Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy győzzem meg anyut arról,...

Hogy győzzem meg anyut arról, hogy forduljon pszichológushoz?

Figyelt kérdés

Nem normális, amit mostanában csinál, és hónapról hónapra egyre rosszabb, eddig csak kiakasztó volt, de most azért már aggasztóvá vált a helyzet.

Eddig ha otthon voltam kutakodott utánam, hallgatózott, még akkor is, ha csak online órám volt például, ráadásul folyamatosan gyanúsítgatott, hogy rejtegetek előle valamit, mert nem láthatja Facebookon az ismerőseim, néha pont akkor lapozok beadandóírás közben, amikor látja, vagy azért mert itthon a városon belül, ha bárkit is(rokont, havert, ismerős idős nénit) meglátogatok, ugyanazt a táskát viszem magammal.

Amióta ritkábban járok haza, rosszabb. Mostmár meg van győződve arról, hogy én tuti meg akarom ölni és folyamatosan ezzel gyanusítgat. Ha megbotlott teregetés közben az, azért van, mert el akarom tenni lábalól, az is, ha a fürdőszobában ráesik a szappan, ha bármi új cucc van nálam, akkor az tuti azért van nálam, mert haza akarom hozni vele a covidot, hogy belehaljon. Szóval ilyen abszurd dolgok. És az a pláne, hogy csak velem csinálja ezt négyszemközt, apámmal normalis, rokonokkal normális, munkahelyen normális. Szóval senki nem hiszi el, hogy baj van vele. Én már próbáltam mondani neki, hogy forduljon szakemberhez, de annyira jutottunk, hogy ő kiakadt, hogy ő márpedig nem bolond. Másra nem hallgat egyébként semmiben, illetve más nem is mondaná neki, hogy forduljon pszichológushoz, mert csak én tapasztalom ezt a problémát.

2022. ápr. 19. 11:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez már bőven pszichiátriai eset. Sürgősen cselekedni kell, sajnálom hogy ezt mondom, de anyád bolond, ráadásul a közveszélyes fajtából.
2022. ápr. 19. 14:06
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
rövidtávon jó a videó, pl. hogy felveszi, hogy véletlenül megbotlik a saját hibájából, erre rád fogja, te meg lejátszod, neki, hogy mi is történt, amivel szembesül. Van néhány százalék esélye annak, hogy ilyen esetben tényleg rájön, hogy nála van a hiba, de csak néhány százalék, és visszafele is elsülhet: te vagy a megfigyelő. Ha belátja, hogy ő beteg, és bele is megy, hogy dokihoz megy, lehet, mire kaptok időpontot már "elfelejti" az egészet, ill. letagadja. vagy csak "megjátszotta, nincs semmi baja".
2022. ápr. 19. 14:06
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet tudni milyen súlyos téveszméi vannak és hogy ezek mióta alakultak ki és meddig fokozódhat.
2022. ápr. 19. 14:29
 14/18 A kérdező kommentje:

Szerintem ezt lehetetlen felvenni. Az egész házat csak nem kamerázhatom be. Illetve tök random kezdi el mondogatni, szóval az, hogy bekapcsolom a hangrögzítőt telefonon, miközben nekiáll veszekedni, az egy kicsit feltűnő lenne.

Viszont amúgy nem akar emiatt megütni, vagy ilyesmi.

Az, hogy más mondja neki, az nehéz, mert nem érzékeli rajtam kívül senki, amit meg mégis, azt normálisnak tartják (hallgatózás, ha beszélek valakivel, "érdeklődés", hogy ki ismerős nekem fbn)

2022. ápr. 19. 16:08
 15/18 anonim ***** válasza:
Ha nagyon rájönne az ötperc, és veszélyes lenne rád vagy önmagára, ki kell hívni rá a mentőt, mert ha ők beviszik a pszichiátriára, kap egy diagnózist és talán valamilyen terápiát is.
2022. ápr. 19. 20:25
 16/18 anonim ***** válasza:
Akkor sem feltétlen, attól függ mi a diagnózis.
2022. ápr. 19. 23:11
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Hány éves vagy, mik az életkörülményeid? Az lenne az ideális ha nem járnál a szüleidhez, hanem ők látogatnak téged, akkor talán más tüneteket is produkálna anyád és több fogásod lenne.

Megpróbálhatod belengetni az "iskola pszichológus javasolt egy családterápiát" sallangot, bár konzervatív szülőkkel kevés sikere lesz.

2022. ápr. 20. 01:10
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha kiskorú vagy, a helyi családsegítőknél kaphatsz segítséget, te is felveheted velük a kapcsolatot!
2022. ápr. 20. 01:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.