Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan érjem el, hogy anyu...

Hogyan érjem el, hogy anyu elfogadja azt, hogy milyen nyári munkát szeretnék?

Figyelt kérdés

Persze, tudom nem kell a beleegyezése, nagykorú vagyok, de ez nem ilyen egyszerű. Ő megpedzegette, hogy ha elvállalom ezt a melót ő nem hajlandó támogatni, és fontolgatja, hogy ki is vág otthonról, ami azért nem érné meg nekem, így egyetem első éve előtt. És mivel nem tudom, hogy felvesznek-e fixen koliba, az egész biztos, hogy a nyári fizumból nem jövök ki egész tanévben, azt meg nem tudom, hogy milyen órarendem lesz és amellett mennyit tudok dolgozni. Szóval azért nem dobálóznék a fene nagy önállósággal, ha ennek az az ára, hogy nem tudom elkezdeni az egyetemet. Ezért döntöttem amellett, hogy mindenképp elfogadtatom anyuval a döntésem, de még nem tudom hogyan. És leszögezném, hogy erre a hogyanra keresem a választ, tehát ha valaki ideírja, hogy nagykorú vagyok, nem szólhat bele anyám, az nem egy válasz, ezzel én is teljesen tisztában vagyok, de az ezzel járó esetleges negatív következményeket nem tudom bevállalni. És azért csak anyut kell meggyőzni, mert apu mindig vele ért egyet.

Amúgy a melóról semmi extrát nem kell elképzelni, anyunak semmi baja nem lenne vele, ha közelebb lenne. Egy kisebb szállodában lennék éjszakai recepciós egy hónapig, viszont tőlünk elég messze van. Szállást és egyebeket biztosítanak, szóval ezzel nem lenne gond. Illetve fixen nem átverés, tulajdonképpen egyik kollégiumi szobatársam családjának a vállalkozásáról van szó, és így lettem beajánlva, főképp azért mert olyan embert keresnek, aki beszél két idegennyelvet. Anyunak főleg az nem tetszik, hogy egy hónapig nem jövök haza, mert ő szeret mindenféle dologból arra asszociálni, hogy én utálom őket, igazából gyűlölök otthon lakni, és én ezért elválalnék egy olyan munkát, amit biztosan utálnék, mert nem szeretek emberekkel foglalkozni (ami egyébként ebben a formában nagyon erős túlzás), na és persze ebből is eljutott eddig az asszociációig. Ebből pedig lett egy leginkább közepes vita(avagy ő kiabált, én meg lestem, hogy mi van), hogy ha én ennyite utálok otthon lakni, akkor vállaljam el nyugodtan, takarodjak el otthonról, de akkor végleg, rájuk ne számítsak.

Azóta kicsit nyugodtabb a helyzet, de még szóba hozza néha, próbál arra hivatkozni, hogy de ha megyek akkor ott kell hagynom azt a melót, ami helyben van, és tavaly nyár óta dologozok ott suli mellett. Nyilván az egy hónap távolléten van a hangsúly, ez a van egy munkám, amit szeretek és ott kell hagyni szálról szerintem ő is tudja, hogy hülyeség, márpedig azért, mert nyáron is, és suli mellett is többet voltam úgymond home officeban, mint amennyit nem, a feladatköröm nagyobb része nem is igényel személyes jelenlétet, teljesen rugalmasak, ugyanúgy le tudom beszélni, mint suli+koli melletti időben, hogy arra az egy hónapra csak olyan munkát bízzanak rám, amit távolról is el tudok végezni.

Szerintem amúgy az a fő baj, hogy egy hónapig még nem voltam távol otthonról, koliba max az volt, hogy kötelező hétvégi program esetén két hétig voltam bent, amúgy meg minden héten hazajöttem, mert nem lehet hétvégén egyéb esetekben bent maradni. Valamikor el kell fogadtatni, hogy egy hónapig nem jövök haza, mert ha egyetemre megyek, nem hiszem, hogy haza fogok járni minden hétvégén, és van egy olyan erős sejtésem, az erre utaló jelek miatt, hogy anyu szerint onnan is majd hetente hazajárok, szóval jó lenne hamar túlesni ezen a hetekig nem jövök haza című vitán.

Szóval mit javasoltok, hogy érjem el, hogy ezt elfogadja?

2022. márc. 9. 16:23
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
19%
Vidd el oda őt, és beszéljen a szobatársad szüleivel...
2022. márc. 9. 16:28
 2/25 A kérdező kommentje:
Nem a hely nem szimpatikus neki, és nem a munkával van baja, hanem azzal, hogy nem jövök haza egy hónapig. Ezen nem hiszem, hogy segít egy beszélgetés.
2022. márc. 9. 16:32
 3/25 anonim ***** válasza:
0%
Azta! 😲
2022. márc. 9. 16:34
 4/25 anonim ***** válasza:
35%
Se hétvége, se munkaszüneti napod nem lesz??? :-O Ugyanúgy hazamehetsz, mint a koleszból.....
2022. márc. 9. 16:37
 5/25 anonim ***** válasza:
40%

Felmerült bennem néhány kérdés olvasás közben, lehet leírtad ezeket, én nem vettem észre.

