Azzal mit tudok kezdeni ha anyám úgy gondolja minden napomat vele kéne töltenem?
Egyetemre járok, dolgozok mellette, és emellett nyilván igyekszem a párommal lenni amennyit lehet. Ő a főváros másik végében lakik, így hozzá eljutni kb 1,5 óra.
Anyám pedig újabban folyamatosan nyaggat, hogy miért nem töltöm az egész hetem nála, meg vagyok vele a párom helyett. Beszélgetek vele így is sokat, de őt nem nagyon érdekli a suli vagy a munka, így egy idő után kifogyok a témából is, ígyhát nem értem miről kéne csacsognom még. Nagyon frusztrál, mert sokszor bunkó és megsértődik ha a szabadidőmben nem vagyok otthon. Ezzel mit tehetek?
23l
Keményen megmutatod neki, hogy hol vannak a határok.
Felnőtt ember vagy, jogod van a független saját életre.
Ő meg kerítsen magának társaságot. A saját korosztályában. Ne téged akaron lelkileg szipolyozni.
(mondom ezt hatvanasként, három leánygyermek anyjakén!+)
Mi van anyukáddal? Ő egyedül él? Nem dolgozik? Nincsenek barátai?
Lehet magányos, nem tudom nem ismerem a körülményeket. Ha így van kéne neki valami hobbi, elfoglaltság. Barátok, hogy ne legyen egyedül.
Amúgy meg beszélj vele, derítsd ki az okát miért csinálja. Csak lehet rá megoldást találni. Az nem elvárható, hogy vele legyél folyamatosan.
Lehet ez a gond. Bár akkor sem veled kéne pótolni a barátokat.
Amíg otthon laktál akkor a házimunkákon kívül biztos veled foglalkozott akárcsak beszélgetés szinten, most meg nem tudja mit csináljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!