Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy éljek azzal, ha a gyereke...

Hogy éljek azzal, ha a gyerekem állandóan érezteti, hogy kevés, sz--r vagyok?

Figyelt kérdés

Az apja havonta egyszer, max. kétszer viszi el magukhoz. Olyankor 2-3 új játék várja ott, vagy a játékboltban határtalan vásárlás egy külön program a gyerekkel. Nincsenek szabályok, korlátok.

Ha nem akar 2 napig fürdeni a gyerek, hát nem fürdik. De ha éppen a fél doboz habfürdőt belenyomná a kádba, nyugodtan. Ha nincs kedve aludni, nézzen tv-t hajnalig, hát hétvége van. Mindig az van, amit a gyerek szeretne, mindig van torta, süti, nasi és 2-3 "fancy" program. Nincs rászólva semmiért.

Ezzel szemben rám hárul az összes nevelési feladat, én vagyok, aki megregulázza, mert éppen a szekrény tetejére próbálna felmászni, vagy mert majdnem kiszalad a kocsi elé az útra. Nekem nincsen több milliós fizetésem, mint az apjának. Nem tudok vele folyamatosan játékboltba járni, megvenni a 40-50 ezres legokat "csak úgy", mert éppen elsétálunk a játékbolt előtt. Valamint a mértékletesség híve is vagyok, feleslegesnek érzem megvenni azt, amivel tudom, hogy úgyis csak pár napig játszana, majd menne be a többi játék közé a játéktárolóba.

Mivel a pénzt be kell osztanunk, próbálok spórolni, tudatosabban költekezni. Pl. ha hétvégén elmegyünk sétálni a környéken, közben sütizünk egyet, az simán van 2-3 ezer forint. Utána már nem fogok vacsorára is étteremben enni, vagy onnan rendelni.

Az apja amúgy semmiben nem segít, mindenre az a kifogása, hogy ő dolgozik, oldjam meg (ja, mert én nem dolgozom ugye... dehogynem). Hiába kértem azt is, hogyha elviszik a gyereket, legalább valamilyen szabályrendszer legyen, mert miután visszahozza, napokig undok, kezelhetetlen. Nem, ők biztos nem fogják hallgatni otthon a hisztit, nem azért viszi el... Meg hogy örüljek inkább, hogy foglalkozik vele.

Szóval nem tartom jó apának, a gyerekem szemében viszont ő az isten, mert ott mindig játékboltozás a program, ha akar, reggelire ehet tortát is, ott nincsenek szabályok, nincs rá szólva. És ezeket már el is mondja, folyamatosan hallgatom, hogy én miért nem vagyok olyan, mint az apja barátnője, miért nem vagyok kedves. Legutóbb mikor mondtam, hogy nem kaphat két db mákszemnyi aprósüteményt 1000 forintért, közölte, hogy én nem szeretem akkor. Közben pedig érte dolgozom, mindent azért teszek, hogy neki jobb jövője lehessen.

2022. febr. 22. 09:47
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
4%
Ennyi rosszindulatú embert. Miért fordítsa az apja ellen a gyereket?
2022. febr. 22. 10:35
 12/31 anonim ***** válasza:
98%
12, Miért, az oké, hogy apuka fordítja az anya ellen a gyereket? Mert most ezt teszi.
2022. febr. 22. 10:42
 13/31 anonim ***** válasza:
3%

Miért fordítaná az anya ellen? Más ember az apja, másképp is neveli, külön élnek, én sem alkalmaznám azt a nevelési módszert, amit a gyerekem anyja.

2022. febr. 22. 10:45
 14/31 ildibrexy ***** válasza:
94%
Mondjuk az pont nem nevelés, hogy mindent megvesz neki mértéktelenül es soha semmiért nem szól rá és az van mindig amit a gyerek akar....
2022. febr. 22. 10:47
 15/31 anonim ***** válasza:
10%
Ha apának többmilliós fizetése van akkor a gyerektartás nem annyi, hogy 2 macaront ne tudj megvenni, hogy sokallj 2-3 ezer Ft-t egy délutáni semmi kis kiruccanásra. Gondolom ha apa ismeri az árakat akkor nem 50 ezret lök oda neked havonta a többmilliós havi fizujából. Ha igen, esetleg ez irányban tudsz lépéseket tenni?
2022. febr. 22. 10:53
 16/31 A kérdező kommentje:
30 ezer forintot fizet.
2022. febr. 22. 11:02
 17/31 anonim ***** válasza:
96%

17-re:

Ezt bíróság ítélte meg?

Mert bár manapság már nem annyira a tartásra kötelezett szülő jövedelméből, hanem a gyereknevelés költségeiből indulnak ki, de azért milliós fizetésnél ennél többet szoktak a bíróságok megítélni. (Igaz, ha mondjuk 30e helyett 60e Ft-ot kapnál, abból se lenne habzsi-dőzsi.)

2022. febr. 22. 11:08
 18/31 anonim ***** válasza:
56%
17# Az szép. :(
2022. febr. 22. 11:11
 19/31 anonim ***** válasza:
64%
#16 #17 Tartásdj bírósági felülvizsgálata a gyereknevelés VALÓS költségeinek a fényében. 30e Ft? Még egy minimálbért kereső embertől is röhely ekkora összeg, nem hogy egy milliomostól.
2022. febr. 22. 17:56
 20/31 A kérdező kommentje:

Igen, a bíróság ítélte meg. Igaz, hogy 5 éve.

Szülők vállalkozásába van bejelentve, minimálbérre...

2022. febr. 22. 18:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!