Miért tartozom neki azért, mert az édesanyám?
Figyelt kérdés
Amióta fiatal felnőtt vagyok, elköltöztem, és próbálok önálló életet élni, édesanyám úgy érezteti velem, mintha nekem kötelességem lenne mindig mindenben rendelkezésére állnom. Neki nincs autója ill. jogsija. Nekünk a párommal van autónk, de a páromnak van csak jogsija. Ha megyünk esetleg hozzá, az alap hogy vigyük el ide-oda stb.. Ha esetleg néha nemet mondok, mert épp más dolgunk van, akkor sértődés megy. Néha úgy érzem, mintha taxi lennénk. Meg egyéb dolgokba is látom jelét, de nem akarok ilyen hosszan írni. A lényeg, hogy többször is érezteti, és többször mondta is már, hogy ő sokat szenvedett hogy fel nevelhessen. Én nagyon köszönöm neki. De nem telhet az egész életem abból, hogy neki segítek mindig mindenben. Nyilván ha egészségügyi okok kívánják ezt majd, ott leszek, és segítek. De még ő is fiatal, dolgozik, nem szorul rám ilyen szinten. Sajnos a 0-ról indultam bele a világba, dolgozom elég sokat, hogy felépíthessek valamit a jövendőbeli családomnak. De sokszor nem érti meg, hogy van nekem is más dolgom ahelyett, hogy pl boltba menjek neki munka után, elvigyük dolgozni, vagy esetleg hazahozzuk, stb.. Lehet én vagyok az önző, és mindig amit kér, szó nélkül csinálni, mert az édesanyám. Nem tudom, mi a normális máshol?! Szerintetek jogos az elvárása?2022. febr. 21. 10:18
11/16 anonim válasza:
Nem azért lett anyuka, hogy rátelepedjen a gyerekére és érzelmileg terrorizálja "sokat szenvedett, hogy felneveljen". Az teljesen oké, ha segítesz neki néha, és ha nehézsége van, akkor a segítségedet kéri, de ez már nem az a kategória.
12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Azt még hozzá tenném, hogy nem csak ilyen apró szívességek voltak.
Régebben hitelt akart felvetetni velem, hogy tudjon venni magának egy 25nm-es lakást, mert jelenleg albérletben lakik.
2022. febr. 21. 10:58
13/16 anonim válasza:
Tehat azert csinalt gyereket, hogy majd megoldja helyette a problemait? Ez nem igy mukodik es ne tamogasd ebben, mert akkor sosem fogja abbahagyni.
14/16 anonim válasza:
13: igazad van!
Más hasonló kérdések alatt néha megjelennek oylanok, akik feszt állítják, hogy egy gyereknek kötelező támogatni a szüleit, bla-bla-bla...
Pedig ez így en bloc nem igaz! Nyilván szükséghelyzetben, vagy ha az egészségi állapotuk úgy alakul, akkor - erejéhez mérten - mindenki segít. De nem 7/24 kiszolgálja...
Amit ő kapott a szüleitől (legyen az anyagi v. lelki dolog) elsősorban a saját gyerekeinek adja tovább az ember.... És persze segít, ha szükség van rá (lsd. feljebb). De soha nem lehet szolgája a szüleinek!
16/16 anonim válasza:
Vegyél neki egy kocsit egy gyászba. Rólam leszálltak, vettem nekik csóró suzukit én meg AMG-ben nyomatom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!