Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen elvek mentén nevelnéd...

Milyen elvek mentén nevelnéd a gyerekeidet?

Figyelt kérdés
Úgy, ahogy téged neveltek, vagy felülírnád azt? Liberálisan, vagy konzervatívan nevelnéd a gyerekeidet?

2022. febr. 22. 01:09
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
96%

27-re:

Nem tartom szerencsésnek szembeállítani a konzervatív és a liberális értékrendet. Mindegyikben vannak értékek. Van, ami belefér nekem, van, ami nem.

Egyébként magát a kérdést úgy is megfogalmazhattad volna, hogy mi magunk melyik értékrendet valljuk. Mert elég egyértelmű, hogy az ember a maga értékrendjére neveli a gyereket.

2022. febr. 22. 14:19
 32/40 anonim ***** válasza:
96%
A keresztény értékrendből azt adom át a saját gyerekeimnek, ami elvileg az egész kereszténység lényege lenne: szeressék egymást és ne ítélkezzenek mások fölött. Nem vagyok kifejezetten vallásos, de ezt nagyon fontosnak tartom és nagyon szépen le van írva a Bibliában. Egyéb tekintetben pedig olyan értékeket adok át nekik, amiket a legtöbben szerintem "liberálisnak" címkéznének. Alá-fölérendeltség és félelem helyett kölcsönös tiszteletre és kommunikációra épülő gyerek-szülő kapcsolatot, elfogadást, empátiát, főleg a kisebbségben lévő és elnyomott embercsoportok felé, az emberi sokféleség értékként és nem káros dologként való látását, a természet megbecsülését, a környezetvédelem fontosságát stb.
2022. febr. 22. 15:45
 33/40 anonim ***** válasza:
100%

Amit megtartanék a szüleim neveléséből: tudatosság a pénzügyek terén

Amit máshogy csinálnék: gyakorlatilag minden mást, de legfőképpen nem telepednék rá a gyerekemre, nem szólnék bele a magánéletébe, több dolgot megengednék neki (bizonyos korlátok között), és ha valamiben kiemelkedően tehetséges lenne, akkor minden erőmmel támogatnám, hogy azon a területen érvényesülni tudjon.

2022. febr. 22. 15:56
 34/40 anonim ***** válasza:
18%
Bibliát olvasnék neki, Úr Jézus krisztus tetteiről és az Atyáról! Járjon ő is azon az úton amin én, a megvilágosodás, Szentség útján!
2022. febr. 22. 18:40
 35/40 anonim ***** válasza:
100%
Mivel engem fizikailag és érzelmileg is sokat bántalmaztak, semmiképp se alkalmaznám a szüleim nevelési módszereit.
2022. febr. 22. 19:24
 36/40 anonim ***** válasza:
92%
34es, ez komoly?
2022. febr. 22. 21:10
 37/40 flora08 ***** válasza:
100%
Anyaként, óvónőként és gyógypedagógusként azt gondolom, a legjobb, ha megismerjük a gyermek valódi igényeit: figyeljük őt, reagálunk a jelzéseire, alkalmazkodunk hozzá. Érdemes szakirodalmat olvasni, mert olyan dolgokat tudhatunk meg, amire magunktól nem biztos, hogy rájövünk. Az olvasottakat végül vagy tudjuk alkalmazni, vagy nem, de érdemes tájékozódni. Semmi sincs kőbe vésve, a babák/kisgyerekek nem olvastak arról, hogyan kellene "működniük" és szülők sem egyformák. Csodás gondolat, hogy ösztönösen tudni fogjuk, mit kell tennünk, de sajnos nem így van. Aki ezt mondja nem zokogott még teljesen kétségbe esve, az órák óta keservesen síró újszülöttje mellett, akinek - annak ellenére, hogy már minden csoda gyógymódot alkalmaztunk - pokolian fáj a hasa. Sok esetben egyszerűen csak rákényszerülünk arra, hogy gyorsan döntsünk, aztán lesz ami lesz. Érdekes kérdés, nagyon sokfelől megközelíthető, de nem szeretnék kisregényt írni 😄
2022. febr. 24. 10:14
 38/40 anonim ***** válasza:
17%
Konzervativan, az en szuleim liberalisok voltak es nagyon rossz mintat lattam otthon...
2022. febr. 26. 17:11
 39/40 anonim ***** válasza:
56%

Istenszolga vagyok. Mindenben istent követem.

Egy elv szerint nevelem( létezem), az egység elve szerint.

Univerzális vagyok.

2022. febr. 27. 02:24
 40/40 anonim ***** válasza:
100%
39.: Ez alatt mit értesz pontosan? Kifejthetnéd bővebben! :)
2022. febr. 27. 08:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!