Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám miért gyűjt mindent?

Anyukám miért gyűjt mindent?

Figyelt kérdés

Szinte semmit nem dob ki a kukába.

például tejfölösdobozok, vajasdobozok, vagy bármilyen műanyag dobozt soha nem dobja ki.

műanyag flakonokat sem, használt kenyeres zacskókat sem, kiürült kávés zacskókat sem.

vásárlásról blokkokat sem

zsák számra van mindenből, azt mondja majd jó lesz valamire.

Vásároltam neki több szintes tároló polcot, hogy ne a földre pakoljon, de már az is fullra tele, és ott már nem fér, terjeszkedik a földön ismét.

2022. márc. 19. 18:04
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
79%
Ameddig nem teszi ezt annyira kényszeresen, hogy az már a saját testi és lelki épségét veszélyezteti és ti is elfértek a sok cucc mellett, addig nem sok orvos fog vele foglalkozni sajnos.
2022. márc. 19. 18:44
 12/24 anonim ***** válasza:
85%
Kényszerbeteg, muszáj gyűjtögetnie, csak pszichológus segíthet rajta és terápia.
2022. márc. 19. 18:45
 13/24 anonim ***** válasza:
92%
Számon is tartja, hogy miből mennyi és hol van? Sumák üzemmódban én azért próbálnék a régebbi cuccoktól szabadulni.
2022. márc. 19. 19:07
 14/24 anonim ***** válasza:
94%
Én nagyon sikeresen leszoktattam anyukámat az ilyesmiről, nálunk is ugyanez volt. Egyszer nem voltak otthon, és mi kidobáltunk mindent a kukába(ill. észszerű mennyiségeket mindenből hagytunk)Persze volt hiszti, meg javaslat arra, hogy vissza kéne szedni a kukákból a cuccot, de szerencsére utánunk már beleborogattak a kukába minden háztartási hulladékot, és ezért erről lemondtak.Ezt követően meg tudtuk beszélni. hogy ha gyűjtögetni akarnak, azt ne a lakásban tegyék, hanem a garázsban. De oda külön el kellett volna cipelni, ezért inkább lemondtak róla. Pedig nálunk is volt ám minden.
2022. márc. 19. 19:24
 15/24 anonim ***** válasza:
91%
Ezek olyan kényszerbetegségek, amik többnyire érzelmi traumákhoz, ki nem élt ill. meg nem kapott érzelmekhez kapcsolhatók.
2022. márc. 19. 19:25
 16/24 A kérdező kommentje:

Barátok, család szokott jönni, pincében, padláson, garázsban vannak a felhalmozott zsákok. Saját szobám az van, ide nem hoz semmit.

Volt még kérdés hogy számon tartja-e, nem tartja számon, amikor valamit keres, mindig emlékszik rá hogy rakott el belőle, csak épp nem tudja hova és mikor.

Volt már amikor akarata ellenére kidobtam néhány zsákot, néhány napig kiabált, de utána mondta hogy igazam van.

Akkor lett hely, betöltötte azt a helyet ismét.

2022. márc. 19. 19:30
 17/24 anonim ***** válasza:
37%
Hívd ki a TLC-t
2022. márc. 19. 19:36
 18/24 anonim ***** válasza:
80%
Szakemberhez kelelne fordulni.
2022. márc. 19. 19:44
 19/24 anonim ***** válasza:
89%
akkor néha így dobáld ki. nem fog orvoshoz menni, az szinte biztos
2022. márc. 19. 19:49
 20/24 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem is időnként rakj meg egy zacskót, és kuka. Ha apránként csinálod, észre se fogja venni.

Talán az is segítene anyádnak, ha vennél neki egy-két csinos tárolódobozt. Hogy abba vihesse a strandra az almát. És ne a ráma margarinos dobozzal csúfoskodjon.

2022. márc. 19. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!