Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van motorom van jogsim fél...

Van motorom van jogsim fél éve. Azonban voltam Pesten motorozni és fater agyvérzést kapott ettől és nem engedi, hogy Pesten motorozzak, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Fél éve van jogsim 125ccm-re.Mutter finanszírozta az egészet.Szüleim elváltak.Hetente 1-2 napot faternál vagyok többit mutternál.Fater nem támogatja motorozást és nem hagy békén.A környéken még engedi,hogy motorozzak,de Pestre már nem enged.Azt mondja szülői joga van,hogy ezt nekem megtiltsa.Azonban édesanyám simán megengedi,hogy Pestre menjek.Mit tehetnék szerintetek,hogy tudjak suliba járni motorral Budapestre és motorozni itt ott anélkül,hogy basztatna a fater?17/f

2022. márc. 17. 07:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
92%

Próbálj leülni megbeszélni vele. Esetleg kérd meg, hogy akkor fizessen neked néhány vezetéstechnikai képzést.

Egy motornak pont az az egyik előnye, hogy rugalmassá, szabaddá tud tenni egy fiatalt. Nem kell elvinni téged suliba, vonathoz, különórára, stb. Az életben később sem lesz saját sofőröd :) Azaz nem árt ezt már 17 évesen is megérteni. Nem vagy már kisgyerek, csak kiskorú.

Másrészt viszont ő az édesapád, gondolom félt. Nem teljesen alaptalanul, azt tegyük hozzá, de szerintem nem az eltiltás a megfelelő eszköz.

[link]

Ryan nagyon jól elmagyarázza a statisztika mögött fekvő okokat. Nem olyan veszélyes a motorozás, mint egy laikus gondolja, ha néhány alapvető, józan paraszti ésszel belátható szabályt betartasz.

Ha semmi sem enyhíti meg, akkor vársz, amíg 18 éves vagy. Onnan már a saját felelősséged a saját életed. Még akkor is, ha emiatt megromlik a kapcsolatotok. Ezt neked kell mérlegelned majd.

2022. márc. 17. 12:18
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Félti a testi épségedet, természetesen jogosan. Amíg nem vagy 18, van beleszólása.

Az én apám patológus főorvos Pesten, hidd el tudna mesélni... Hetente hoznak be tizen-huszonéves embereket szervdonornak, mert lerepültek a motorról. Motorozz vidéken kisebb forgalomban, gyűjts tapasztalatot, aztán menj fel a fővárosba.

2022. márc. 17. 12:29
 13/17 anonim ***** válasza:
75%

Én anya vagyok, és az én s*ggfej exférjem is vett motort a nálam elhelyezett kiskorúnak. A beleegyezésem nélkül. Tippelj, kérdező, kinek volt a kötelessége kórházba vinni csonttöréssel, aztán 6 hétig ápolni?

Jah, hogy nálatok az anyád fog téged ápolni, aki meg is engedi mindezt..?

Az más.

2022. márc. 17. 12:51
 14/17 anonim ***** válasza:
91%

Budapesti vagyok és motoroztam hosszú évtizedekig.

A motoros barátaim viszont az évek alatt szép lassan elfogytak....

Már eladtam a motort.

Teljesen egyetértek apáddal.

2022. márc. 17. 20:49
 15/17 anonim ***** válasza:
65%
Nézzétek már meg a szóközöket... Erről mindig pillanatok alatt fel elhet ismerni, ahhoz emg szerencsére lusta, hogy ne így írjon.
2022. márc. 17. 23:39
 16/17 anonim ***** válasza:
84%

Azért mert 17 évesen jogosítványod van, rutinod még nincs. Akárhogy is nézzük fiatalkorú vagy. illik szót fogadni. bármi történik, a szülők felelnek. Felelünk a hülyeségeitek miatt.

Ha külön élnek a szüleid, akkor is joguk van aggódni.

Anyud nem annyira mint az apukád. ( ahogy írtad )

Honnan tudod nem apukád állta - e a motorod felét....

Nem szoktunk minden anyagit az orrotokra kötni...

Addig örülj míg aggódnak érted.

Felnőtt lányom van. Aki ugyan csak bicajozik, de az is tud veszélyes lenni.

2022. márc. 18. 17:25
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm 11-es és 16-os a normális választ:)
2022. márc. 19. 07:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!