Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy éljek azzal, ha a gyereke...

Hogy éljek azzal, ha a gyerekem állandóan érezteti, hogy kevés, sz--r vagyok?

Figyelt kérdés

Az apja havonta egyszer, max. kétszer viszi el magukhoz. Olyankor 2-3 új játék várja ott, vagy a játékboltban határtalan vásárlás egy külön program a gyerekkel. Nincsenek szabályok, korlátok.

Ha nem akar 2 napig fürdeni a gyerek, hát nem fürdik. De ha éppen a fél doboz habfürdőt belenyomná a kádba, nyugodtan. Ha nincs kedve aludni, nézzen tv-t hajnalig, hát hétvége van. Mindig az van, amit a gyerek szeretne, mindig van torta, süti, nasi és 2-3 "fancy" program. Nincs rászólva semmiért.

Ezzel szemben rám hárul az összes nevelési feladat, én vagyok, aki megregulázza, mert éppen a szekrény tetejére próbálna felmászni, vagy mert majdnem kiszalad a kocsi elé az útra. Nekem nincsen több milliós fizetésem, mint az apjának. Nem tudok vele folyamatosan játékboltba járni, megvenni a 40-50 ezres legokat "csak úgy", mert éppen elsétálunk a játékbolt előtt. Valamint a mértékletesség híve is vagyok, feleslegesnek érzem megvenni azt, amivel tudom, hogy úgyis csak pár napig játszana, majd menne be a többi játék közé a játéktárolóba.

Mivel a pénzt be kell osztanunk, próbálok spórolni, tudatosabban költekezni. Pl. ha hétvégén elmegyünk sétálni a környéken, közben sütizünk egyet, az simán van 2-3 ezer forint. Utána már nem fogok vacsorára is étteremben enni, vagy onnan rendelni.

Az apja amúgy semmiben nem segít, mindenre az a kifogása, hogy ő dolgozik, oldjam meg (ja, mert én nem dolgozom ugye... dehogynem). Hiába kértem azt is, hogyha elviszik a gyereket, legalább valamilyen szabályrendszer legyen, mert miután visszahozza, napokig undok, kezelhetetlen. Nem, ők biztos nem fogják hallgatni otthon a hisztit, nem azért viszi el... Meg hogy örüljek inkább, hogy foglalkozik vele.

Szóval nem tartom jó apának, a gyerekem szemében viszont ő az isten, mert ott mindig játékboltozás a program, ha akar, reggelire ehet tortát is, ott nincsenek szabályok, nincs rá szólva. És ezeket már el is mondja, folyamatosan hallgatom, hogy én miért nem vagyok olyan, mint az apja barátnője, miért nem vagyok kedves. Legutóbb mikor mondtam, hogy nem kaphat két db mákszemnyi aprósüteményt 1000 forintért, közölte, hogy én nem szeretem akkor. Közben pedig érte dolgozom, mindent azért teszek, hogy neki jobb jövője lehessen.

2022. febr. 22. 09:47
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy nagyon tipikus felállás, ismerek is ilyen "családokat".Ott a férfi oldaláról ismerem a helyzet.A nő elhagyta pénzes aput, mert egy zsarnok volt, rosszul bánt vele.A nő keveset keres, egyedül neveli a gyereket.A férfi 20 000Ft gyerektartást fizet, mert minimálbérre van bejelentve.A férfi 2 hetente viszi el hétvégére a gyereket, olyankor minden szart megvesz neki.Azt mondja szándékosan nem ad több gyerektartást, hogy tönkretegye a gyerek és az anyja életét, mikor nála van akkor szándékosan hergeli az anyja ellen a gyereket azzal, hogy megvesz neki minden drága vackot.Emiatt az anyjával veszekedik otthon a gyerek, mert nem fogja fel, hogy a nincsből nem tud venni.Szóval igen.Hiába beszélsz az exeddel, ő ezt szándékosan csinálja.Az meg neki nagyon kényelmes, hogy a gyerek száját betömi pénzzel és nem fegyelmezi, mert addig sem kell vele vergődni.Egy megoldhatatlan helyzetben vagy, sajnállak.Nyilván nem lehet a gyereket eltiltani emiatt az apjától, az apja pedig szándékosan rossz hatással van a gyerek életére.Egyetlen megoldás az lehetne, ha apuka vállalná a gyerek nevelését és te lennél a hétvégi szülő.Úgy gondolom ez több szempontból szintén nem kivitelezhető.
2022. febr. 22. 18:21
 22/31 anonim ***** válasza:
83%

Ezt majd később fogja megérteni. Ilyenek a gyerekek. A nagynéném volt ilyen minent megengedett, mindent megvett típus. Gyerekként imádtam. Anyu meg milyen "sóher" volt, hogy ha éhes voltam menet közben, előre csomagolta a szendvicset, hogy ne kelljen venni.

Azóta én is nagynéni lettem. Ha velünk vannak, ésszerű keretek között lehet venni valamit, meg fagyi, kaja. De szabályok vannak. Ugye a határok kijelölése. Meg én már tudom, ha 5 gombóc fagyit eszik, fájni fog a hasa, ő még nem tudja. Mellesleg az én nagynéném elkényezteti az unokagugit is, és olyankor kezelhetetlen utána. Inkább vagyok anyám a nevelésben mint ő, pedig ugye kicsinek ő volt a sztár:D

Tudom, hogy most nagyon nehéz.

