Melyik növényből lehet a leggyorsabban örökzöld, élő sövényt növeszteni a kerítés mentén, nektek milyen sövényetek van?
Helyesbítek : novita
2-3 év és a 40 cm-ből 180 vagy több. Legyen nedves a földje és akkor nő mint a fene.
Fagyalból kiábrándultam, ott van mellette de ritkás télen és gagyi fajtát sóztak rám a hiperszuper sövényes online cég.
Bambuszom van egy részen, gyorsan nő, de nem tudom ajánlani mert szökik!
Másik részen vegyes örökzöld sövényem van, az meg nem nő gyorsan.
Az a baj, hogy ami gyorsan nő, azt utána többet kell nyírni meg karbantartani, mint pl egy tiszafa sövényt.
Amíg a te portádon van, semmi közük hozzá, ha átmegy hozzá, akkor pedig van kapájuk, gondolom, kapálják ki a hajtást, mint a tarackot és kész.
Bambuszom nekem is van, két helyen, az egyik a kertkapunál szabályos kör alakban szaporodik. Évről évre egyre sűrűbb, de egy autókeréknyi helyen van, nem sövény. Mellesleg ha ráesik a hó, ónos eső, azonnal lefekszik minden irányba. A kertkerítés mentén szétültettem pár tövet, na, az tényleg szökik, de sövénynek eléggé ritkás. Ráadásul baromi sok vizet igényel az átültetett, mert a nyári kánikulában összesodródnak a levelei és sárgul rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!