1. Miért fontos neked, hogy ott dolgozz? Azt írod, van munkád, kényelmes is, akkor a "szoktatáson" kívül miért mennél másik helyre? Értem, hogy fontos a pénz, de biztosan belefér a teljes éjszakai munka + a meglévő munkád + gondolom pihennél, szórakoznál is.

2. Ha bentlakásos, biztosítanak mindent a megélhetéshez, tehát a fizetésed 1:1-ben el tudod rakni? Elég arra gondolni, hogy napi 1-3 étkezést neked kell állnod, vagy mobilnetet kell venned mert nincs wifi, ilyesmiket értek ezalatt.

3. Tényleg annyira messze van, hogy egyszer sem tudsz hazajönni? Folyamatos éjszakás műszakban nem dolgozhatsz 30 napig egyhuzamban, ez így nem szabályos. Minimum 1 szabad hétvégét biztosítani kellene neked.

Mindezektől függetlenül, én tuti nem akarnám elrontani a viszonyt ilyen fiatalon. Ki tudja, anyukád mit tenne, de ha már megvágja a havi apanázst, az elég nagy fájdalom egyetem előtt. Persze tudom, mindenki marha önálló, mérnöki-orvosi szak mellett kigazdálkodja az albérletet, megélhetést, szórakozást stb, de azért igenis jól tud jönni a szülőktől érkező havi pár tízezer forint. Meg hát a lelki része sem utolsó, gondolom nem akarod, hogy hónapokig haragudjon rád anyukád adott esetben.

2022. márc. 9. 16:41
 6/25 anonim ***** válasza:
71%
Olyan dramai felutest irtal az elejere, hogy azt hittem most fogod megnyitni az onlyfans oldalad....
2022. márc. 9. 16:43
 7/25 anonim ***** válasza:
84%
Én ezt pofonegyszerűen kezelném. Megkérdezném anyukádtól, hogy akkor ezek szerint jobban örülne annak, ha egy utolsó k.rva lennél? Mert én meg ilyen sarkos módon erre asszociálok. Nem tudom mennyit fizet ez a munka, amit vállalni akarsz. Így nincs kiinduló alapom sem abban, hogy azt mondjam, figyu ezt próbáld meg, mert ebben több a ráció. Jelen helyzetben sem anyukád viselkedésével, sem veled nem értek egyet, mert hiányoznak mögöttes információk. Szerintem az, hogy ki hol szeret lenni a munkavállalás szempontjából nem releváns. Munka van? Adott? Igen. Vállalni kell, ha megéri neked. Nagyon sok ember ma munkanélküli, mert vagy nem talál munkát, vagy lemellesztik benne teljesen, vagy a fizetés is sz.r, vagy az utolsó kettő egyszerre. Illetve nem tudom a jelenlegi munkád mi és mennyit fizet. Gondolom van mérlegelési alapod, hogy melyik miért éri meg jobban.
2022. márc. 9. 16:48
 8/25 A kérdező kommentje:

#5 Ezek nagyon jó kérdések, tényleg nincs megválaszolva a fő kérdésben.

1. Szeretnék egy környezetváltozást, és ez megfelelő lenne hozzá. Na meg az idegennyelvet is gyakorolnám.

Abba egészen biztos vagyok, hogy belefér a mostani munkám mellé, mert a kolival és sulival járó kötelezettségek több időt vesznek el, és amellé is befér bőven. Főleg, hogy határidős az összes feladatom és van olyan rutinom benne, hogy gyorsabban végzek és jól.

2. A megélhetésem biztosított, szóval teljesen el tudom rakni a fizetésem.

3. Elég messze van. Átszállással, várakozási idővel együtt kb hét óra tömegközlekedéssel, saját kocsim nincs, illetve friss jogsival amúgy sem vállalnám be. Szóval elvileg haza tudnék utazni, gyakorlatban meg akkor a hétvégémből 14 óra menne rá, ami nem éri meg.

2022. márc. 9. 16:52
 9/25 anonim ***** válasza:
82%
Hét óra tömegközlekedéssel? Csak kíváncsiságból, hány km?
2022. márc. 9. 17:03
 10/25 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem falra hányt borsó a meggyőzés. Indokolatlan egy ilyen munkát "kitagadással" fenyegetni. Anyád a leválásodat akadályozza meg tűzzel vassal ez erről szól. Hiába racionális, hogy elmész, mindenkinek előnyös, munkáltatónak és munkavállalónak is (megbízható képzett ember-jó fizetés, ismerős szülők) anyukád elképzelései az elsők -őszerinte.
2022. márc. 9. 17:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!