Nézd arról az oldalról, hogy hosszútávon jót teszel neki, építed. Meg pl, egyszer lehet engedni, hogy hasfájásig egye a tortát, aztán magától nem fogja kérni, mert rájön, hogy attól fáj a hasa. Kitartást.

2022. febr. 22. 18:23
 23/31 anonim ***** válasza:
91%

21# " Egyetlen megoldás az lehetne, ha apuka vállalná a gyerek nevelését és te lennél a hétvégi szülő. Úgy gondolom ez több szempontból szintén nem kivitelezhető."

Én minden ilyen helyzetben ezt a megoldást látom, de valamiért a gyakorlatban ezt nem alkalmazzák. Esetleg megírnád, hogy miért nem kivitelezhető? Ha fordítva működik akkor ez miért ennyire nem? (nem vagyok semennyire érintett, lehet akkor tudnám)

2022. febr. 22. 18:27
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

23 Mert nem vállalná el az apa a gyerek nevelését, ennyire egyszerű.Ezt látatlanban is megmondanám, tipikus.

De olvasd csak el, hogy a kérdező írta a hozzászóláskoban, hogy még alkalmi jelleggel sem volt hajlandó az apa több napig vigyázni a gyerekre, mikor a kérdező kórházban volt.Szerinted egy ilyen ember akarna életvitelszerűen nevelni egy gyereket?

2022. febr. 22. 18:30
 25/31 anonim ***** válasza:
83%
24# olvastam, fel is bukott a gyomrom. Meg a 30 ezer Ft-ra is. Ez nem apa döntése lenne az én fejemben, ahogyan a kapcsolattartás is kötelezettség, úgy a felügyeleti jog is az lenne. Tehát anya bejelenti, hogy részéről ennyi, most cserélünk. Ha mindkét fél elutasítja a gyereket, a bíróság vizsgálata nyomán valamelyiknek mégis a nyakába varrja. Vagy gyakorlatban például egy láthatást követően nem lenne hová visszavinni a gyereket, ajtók zárva, villanyok lekapcsolva, akkor mit csinálna az ilyen apa meg a nője? Pár nap után kézenfogva bevinné a lurkót az árvaházba? És bizony a gyámhatóság monitorozná, hogy apa és az új barátnő ne varrják a nagymamáék nyakába a gyereket. Mondjuk kérdezőnél az is megérne egy misét, hogy a nagyfater meg a nagymuter miért ilyen lelketlen, miért nem ad pénzt a kérdezőnek a gyereknevelésre, ha ilyen jól megy a családi cég.
2022. febr. 22. 19:02
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
25 Ha egyik szülő sem akarja nevelni a gyereket, akkor állami gondozásba adják.Senkinek nem varrják a nyakába, senkit nem lehet kényszeríteni, hogy neveljen gyereket.
2022. febr. 22. 19:07
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

25 Ja, bocsi.Ezek lemaradtak.Szóval ilyen nincs, hogy a gyámhatóság megszabja mennyit lehet a nagyszülőknél a gyerek.Bármikor el lehet vinni.Amíg el van látva, ez a kutyát nem érdekli.

Az nem így működik, hogy láthatás után eltűnik a kérdező, mert ezzel nagyon rossz helyzetbe hozná magát.Felelősségre is lehetne vonni emiatt, mivel hivatalosan vele él a gyermek életvitelszerűen.

2022. febr. 22. 19:09
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

26-27 értem, elvi kérdés az enyém. Mert ezrével vannak ilyen helyzetek, az anya meggebed, apa meg él mint Marci Hevesen és ha van kedve még zsigerel egyet a gyereke anyján. Ezt nem értem, hogy miért nem mondják a nők tömegével, hogy most cserélünk? Ha egyik szülő sem akarja nevelni... vagy nem tudja, de akkor igazolni kell a hajléktalanszállós lakcímet. De amikor anya pár év alatt felmosórongy szintjére kerül, átadhatja-e a gyereket apának? Apának ilyenkor törvényi(!) kötelessége lenne magához venni. A kapcsolattartás is kötelező, tehát de, az utód ellátására kötelezhető minden felnőtt, aki utódot csinál, nemtől függetlenül. Vagy a bíróságon kijelentené apa, hogy hát oké, hogy anya nem bírja tovább, de ő meg bele se kezd, se kedve, se ideje, és majd látogatja a lelencben, a 30 ezret továbbra is fizeti???

Nem jól van ez így, sehogysem jó.

2022. febr. 22. 19:31
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Mint hasonló helyzetben lévő anya, a saját példámból kiindulva, egyrészről apuka már attól összesz.rja magát, hogy a gyerekek fél napnál többet nála legyenek, nemhogy ő nevelje őket. Másrészről pedig, szeretem a gyerekeimet. Dehogy adnám őket olyan helyre, ahol muszájból fogadnák be őket, nem szeretetből...
2022. febr. 22. 20:38
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

28 Persze, hogy nem jó ez így, de nem nagyon lehet mit tenni.Ugye alapból egy anya jobban ragaszkodik általában a gyerekéhez.Pláne nem is hagyná rossz helyen, ahol nem törődnének vele.

Egyébként a kapcsolattartás sem kötelező, hanem egy jog.A gyerektartást fizetni kötelező, de semmi más nem az.

2022. febr. 22. 20:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!