Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek egy elvált szülőne...

Szerintetek egy elvált szülőnek mennyire kell első helyre tenni a gyerekét az új élettársával szemben?

Figyelt kérdés

Amikor párommal megismerkedtünk nagy plusz volt nálam, hogy ő is szülő már, ezért jobban meg fogja érteni a gyerekes problémákat.

A kapcsolatunk elején tisztáztuk, hogy mindkettőnk számára a gyereke az első. Később derült ki, hogy az első hely mást jelent nála, mint nálam. Írok néhány példát. 2 autónk van (egy 4 és egy 2 személyes). A fia minden alkalommal, amikor programot csinálunk megvan kérdezve, hogy melyik autóval szeretne menni és ha a 2 személyessel, akkor mi így jártunk...a gyerek az első, csinálunk külön programot. Tavaly nem mentünk el az főnökömtől kapott ajándék nyaralásra, mert a mostohafiam minden hétvégén táborba akart menni, aztán beköszöntött az ősz. Ha épp hoznánk el az anyukájától, és épp akkor jut eszébe, hogy mégis inkább maradna ott még egy napot, akkor nincs semmi baj, a gyerek az első és mi feleslegesen mentünk el. Ha épp tőlünk 150 km-re lévő tábor tetszik meg neki, akkor nem gond...mi levisszük. Ma sírőgörcsöt kaptam, mert ezen a szép tavaszi napon a párom kipakoltatta velem a szekrényemet (ami az övé volt előttem), mert rájött, hogy "Milyen már, hogy a fiának a polói egy polcon vannak a nadrágjaival?". A szekrény az én ruháimmal és dolgaimmal volt kitömve, amik most jelenleg zacskókban vannak, de örüljek, hogy legalább eddig használhattam az ő gyereke kárára. Ők költöztek a lányomhoz és hozzánk, mindkettőnknek vegyesen vannak itt bútorai. Ha bármiért szólok, akkor megkapom, hogy önző vagyok, meg sérült, mert a szüleim nem foglalkoztak velem, ami így is van, és erről nem ő tehet.

Szerintetek kinek van igaza?

Az is mindig eszembe jut, hogy lehet tényleg én vagyok a gáz, aki gyerekkorában semmit nem kapott meg és most nem tudja elfogadni, hogy most egy 11 éves gyerek úgy él, mint egy kis király. Ha nyerne egy nyaralást, akkor a fiát vinné el, ez is rosszul esett, hogy én szóba sem kerülnék.

Szeretem én is persze a gyerekét, csinálok vele kettesben is programot, odafigyelek rá, ha meglátok valamit, neki is megveszem, és párom is jól kijön a lányommal:)

2022. ápr. 15. 23:08
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
98%
ez nem a te embered...
2022. ápr. 15. 23:11
 2/34 anonim ***** válasza:
97%
Nem a te embered, ahogy egyes mondja. Hagyd el. Fogsz találni jobbat. Ez egy tuskó.
2022. ápr. 15. 23:18
 3/34 anonim ***** válasza:
96%
Szerinted ez kapcsolat? Vakfoltod van, de akkora, hogy ez már nem is vakfolt, hanem vakgalaxis!
2022. ápr. 15. 23:28
 4/34 anonim ***** válasza:
98%

Egy normális embernél a "gyerek van az első helyen" nem ezt jelenti. Hagyd el őt, jobb lesz neked, és a te gyerekednek is. Itt nyilván ti nem annyira számítotok, csak az ő gyereke.

"Ha bármiért szólok, akkor megkapom, hogy önző vagyok, meg sérült, mert a szüleim nem foglalkoztak velem, ami így is van, és erről nem ő tehet."

Egy párkapcsolatnak nem ilyennek kéne lennie. Te vagy itt a rossz az ő szemében, és valószínűleg mindig is te leszel, és ez nem lesz jobb idővel. Hagyd el, találsz jobbat is, aki tényleg értékelni fog téged és a kislányodat is. Meg aztán ez az egész szekrényes dolog is, aki ilyen dolgokon megakad... Mármint, ahogy írtad: "Ma sírőgörcsöt kaptam, mert ezen a szép tavaszi napon a párom kipakoltatta velem a szekrényemet (ami az övé volt előttem), mert rájött, hogy "Milyen már, hogy a fiának a polói egy polcon vannak a nadrágjaival?"

Na, aki ilyen dolgokon is problémázik, meg így áll hozzá a dologhoz, arról na, meg van a véleményem. Mármint na, ebből a kis dologból már tökéletesen látszik, hogy ő milyen ember.

2022. ápr. 15. 23:28
 5/34 anonim ***** válasza:
98%

Akkor most szárítsd fel a könnyeidet, b.szd ki a pasid cuccait a szekrényből és pakold be a saját cuccaidat.

Nyaralásra meg ilyen miatt nem elmenni... Drágám, két kocsitok van. A kissrác apjátval megy amerre akar, te meg a lányoddal a nyaralásra. Nektek nem kellett volna otthon maradni.

Te nem érzékeny vagy, hanem a minimális önbecsülés is hiányzik belőled.

2022. ápr. 15. 23:30
 6/34 anonim ***** válasza:
93%
Na, nyiladozik már a szemed???
2022. ápr. 15. 23:36
 7/34 anonim ***** válasza:
95%
Mi az, hogy "a párom kipakoltatta velem"? Nem a párod pakolTATTA ki, hanem te pakoltad ki a saját döntésed alapján, vagyis vitted magadat alattvalói sorba. Ezzel a pasassal össze se kellett volna állnod! Az nem érv, hogy neki is van gyereke. Belemenekültél ebbe a kapcsolatba felelőtlenül, átgondolatlanul, bután.
2022. ápr. 15. 23:43
 8/34 anonim ***** válasza:
94%
Ezt még az elején érdemes hagyni.
2022. ápr. 15. 23:56
 9/34 anonim ***** válasza:
97%
Hagyd ott ezt a figurat, ez nem lesz jobb. Ez mindig a kolket fogja elonyben reszesiteni helyetted, amit eddig muvelt, mar ez is minden kritikan aluli.
2022. ápr. 16. 01:29
 10/34 anonim ***** válasza:
96%
Itt igazából, nem az a probléma, hogy a gyerek az első, hanem, hogy mindig az van, amit a gyerek akar. Ez rendes családban sem lenne normális, hogy a szülők minden hülyeséget engednek, nincs is saját akaratuk, nekem úgy tűnik. Hogy elvált szülők vagytok vagy nem, az itt irreleváns.
2022. ápr. 16. 01:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!