Kezdőoldal » Otthon » Kert » Melyik növényből lehet a...

Melyik növényből lehet a leggyorsabban örökzöld, élő sövényt növeszteni a kerítés mentén, nektek milyen sövényetek van?

Figyelt kérdés

2022. febr. 17. 20:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

fagyal

leylandi ciprus

2022. febr. 17. 20:15
 2/11 anonim ***** válasza:
Babermegy, Nova.
2022. febr. 17. 20:43
 3/11 anonim ***** válasza:

Helyesbítek : novita

2-3 év és a 40 cm-ből 180 vagy több. Legyen nedves a földje és akkor nő mint a fene.

Fagyalból kiábrándultam, ott van mellette de ritkás télen és gagyi fajtát sóztak rám a hiperszuper sövényes online cég.

2022. febr. 17. 20:45
 4/11 A kérdező kommentje:
Kösziköszi!
2022. febr. 18. 20:20
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
A babérmegy szép, csak drágán lehet beszerezni ami nem előnyös egy hosszú sövénynél, nekünk néha le is fagy meg gombás is volt már párszor, amit le kellett permetezni. Leylandi is szép, de az is drága és kiöregszik pár évtized alatt. A fagyal viszont igénytelen nagyon, gyorsan nő, sűrű, szépen nyírható. Abból van a legnagyobb sövényünk. Soha nem volt vele gond vagy 20 éves sövény. Utoljára úgy telepítettem vagy 10 méternyit, hogy 2 éve ősszel a sövény nyírásból levágott nagyobb ágakat leszurkáltuk és mind megmaradt és már sövény.
2022. febr. 20. 14:45
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi neked is! :)
2022. febr. 20. 18:12
 7/11 anonim ***** válasza:

Bambuszom van egy részen, gyorsan nő, de nem tudom ajánlani mert szökik!

Másik részen vegyes örökzöld sövényem van, az meg nem nő gyorsan.

Az a baj, hogy ami gyorsan nő, azt utána többet kell nyírni meg karbantartani, mint pl egy tiszafa sövényt.

2022. febr. 21. 21:58
 8/11 anonim ***** válasza:
Bambuszom volt nekem is de a szomszédok, annak ellenére hogy hozzájuk nem ment át de szabályos lincshangulatban támadtak le és követelték hogy tüntessem el mindet.
2022. febr. 21. 22:39
 9/11 A kérdező kommentje:

Amíg a te portádon van, semmi közük hozzá, ha átmegy hozzá, akkor pedig van kapájuk, gondolom, kapálják ki a hajtást, mint a tarackot és kész.

Bambuszom nekem is van, két helyen, az egyik a kertkapunál szabályos kör alakban szaporodik. Évről évre egyre sűrűbb, de egy autókeréknyi helyen van, nem sövény. Mellesleg ha ráesik a hó, ónos eső, azonnal lefekszik minden irányba. A kertkerítés mentén szétültettem pár tövet, na, az tényleg szökik, de sövénynek eléggé ritkás. Ráadásul baromi sok vizet igényel az átültetett, mert a nyári kánikulában összesodródnak a levelei és sárgul rendesen.

2022. febr. 22. 19:53
 10/11 A kérdező kommentje:
De most már szerzek be hozzájuk egy pandát is. ;)
2022. febr. 22. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!