Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem engednek egyedül vezetni,...

Nem engednek egyedül vezetni, mit kéne tennem?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, és már több mint fél éve megszereztem a jogsit (tavaly tavasz), de a szüleim még a mai napig nem engednek egyedül vezetni.

Természetesen nem azt akarom, hogy minden nap járhassak kocsival mindenhova, csak tényleg, hogy ha valamiért be kéne mennem az amúgy nem olyan nagy városba, akkor hadd menjek egyedül. (pl. moziba vagy hasonlók)

A szüleim nyilván féltenek, én ezt meg is értem, de az a helyzet, hogy kezdem úgy érezni, mintha az egész jogosítványszerzés teljesen felesleges lett volna. Csak úgy engednek vezetni, ha valamelyiikőjük mellettem ül, ami elég ritka, mivel reggel "sietni kell", délután meg nem együtt jövünk haza. De mindig csak azt mondják, hogy kell a rutin. Nyáron egész sokat vezettem, de ősz óta kétlem, hogy vezettem volna 100-200 km-nél többet. És így nem tudok rutint szerezni.

Azt mondják, hogy ügyes vagyok, mindig megdicsérnek, de hát nem látom az eredményét. Azzal tisztában vagyok, hogy az elején volt néhány nagyon apró hibám, de már azt is "kijavítottam", ami miatt még kevésbé értem az egészet.

Hiába próbáltam megbeszélni, a válasz (úgy is, hogy észérvekkel próbálkoztam) nem volt. De ha megkérdeztem, hogy nagyjából mikor számíthatok arra, hogy elmehetek valahova egyedül, akkor is csak annyit mondtak, hogy még nem. :(

Tudom, hogy nem olyan életbevágó ez a dolog, de mégis bánt.

2022. jan. 26. 19:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
21%
Kedves 10-es. Nem hiszem, hogy problémázni kéne ezen. 5 év alatt azért félre lehet tenni annyi pénzt, hogy az embernek legyen saját autója. Nem kell 5 millás autó elsőre, elég párszázezres is, ami néhány havi fizetésből megvan, nem 5 év. Ha pedig megvan az autó, akkor azt akkor vezeted, amikor te akarod, abba már nem szólhatnak bele a szüleid.
2022. jan. 27. 00:55
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

11

Látszik hogy nem érted miröl beszél a 10es

2022. jan. 27. 02:06
 13/15 kombika ***** válasza:
0%
Gyűjts pénzt és vegyél egy pár százezres kocsit, és vezesd. Aztán majd segítenek benne hogy jobb autód legyen mert félteni fognak ;)
2022. jan. 27. 09:33
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Azt is tegyük hozzá, hogy nem hiszem, hogy ennyi idősen van realitása az autó vásárlásnak és annak fenntartási költségeinek a fedezésének. Én is még tanulok huszonévesen, nincsen ennyi pénzem. Pláne úgy, hogy az embernek ennél fontosabb kiadásai is vannak pl. albérletet kell fizetni, ami megint nem egy olcsó dolog.
2022. jan. 27. 11:01
 15/15 kovpet ***** válasza:
100%
Azt azért kérdezd már meg tőlük valamikor, hogy ugyan mit csinálnának, ha be kellene avatkozni? Mert se pedáluk, se kormányuk, se tapasztalatuk nincs ebben. Max ordítanának, rosszabb esetben sikítanának :)
2022. jan. 27. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!