Volt már, hogy valaki elköltözött otthonról, majd visszaköltözött, mert rájött, hogy mégsem szeretne még egyedül élni, vagy egyéb okokból?
19 éves vagyok, szeptemberben költöztem el. Az én döntésem volt, de a körülményekhez képest, amit most nem fogok részletezni, de egyébként szerintem csak egyetem vége felé költöztem volna csak külön.
Lehet, hogy ciki, de hiányzik édesanyám (vele laktam, meg a párjával is az elmúlt pár évben, elváltak a szüleim). Általában havonta 2 hétvégén tudunk együtt lenni, amiből igazából csak egy teljes napot, szombaton, mert vasárnap délután/este már menni kell, pénteken is csak az este marad. Jó a kapcsolatom anyukámmal, nem 0-24-ben rajta akarok lógni, de ahhoz képest, hogy korábban minden nap láttuk egymást, főleg, amikor a covid miatt ő is otthonról dolgozott, meg én is otthon voltam. Üzenetet minden nap írunk egymásnak, telefonálni úgy heti 2-3-szor szoktunk átlagosan, de ez változó. Nem tudom, hogy ez normális-e vagy gáznak kéne éreznem magam, ugyanis sokan örülnek, hogy végre elhúzhatnak otthonról és nem akarják, hogy a szüleik foglalkozzanak velük. Apámmal egyébként nincs ez, ő soha nem hiányzott kifejezetten, akkor sem, ha huzamosabb ideig nem láttam, nem kifejezetten vágyom arra, hogy vele töltsek sok időt, beszéljek vele stb.
Emiatt erősen gondolkodom azon, hogy visszaköltözök abba a városba, csak nyilván ez rengeteg macerával, nehézséggel járna már megint, illetve kudarcként is élném meg. Amúgy önálló vagyok, elvagyok szeptember óta, nem az, hogy nem tudok egyedül élni, csak érzelmileg nehéz. Nem tudom mit csináljak.
Nekem úgy alakult az életem, hogy hosszú időn át (közel 10 évig) a nagymamámmal laktam. Haláláig. Visszagondolva, ha korábban külön költöztem volna tőle, az életem egyik legrosszabb döntése lett volna. Anyagilag sem lett volna olyan egyszerű, de ez a kisebbik gond. Van egy olyan oldala, amelyet az ember csak érez, de nem tud jól megfogalmazni. Ez az érzés a halála óta csak erősödik. Talán a tőle kapott valódi, tettekben megnyilvánuló (nem csak hazudott) szeretet + tudás + tapasztalatok + munkakedv + nyitottság az új dolgokra + a mai, bocsánat "kiégett" felnőttek többségétől eltérő pozitív életfelfogás összessége lehetett ez.
Ezért én azt gondolom, hogy a saját érzéseidre, lelkiismeretedre figyelj. Az nem fog becsapni sohasem, bárki bármit mondjon az ismerőseid közül. És utolsó érvként (elnézést kérek a megfogalmazásért) aztán temetői sírokon nem csak "élt 100 évet" szokott szerepelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!