Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerinted melyik elgondolás a...

Szerinted melyik elgondolás a helyes?

Figyelt kérdés

Gyerekek támogatásával kapcsolatban kétféle felfogást látok. Olyan szülőkről beszélünk, akik középosztályúak: van saját, adósságmentes házuk, autójuk, valamennyi tartalékuk, nincsenek anyagi gondjaik, de nem is áll halomban a pénzük. A gyerekeik pedig huszonévesek.

Van az egyik felfogás, amikor a szülő azt mondja, hogy amilye van, azt egyedül szerezte, tegyen így a gyereke is és egy garassal nem támogatja. A nagyszülőktől származó örökséget is magukra költik. Így a gyerek anyagi támogatás nélkül marad és majd egyszer örököl, ha a szülei sokáig élnek, akkor kb 50-60 éves korában vagy még később.

A másik felfogás, amikor a szülők lehetőségeikhez képest támogatják a gyerekeiket anyagilag, a nagyszülői örökséget nekik adják, így azok még az életük elején ha hitellel is, de tudnak saját lakást venni.

2022. máj. 4. 10:29
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
82%
Én a gyerekemet támogatnám, nem is kérdés.
2022. máj. 4. 10:37
 2/24 anonim ***** válasza:
40%
Ismerek olyat, aki teljes mértékben magára költi a pénzt. Az egyszem fia is jól keres, de távolkeleten él és nincs unoka. Nem ő a példaképem.
2022. máj. 4. 10:40
 3/24 anonim ***** válasza:
86%

Az a helyes, amit adott szülő annak lat.

Off

"A nagyszülőktől származó örökséget is magukra költik."

Az ilyentől konkrétan felfordul a gyomrom. Nem attól, hogy magára költi a sajat örökségét, hanem attól, hogy ezen valaki felhaborodik. Az övé. Arra költi, amire akarja.

2022. máj. 4. 10:50
 4/24 anonim ***** válasza:
69%

"Én a gyerekemet támogatnám, nem is kérdés."

Csak kérdés, hogy konkrétan annak a gyereknek mi jelentené inkább a támogatást: az, ha pénzt kapna a kezébe, vagy éppen az, ha azt a feladatot kapná, hogy teremtse elő ő maga a pénzt... Tehát végülis a 3.-nak van igaza:

az a helyes, amit a szülő annak lát.

2022. máj. 4. 10:54
 5/24 anonim ***** válasza:
84%

Hát ezt a kérdést már szerintem számtalanszor megbeszéltük itt a GYK-n.

Mivel mi is kaptunk támogatást az életkezdéshez a szüleinktől, nem is kérdés, hogy mi is ugyanígy teszünk a gyerekeinkkel.

az van nehéz helyzetben, aki semmit nem kapott, de mégis szeretne adni... Mert ugye neki akkor előbb a saját életkörülményeit kell megalapozni, és pluszban spórolni a gyerekek számára is...

De ez sem lehetetlen. (Nyilván nem olyanoknak, akik minimálbér környékén keresnek...)

2022. máj. 4. 10:56
 6/24 anonim ***** válasza:
87%
Ami biztos, hogy nem helyes elgondolás, az az, ha a gyerek elvárja a szüleitől, hogy lakást kapjon, vagy hogy rájuk költsék a szülők az örökségüket.
2022. máj. 4. 10:56
 7/24 anonim ***** válasza:
94%

"A nagyszülőktől származó örökséget is magukra költik."

A gyerek meg a szülöktöl várja az örökséget, hoyg magára költse!

2022. máj. 4. 10:58
 8/24 anonim ***** válasza:
76%
Lehet olyan is, hogy a gyerek azért "várja el", mert vele szemben is sok elvárás volt gyerekkorában és ebben szocializálódott.
2022. máj. 4. 10:59
 9/24 anonim ***** válasza:
78%
Nálunk apuci (ex-apuci) nem segítette a gyereket, pedig anyagilag megtehette volna. Így én adtam oda a gyereknek a saját örökségemet, de - tegyük hozzá -, ő is mindent megtett azért, hogy legyen/lehessen lakása, és nem a sültgalambot várta.
2022. máj. 4. 11:08
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Egy biztos a szülő a saját pénzével az ő örökségével úgy rendelkezik ahogy akar Abba beleszólása és követelni valója egy felnött gyereknek nincs

Jó magam úgy gondolom mindenki kapjon érdemei és lehetőségek szerint.

A szülőt értem itt ne csupaszítsák le kopaszra

De semmikép a fiatal ne úgy bánjon a szülővel hogy alanyi jogon minden az ővé így az szülő nem élvezhet semmít abból amít maga teremtett.Bizony ha le is van pontozva mostanában ez a szokás ês aki nemet mer mondani sz@r ember.

Miért van az ha fiatalok úgy érzik nekik csak az a dolguk hogy élvezzék az életet és minden készen az ölükbe huljon.

2022. máj. 4. 11:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!