Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért tartozom neki azért,...

Miért tartozom neki azért, mert az édesanyám?

Figyelt kérdés
Amióta fiatal felnőtt vagyok, elköltöztem, és próbálok önálló életet élni, édesanyám úgy érezteti velem, mintha nekem kötelességem lenne mindig mindenben rendelkezésére állnom. Neki nincs autója ill. jogsija. Nekünk a párommal van autónk, de a páromnak van csak jogsija. Ha megyünk esetleg hozzá, az alap hogy vigyük el ide-oda stb.. Ha esetleg néha nemet mondok, mert épp más dolgunk van, akkor sértődés megy. Néha úgy érzem, mintha taxi lennénk. Meg egyéb dolgokba is látom jelét, de nem akarok ilyen hosszan írni. A lényeg, hogy többször is érezteti, és többször mondta is már, hogy ő sokat szenvedett hogy fel nevelhessen. Én nagyon köszönöm neki. De nem telhet az egész életem abból, hogy neki segítek mindig mindenben. Nyilván ha egészségügyi okok kívánják ezt majd, ott leszek, és segítek. De még ő is fiatal, dolgozik, nem szorul rám ilyen szinten. Sajnos a 0-ról indultam bele a világba, dolgozom elég sokat, hogy felépíthessek valamit a jövendőbeli családomnak. De sokszor nem érti meg, hogy van nekem is más dolgom ahelyett, hogy pl boltba menjek neki munka után, elvigyük dolgozni, vagy esetleg hazahozzuk, stb.. Lehet én vagyok az önző, és mindig amit kér, szó nélkül csinálni, mert az édesanyám. Nem tudom, mi a normális máshol?! Szerintetek jogos az elvárása?

2022. febr. 21. 10:18
A kérdező szavazást indított:
Jogos
Nem jogos
38 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
11%

És azért, mert fel akarod építeni a jövőd, nem tudod elvinni vásáolni, haza, stb?

Azt csinálsz, amit akarsz, de legalább nekünk ne hazudj, Nem akarod vinni, pont.

2022. febr. 21. 10:21
 2/16 anonim ***** válasza:
98%

Lassan már önsegélyező csoportot csinálhatnának az ugyanilyen kérdést kiíró emberek... Minden hétre jut 3-4.

Tök ugyanez: fuvaroztatja magát az anyuka, ugrásra készen kell lennie a gyereknek 7/24.

Háromgyerekes anyaként (felnőtt gyerekek) mondom: ez tarthatatlan.

Eszembe nem jutna ilyenekért ugráltatni a gyerekeimet.

2022. febr. 21. 10:26
 3/16 anonim ***** válasza:
98%
Ha egyszer kétszer kérné, azt mondanám hogy oké, vidd el, de az hogy állandóan hurcolászd, már nagyon nem az. El kéne fogadnia, hogy ti már egy külön család vagytok a pároddal. Milyen az már hogy vendégségbe megyek anyámhoz, erre azzal telik a vendégség hogy vigyél ide, vigyél oda?
2022. febr. 21. 10:27
 4/16 anonim ***** válasza:
98%

Nem tartozol neki.

Ő akart valamilyen oknál fogva gyereket vállani, nem te akartál megszületni. Semmilyen ráhatással nem voltál arra, hogy megyszüless, ő kényszerített bele a világba.

2022. febr. 21. 10:27
 5/16 anonim ***** válasza:
97%

Nem ártana azért tudni a hátteret. Ez a vigyük dolgozni, hozzuk haza mennyire logikus kérés? Ha közel laktok, kb ugyanoda mentek, nem látok benne semmi problémát, nekem magamtól jutna eszembe felajanlani, hogy elvisszuk. Ha ő a város egyik végében lakik, én a másikban és ő a keletre fekvő városba jár dolgozni, én meg a nyugatra fekvőbe, egyértelmű, hogy nem hurcolnam naponta. De elvinnem vagy elmennek érte, ha mondjuk olyan xar idő van, hogy a tomegkozlekedes is problémás.

Boltba menni is ugyanez a helyzet.

2022. febr. 21. 10:33
 6/16 A kérdező kommentje:

1-es. Még ha rólam lenne szó, de mint írtam, a párom viszi ilyenkor, az már így még kellemetlenebb.

2-es Sajnálom, ha volt már ilyen kérdés, én nem láttam.

3-as. Vannak időszakok amikor ritkábban ha épp van valami pasi aki megcsinálja, de ha nincs akkor elég rendszeres a dolog.

4.-es. Valamilyen szinten én is így gondolom, viszont ő teljesen mást mutat felém.

2022. febr. 21. 10:36
 7/16 anonim ***** válasza:
28%
tök mindegy, hogy a párod viszi, nálunk természetes, ha bármelyikünk szülőjének segítség kell, az oldaja meg, akinek akkor pont belefér.
2022. febr. 21. 10:37
 8/16 A kérdező kommentje:

6-os Nem esik útba. Nem a város másik vége, de kb ilyen fél óra ha valahova elmegyünk érte, vagy boltba megyünk neki,

7-es Igen mindenhol más, ezért is tettem fel a kérdést, hogy ez mennyire természetes.

2022. febr. 21. 10:41
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
4-essel ertek total eggyet, mondd meg ezt neki. Ideszult teged a vilagra, aztan majd meg te tegyel neki szivessegeket is, mert elvarja...
2022. febr. 21. 10:50
 10/16 anonim ***** válasza:
90%

Tehát a pároddal fuvaroztatja magát...???

Hadd sértődjön meg! Külön életetek van, nem arra vagytok berendezkedve, hogy mikor kell ugrani.....

2022. febr. 21. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!