Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megmondanátok a szüleiteknek...

Megmondanátok a szüleiteknek ilyen esetben, ha kiderülne hogy nem lehet gyereked?

Figyelt kérdés

Amióta az eszemet tudom soha nem akartam gyereket, pláne nem szülni. A szüleimtől viszont évekig hallgattam, hogy majd megváltozik a véleményem, meg attól, hogy nem szeretem a gyerekeket, a sajátommal majd más lesz, meg ha már csak a kicsikkel van nagy bajom, ne aggódjak, majd megnő a gyerek, és megszeretem. Meg, hogy nekik kell unoka, és hát én vagyok az ő egyetlen gyerekük....

Viszont mostanában volt egy problémám, ami miatt orvoshoz fordultam. Most nem írnám körbe nagyon az egészségügyi helyzetem, de röviden annyi, hogy a vizsgálatok szerint szinte biztos, hogy meddő vagyok. Nekem ez igazából nem egy probléma, mert tényleg nem akarok gyereket.

Viszont a kérdés, hogy megosszam-e a szülőkkel, hogy amúgy ha akarnék se lehetne?

2022. márc. 21. 20:03
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
78%

Nem. Egyrészről, úgyis lesz kifogásuk. Még nem biztos. Már vannak új módszerek. Már van lombikbébi. Örökbefogadás. Stb. Szóval mindig lenne valami.

Másrészről nekem senki lesajnálása sem kellene.

2022. márc. 21. 20:17
 2/22 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem igen, bár nem ismerem a természetüket, lehet, hogy ettől nem kicsit megenyhülnének, mert nem csak döntés kérdésen múlt, hanem így se, úgy se lehetne gyerek
2022. márc. 21. 20:18
 3/22 anonim ***** válasza:
91%

Hát, a legközelebbi csesztetésnél felhozhatod. Hátha megtanulják, hogy nem kéne a másik méhében turkálni.

Én is gyerekmentes vagyok, de nekem szerencsére elfogadó a családom. Bár már simán hátat fordítottam volna nekik, ha így bántak volna velem, mint veled, ilyen lekezelően.

2022. márc. 21. 20:18
 4/22 anonim ***** válasza:
71%
Sajnálom. Várhatsz vele, ha úgy érzed meg kell osztanod velük, akkor tedd meg, ha nem szeretnéd ne tedd. Nem kell semmit se, csak ha te akarod, mert szerintem ez egy olyan dolog, ami a te jogod eldönteni, hogy ki tudhatja.
2022. márc. 21. 20:20
 5/22 anonim ***** válasza:
89%
azért arra számíts, hogy ezután azzal fognak baszogatni hogy járj orvostól orvosig, amíg nem fogan meg a poronty, akit te nem is akarsz.
2022. márc. 21. 20:21
 6/22 anonim ***** válasza:
47%

Amíg egy nőnek helyén a méhe, mindkét petefészek nincs olyan, hogy meddő.

Ne nyald ezt be egy orvostól sem, mert majd jön a "Terhes lettem, pedig meddőnek mondott az orvos" poszt.

Én őszintén elmondanám a szüleimnek, hogy nem akarok gyereket és pont. Nem vagy köteles unokát "gyártani" csak azért mert ők akarnak..

2022. márc. 21. 20:22
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Több olyan nőt ismertem akiket meddőnek nyílvánítottak mégis lett gyerekük. Volt akinek valóban nem lett. Szerintem a te tested, te életed, te döntésed, te gyereked lenne. Lehet most le fognak pontozni de én magam sem vagyok oda a gyerekvállalásért. Ha nem akarsz ne vállalj. Ha tudod magadról nem lennél jó szülő, vagy éppen nem tudnád megadni azt a gyerekednek mind lelkileg mind anyagilag amit kéne akkor ne erőltesd. Sose szerettem mikor valaki kényszerből vállal gyereket és szegény gyerek élete végéig issza ennek a levét. Igaza van a szüleidnek, ha lenne biztos megszeretnéd, de erre nincs garancia és erre nem lehet alapozni mégis csak egy emberi életről van szó. Nem dönthetek helyetted, ha úgy érzed vagy olyan jó kapcsolatban a szüleiddel mond el nekik mit mondott az orvos. Az hogy vállalsz-e gyereket az pedig a te döntésed ne hagyd hogy más a saját akaratát erőltesse rád később meg megbánod.
2022. márc. 21. 20:24
 8/22 anonim ***** válasza:
39%

Teljesen felesleges, ilyet nőgyógyász nem mond, a meddőségnek a szervi része az ő szakterülete, a hormonális problémák pedig kezelhetők.

Elég megmondani nekik, hogy ne turkáljanak a méhedben! A gyerekvállalás rád és a párodra tartozik (már ha van egyáltalán).

Hány éves vagy, hogy ez ennyire foglalkoztat?

2022. márc. 21. 20:31
 9/22 anonim ***** válasza:
59%
"Amíg egy nőnek helyén a méhe, mindkét petefészek nincs olyan, hogy meddő." És maga nyilván szakorvos, hogy ekkora marhaságot mond.
2022. márc. 21. 20:32
 10/22 anonim ***** válasza:
50%

9#

Nem kedves. Ez a száraz tény.

Sőt elmondhatom,hogy pcos +ir mellett estem teherbe spontán 3x + a másodiknál olyan durva összenövéseim voltak, hogy az orvosom császár közben közölte a sebésszel együtt, fizikai képtelenség volt teherbe esnem és egyáltalán kihordanom a lányom.. Mindkét petevezetőm elvolt zárodva, mindenem mindennel összenőtt, letapadt, megcsavarodott a vastagbelem, ami csoda, hogy nem lett a végünk. 2 órán át műtőttek.

Emellett rengeteg olyan akad, köztük a családunkban is, mikor meddő nyílvánított rokonom örökbefogadás után spontán esett teherbe..

Szóval, amíg egy nőnek a helyen van mindene, nincs túl a menopauzán, nem reménytelen..

2022. márc. 21. 20:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!