Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megmondanátok a szüleiteknek...

Megmondanátok a szüleiteknek ilyen esetben, ha kiderülne hogy nem lehet gyereked?

Figyelt kérdés

Amióta az eszemet tudom soha nem akartam gyereket, pláne nem szülni. A szüleimtől viszont évekig hallgattam, hogy majd megváltozik a véleményem, meg attól, hogy nem szeretem a gyerekeket, a sajátommal majd más lesz, meg ha már csak a kicsikkel van nagy bajom, ne aggódjak, majd megnő a gyerek, és megszeretem. Meg, hogy nekik kell unoka, és hát én vagyok az ő egyetlen gyerekük....

Viszont mostanában volt egy problémám, ami miatt orvoshoz fordultam. Most nem írnám körbe nagyon az egészségügyi helyzetem, de röviden annyi, hogy a vizsgálatok szerint szinte biztos, hogy meddő vagyok. Nekem ez igazából nem egy probléma, mert tényleg nem akarok gyereket.

Viszont a kérdés, hogy megosszam-e a szülőkkel, hogy amúgy ha akarnék se lehetne?

2022. márc. 21. 20:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
90%
Lehet elmondanám, DE ez semmit nem változtat azon, hogy ettől függetlenül sem akartál soha! Tehát fogják fel, hogy nem amiatt nem lesz gyereked, mert elvileg meddő vagy, hanem azért, mert egyetlen porcikád sem vágyik rá! Én személy szerint már réges-régen leállítottam volna őket a témáról és egészen biztos nem hagytam volna, hogy minden alkalommal a méhemben turkáljanak! Ha meg nem értik meg és képesek ilyen szánalmas dumával jönni, hogy de hát nekik unoka kell (???), nagyok esélyes hogy többet feléjük se néznék. Nem azért jöttem a világra, hogy unokát gyártsak nekik, ha ennyire babázni akarnak, fogadjanak örökbe vagy csináljanak maguknak, de engem hagyjanak békén.
2022. márc. 21. 20:53
 12/22 anonim ***** válasza:
74%

Persze. Én csak a legtenyszerubb módon osztanam meg, az információra helyezve a hangsúlyt.

Hatha akarnak ezek után lombik babát még maguk részére

2022. márc. 21. 20:59
 13/22 anonim ***** válasza:
95%
Én csak akkor mondanám el, ha tényleg folyamatosan csesztetnének a gyerek témával és már nem bírnám hallgatni. Mondjuk egy ismerősömet még a hiszterektómiája után is egy csomóan csesztetik a családjából, hogy miért nem akar örökbe fogadni meg minden, szóval még ez se 100%, hogy leállítja őket.
2022. márc. 21. 21:58
 14/22 anonim ***** válasza:
80%
Ha legközelebb kérdezik, ilyen félig síró, szomorú hangon mondd el ezt, hátha bűntudatuk lesz és leszállnak a témáról.
2022. márc. 21. 22:20
 15/22 anonim ***** válasza:
17%
Idővel úgy is kiderülne.
2022. márc. 21. 23:41
 16/22 anonim ***** válasza:
35%

Amíg van méhed, és petefészked NEM vagy meddő, ezt egyetlen szakorvos sem fogja mondani ;), mert nem mondhatja.

Egyébként a családomnak semmi köze a méhemhez, amit tudnak is.

Egy időben ők is cs.szegettek a gyerekvállalással. Elmondtam szépen 3-4-5x, hogy miért nem akarok, majd 1x csúnyán, mert elegem lett, hogy feszt nem szállnak le rólam, és voilá, megértették.

2022. márc. 22. 07:44
 17/22 Metionin ***** válasza:
35%
Nem, maximum ha legközelebb csesztetnének vele. Bár szerencsére az enyémek nem csesztetnek. Kérdés, hogy mennyire fanatikusan unokások a szüleid, mert van az a helyzet, amikor beközölsz egy ilyet és rákezdik, hogy 1. hazudsz 2. akkor valójában akarsz gyereket csak azért mondod, hogy nem akarsz, mert így könnyebb elfogadni, hogy nem lehet (utóbbit megkaptam a semmiből amikor valakivel az endometriózisról beszélgettünk, lehet hogy endo-s vagyok bár úgy is teherbe lehet esni). Utóbbi esetben "jólelkűen" biztatnak is vagy tukmálják a csodamódszereket, amik majd biztos segítenek, mert xy is így volt de ezt használta és sikerült teherbe esnie. Szóval ilyen szülők esetén inkább hallgatnék.
2022. márc. 22. 11:17
 18/22 anonim ***** válasza:
23%
Érdemes lenne közölni az igazságot.
2022. márc. 22. 15:51
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
Én biztos elmondanám olyan talalasban, hogy sajnos hosszu-hosszu kivizsgalasok es kezelesek soran vagy tul es nem lehet gyereked. Persze ne vigyorogj melle es azon se kapd fel a vizet, hogy ha bombazni kezdenek kerdesekkel, tanacsokkal...egyszeruen legy kedvesen semleges, hogy te se egeszen igy kepzelted , de nem akatsz rola tobbet beszelni.
2022. márc. 22. 21:10
 20/22 anonim ***** válasza:
73%
Semmiképpen nem állnék neki hazudozni meg kvázi mentegetőzni, hogy jaj hát én se így akartam, meg amúgy tökre akartam volna, de hát nem lehet.. A francokat, nehogy már ne merjem felvállalni felnőtt emberként, hogy eszem ágában nincs gyereket szülni, hanem a “békesség” kedvéért kamukázni kelljen, hogy persze akartam amúgy. Hát nem. Ha el is mondanám a betegségem, mindenképpen mellétenném, hogy amúgy sem fordult meg a gondolata se a fejemben a gyerekvállalásnak, elkerülendő a “jaj de ott van még a lombik” meg “akkor fogadj örökbe” kismonológot.
2022. márc. 22. 21:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!