Magyarországon miért nagy dolog ha a gyerek külföldre költözik?

Mert másképp szocializálódtak. Pl én Hollandiában élek, itt teljesen normális, hogy a 65 év felettiek idősek otthonába költöznek önként és dalolva, sőt, boldogan. Vagy hogy a túlnyomó többség albérletben él. Autó helyett biciklizik, vagy tomegkozlekedik.
Támogatni itt épp nem nagyon szokták a gyerekeket, sőt, most épp azon gondolkodnak, hogy ha a szülő valamiféle állami támogatásban részesül, pl az időskori nyugdíj, rokkantnyugdíj, stb és van otthon nagykorú, keresőképes gyerek, akkor a támogatást lecsokkentik, mert evidens ugye, hogy a gyerek hozzá járul az otthoni költségekhez.

"Nyugat-Európában teljesen természetes dolog az országok közötti költözés, akár a tengeren túlra is."
Hát ha te mondod akkor bizos úgy van. Amúgy nem egészen értem miről beszélsz, egyre több fiatal hagyja el az országot..

Mit értünk az alatt, hogy "nagy dolog"?
Jó értelemben nagy dolog?
Rossz értelemben nagy dolog?
Amúgy meg azért nagy dolog, mert nagy dolog.
Mint ahogy nagy dolog azonos városban külön költözni és elkezdeni a saját életünket, nagy dolog másik városba elköltözni akár az ország másik felére. És ugyanúgy érthetően nagy dolog kiköltözni külföldre.

Az sem igaz hogy bárhol "teljesen természetes" más országba költözni.
Ez családtól, egyéntől, szülőtől függ. Nálunk is sok szülő van aki azt mondja a gyerekének, hogy hagyja itt ezt a koszfészket.
Alapvetően sszerintem csak egy szűk réteg van, akik házikedvencként tekintenek a gyerekükre akinek az a dolga, hogy életük végéig szórakoztassa és ellássa őket.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!