Nem engednek egyedül vezetni, mit kéne tennem?
18 éves vagyok, és már több mint fél éve megszereztem a jogsit (tavaly tavasz), de a szüleim még a mai napig nem engednek egyedül vezetni.
Természetesen nem azt akarom, hogy minden nap járhassak kocsival mindenhova, csak tényleg, hogy ha valamiért be kéne mennem az amúgy nem olyan nagy városba, akkor hadd menjek egyedül. (pl. moziba vagy hasonlók)
A szüleim nyilván féltenek, én ezt meg is értem, de az a helyzet, hogy kezdem úgy érezni, mintha az egész jogosítványszerzés teljesen felesleges lett volna. Csak úgy engednek vezetni, ha valamelyiikőjük mellettem ül, ami elég ritka, mivel reggel "sietni kell", délután meg nem együtt jövünk haza. De mindig csak azt mondják, hogy kell a rutin. Nyáron egész sokat vezettem, de ősz óta kétlem, hogy vezettem volna 100-200 km-nél többet. És így nem tudok rutint szerezni.
Azt mondják, hogy ügyes vagyok, mindig megdicsérnek, de hát nem látom az eredményét. Azzal tisztában vagyok, hogy az elején volt néhány nagyon apró hibám, de már azt is "kijavítottam", ami miatt még kevésbé értem az egészet.
Hiába próbáltam megbeszélni, a válasz (úgy is, hogy észérvekkel próbálkoztam) nem volt. De ha megkérdeztem, hogy nagyjából mikor számíthatok arra, hogy elmehetek valahova egyedül, akkor is csak annyit mondtak, hogy még nem. :(
Tudom, hogy nem olyan életbevágó ez a dolog, de mégis bánt.
A jogosítvány feltételezi, hogy tudsz egyedül vezetni.
Vagy szerintük ők jobban értenek ennek megállapításához, mint a vizsgáztatód?
Hát azért ez így szerintem nem túl "egészséges" és megértem, hogy bánt. Én 21 évesen szereztem a jogsit, de soha nem akartak a szüleim kísérgetni, feltételezték, hogy azért kaptam a jogsit mert tudok vezetni. Természetesen mindig elmondták, hogy lassan, körültekintően vezessek, de ez alap volt akkor is és most is.
Nem tudom mi lenne itt a jó tanács, de lehet, hogy egy kicsit úgymond a sarkadra kellene állnod, és nem rájuk hagyni, hogy annyival lerázzanak, hogy "majd". Ha tényleg van valami konkrét oka, vagy valami konkrét félelmük ami miatt nem engednek vezetni, akkor mondják el azt, és beszéljétek meg. De ez így szerintem ebben a formában nem vezet sehova.
Én 17 évesen szereztem és már gimi eleje óta egyetemre készültem (ezt csak azért írom, mert addigra már régóta ismert tény volt, hogy 19 évesen elköltözök). Az én szüleim is ilyen bullshitekkel jöttek, hogy csak akkor vezethetek, ha mellettem ülnek, de ha együtt mentünk valahova akkor mindig most pont nem.. . Mert veszélyes az út, esik az eső, sietünk blabla. Aztán a többedik ilyen után mondtam, hogy ja ez így tök jó, mert nemsoká elköltözök, onnan két út van. Vagy rögtön lesz ott autóm vagy autó amit használhatok, egy idegen városban és akkor kezdek el gyakorolni idegen autóval idegen terepen VAGY mire elvégzem au egyetemet és családot vállalok, akkor lesz autóm, az megint remek lenne ha akkor kezdenék rutint szerezni egy másik városban. Onnan engedték, hogy vezessek.
Mellékesen jegyzem meg, hogy aztán úgy alakult, hogy lett autóm az egyetem kezdetén, néha azzal jártam haza hétvégére. Ennek ellenére anyám még néha tett megjegyzést, ha családilag mentünk valahova, hogy ugyan miért vezetnék én. Akkor mindig visszakérdeztem, hogy ha egyedül eljarok x úton y és z város között, akkor a családdal együtt nem vezethetek?! Aztán végül csak belement mindig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!