drága, és balesetekkel jár.
Ettől függetlenül még lehet nagyon megfontolt és jó sofőr a közúton.
Ne keverjük a motorsportot a közúti közlekedéssel.
Nyilvánvalóan te beszélsz hülyeséget. Egy amatőr versenyző sokkal jobban ismeri az autó rezdüléseit és precízebben reagál rá. A közúti közlekedés messze nem annyira kiélezett mint egy versenyszitu.
Ettől függetlenül még megértem,hogy bánt amiért apukád neki szívesebben kölcsönadja az autóját, de ez még nem ok arra, hogy a vezetésben alkalmatlannak tituláld.
Biztos vagyok benne, hogy egy amatőr driftversenyző jobb sofőr a hétköznapokban, mint egy átlagos polgár.
#9:
Hihetetlen, hogy a magadfajták milyen baromságokon tudnak ennyire nyafogni...
"Ha valaki annyira jól tud vezetni akkor nem töri össze az autót sem pályán, sem pedig közúton."
:)
Az, hogy amatőr drift versenyző, és ilyen versenykörülmények között tönkrevág autókat, az egy dolog.
Attól még lehet, hogy közúton a sima vezetés rendesen megy neki. Itt ha jól értem normálvezetésre, közlekedésre kell az autó. Az más, versenyre nyilván nem adnám kölcsön.
Ez az egyik gondolat- ha amúgy általánosságban autót kölcsönadnék.
Én is azt gondolom, hogy jobb, nem kölcsönadni, mert ha lesz valami baleset, akkor csak vita lehet belőle. Mire szól a biztosítás, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!