Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Azzal mit tudok kezdeni ha...

Azzal mit tudok kezdeni ha anyám úgy gondolja minden napomat vele kéne töltenem?

Figyelt kérdés

Egyetemre járok, dolgozok mellette, és emellett nyilván igyekszem a párommal lenni amennyit lehet. Ő a főváros másik végében lakik, így hozzá eljutni kb 1,5 óra.

Anyám pedig újabban folyamatosan nyaggat, hogy miért nem töltöm az egész hetem nála, meg vagyok vele a párom helyett. Beszélgetek vele így is sokat, de őt nem nagyon érdekli a suli vagy a munka, így egy idő után kifogyok a témából is, ígyhát nem értem miről kéne csacsognom még. Nagyon frusztrál, mert sokszor bunkó és megsértődik ha a szabadidőmben nem vagyok otthon. Ezzel mit tehetek?

23l

2022. ápr. 22. 12:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%
szerezz egy kant neki.
2022. ápr. 22. 12:26
 2/12 anonim ***** válasza:
92%
Egyik füleden be, a másikon ki. Mást nagyon nem tudsz tenni.
2022. ápr. 22. 12:33
 3/12 anonim ***** válasza:
96%

Keményen megmutatod neki, hogy hol vannak a határok.

Felnőtt ember vagy, jogod van a független saját életre.

Ő meg kerítsen magának társaságot. A saját korosztályában. Ne téged akaron lelkileg szipolyozni.

(mondom ezt hatvanasként, három leánygyermek anyjakén!+)

2022. ápr. 22. 13:14
 4/12 anonim ***** válasza:
82%
Oda költözöl a parodhoz és anyaghoz jársz latogatoba
2022. ápr. 22. 13:14
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Megmagyarázod anyukádnak, hogy azt gondol, amit akar, te meg azt teszed, amit te akarsz.
2022. ápr. 22. 13:24
 6/12 anonim ***** válasza:
84%

Mi van anyukáddal? Ő egyedül él? Nem dolgozik? Nincsenek barátai?

Lehet magányos, nem tudom nem ismerem a körülményeket. Ha így van kéne neki valami hobbi, elfoglaltság. Barátok, hogy ne legyen egyedül.

Amúgy meg beszélj vele, derítsd ki az okát miért csinálja. Csak lehet rá megoldást találni. Az nem elvárható, hogy vele legyél folyamatosan.

2022. ápr. 22. 13:43
 7/12 A kérdező kommentje:
#6 Nem, apámmal élnek, és dolgoznak mindketten. Viszont ahogy hazajön a munkából gyakorlatilag soha nem megy sehova, nem csinál semmit, csak takarít és főz. Semmi hobbi, vagy baráti kör.
2022. ápr. 22. 15:45
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Lehet ez a gond. Bár akkor sem veled kéne pótolni a barátokat.

Amíg otthon laktál akkor a házimunkákon kívül biztos veled foglalkozott akárcsak beszélgetés szinten, most meg nem tudja mit csináljon.

2022. ápr. 22. 16:43
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
8. bocs egyetemre jársz de otthon laksz, de akkor is ugyanez. Mostmár több elfoglaltságod lett, érthető. Eredmény anyukádra nézve ugyanaz. Kéne neki valami hobbi ami kikapcsolodást jelent számára.
2022. ápr. 22. 16:45
 10/12 anonim ***** válasza:
90%
És anyud is az a típus aki megszólja azokat a nőket akiknek van életük? Mert ez a természet együtt szokott járni ezzel a tulajdonsággal. Főz, mos, takarít, hobbi nincs, barátnő nincs, majd te legyél az ő társasága. Mert azt "úgy kell". Ilyen múlt században rekedt gondolkodással nem lehet semmit kezdeni. Magaddal viszont ne tolj ki, minimalizáld a vele töltött időt.
2022. ápr. 22. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!