Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyedüli gyermekként milyen...

Egyedüli gyermekként milyen mértékben szólhatok bele nyugdíj előtt álló édesanyám házvásárlásába?

Figyelt kérdés

Édesanyám nyugdíj előtt áll, jelenleg egy háromszobás, garázzsal és különálló nagy raktárral rendelkező relatíve új téglalakásban él(tehát szerintem tök jó lakásban), amit viszont öreg korára el szeretne adni, és el akar költözni egy nagyobb kertes családi házba.

Én ezt több okból sem tartom jó ötletnek.

Egyedüli gyermek vagyok, édesanyám és a nevelőapám mindketten teljesen elvarázsolt emberek, "csúcs"értelmiségi foglalkozással, nulla gyakorlati tudással, és nélkülöznek bármilyen realitásérzéket. Én velük szemben viszont elég gyakorlatias vagyok, két lábbal állok a földön.

Ha bármi javítani, szerelni, építeni való van otthon, kb 12 éves korom óta egyedül csinálom, mert kis túlzással egy 5 elemből álló ikeás szekrényt sem tudnak anélkül összeszerelni, hogy ne billegjen.

Félek, hogy egy kertes ház esetében olyan mennyiségű pluszmunka zúdulna rám, amit nem bírnék teljesíteni munka, tanulás, család és szociális élet mellett.

Azt sem értem teljesen, hogy miért gondolják, hogy szükségük lehet annyi szobára (a mostani 2 háló 1 nappali helyett mondjuk 2-3 háló 2 fürdőszoba 1 nappali 1 extra szoba pl dolgozó/könyvtár) PLUSZ kert, viszont mindez 2 szinten, lépcsővel elválasztva

A feleségem szerint nem szabad nagyon belefolynom, az ő életük és a döntésük.

Nektek mi a véleményetek?

2022. febr. 20. 11:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
87%
Előre tisztázd le, hogy oké, de rád ne számítsanak a ház körüli dolgokban. Egy családi házban folyton csináltatni kell valamit, plusz még hogy kert is lesz, azt is rendben kell tartani, innentől kezdve nekik kell a ház előtti járdán a havat ellapátolni, nekik kell majd a kukát ki-be húzni és stb. amit eddig társasházban élve megcsinált valaki helyettük. Rengeteg plusz munkával jár egy ház, és ők csak egyre idősebbek lesznek. Mi is nagy házban élünk, én még csak 40 éves vagyok, de sokszor azt érzem majd megszakadok a ház körüli munkákban. Már most azon gondolkodom, hogy 30 év múlva ezt el kell adni, és be kell költözni egy kis lakásba. Tehát pont fordítva, mint édesanyád.
2022. febr. 20. 12:24
 12/20 anonim ***** válasza:
73%

"sokszor azt érzem majd megszakadok a ház körüli munkákban. Már most azon gondolkodom, hogy 30 év múlva ezt el kell adni"

Miért csak 30 év múlva, ha már most szenvedsz tőle? Ki akarod csinálni magad? A családodnak milliószor inkább rád van szüksége, mint a házra, lakásban is van élet!

2022. febr. 20. 12:31
 13/20 anonim ***** válasza:
37%

10-es, így is, úgy is rosszul fog kijönni belőle a kérdező, ha nem beszél bele, akkor is.

Ha meg majd a nagy háznál nem ugrik elsőre, akkor az egy jó alap lesz a kapcsolat megromlásához, aztán majd valami huszadik rokonnal kötnek tartásit.

2022. febr. 20. 13:27
 14/20 anonim ***** válasza:
49%

Kérdező, többen írták itt, és tényleg így van, hogy jogilag beleszólásod nincs.

Viszont (ezt is többen írták), egyszer ülj le anyukáddal (vagy ha jóban vagytok nevelőapáddal, akkor hármasban), és mondd el ezt így, ahogy leírtad. Tehát nekik kell boldogulniuk, hólapátolás, fűnyírás, tereprendezés, kerítés festés, stb...stb..., lehetne sorolni napestig a teendőket. Neked nem lesz rá időd, tehát nem árt, ha addig is tájékozódnának, hogy működik a fizetett segítség.

2022. febr. 20. 13:33
 15/20 anonim ***** válasza:
78%

"nem árt, ha addig is tájékozódnának, hogy működik a fizetett segítség"

Kérdező, szerintem maguktól nem fognak, mert most beállt a rózsaszín köd, bele vannak szerelmesedve a kertesházba, úgyhogy inkább te nézz utána, aztán tedd oda eléjük a kertész, a tetőfedő, meg minden ilyesmi árait.

2022. febr. 20. 13:47
 16/20 anonim ***** válasza:
23%

De nincs joga bele kotnyeleskedni. Mi nem érthető ezen?

2022. febr. 20. 13:53
 17/20 anonim ***** válasza:
80%
Miért ne lenne joga beszélnie a saját édesanyjával? :DDD
2022. febr. 20. 13:57
 18/20 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem mindenképpen beszélni kell, és meg kell mondani előre anyudnak, hogy Te nem fogsz nekik ugrálni.

Akkor legalább nem mondhatják, hogy de hát miért nem mondtad ezt?

2022. febr. 20. 14:09
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Látom sokatok figyelmét elkerülte amit a kérdező írt: "Ha bármi javítani, szerelni, építeni való van otthon, kb 12 éves korom óta egyedül csinálom, mert kis túlzással egy 5 elemből álló ikeás szekrényt sem tudnak anélkül összeszerelni, hogy ne billegjen."

Egy házban mindig elromlik valami, valamit mindig szerelni kell. Na most vagy a kérdezőt rángatják oda hetente fél napra, hogy ezeket megcsinálja, vagy mindenhez külön ki kell hívni egy embert. A legkisebb dolog is 30000 forintnál kezdődik, tehát például ha csak a wc tartály romlik el, és egy pöcköt ke kell benne cserélni, ez lesz a minimum amennyiért elmegy nekik valaki kicserélni. Rengeteg pénzük el fog menni erre, bár a kérdező azt nem írta, hogy állnak anyagilag. Mert ha tudják ezeket a kiadásokat fedezni, akkor végülis nincs olyan nagy gond. De egy kertész díja 100 ezernél kezdődik, ha azt akarják, hogy rendszeresen jöjjön és rendbentartsa a kertet.

2022. febr. 20. 16:43
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Én egész életemben lakásban éltem és nőttem fel, aztán 50 évesen költöztem házba. Kicsit valóban megbántam, rengeteg olyan munka van vele, ami egy lakásban nincs.
2022. febr. 21. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!