Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyedül élek, felnőtt ember...

Egyedül élek, felnőtt ember vagyok, de mégis minden nap anyukám be akarja osztani az időmet?

Figyelt kérdés

Minden napra kitalál valamit. Hol ebbe a boltba vigyem el, másnap kitalálja, hogy a másikba akar menni. Vigyem el ide vagy oda munka után. Adjam fel a csekkjeit vagy utaljam át őket.

Vagy igazán elmehetnèk és kitakaríthatnèk náluk. Vagy vigyem el ezt ide, vagy azt oda, stb...

Nem arról van szó, hogy nem megyek el szívesen és nem csinálom meg, de hogy minden nap munka után kitalál valamit, az már kicsit megterhelő.

Amikor nem-et mondok, akkor meg jön a sèrtődès, hogy jó, akkor majd ő akkor elmegy gyalog vagy feladja ő. Vagy jönnek az üzeneteket, hogy akkor melyik nap lenne nekem jó és tudnám elvinni.

És még akkor én érzem szarul magam.

2022. febr. 17. 17:29
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
84%

"És még akkor én érzem szarul magam."

Ezen kéne változtatnod sürgősen!

Ne zavarjon!

Ne vidd el, ne intézd el neki, ne állj a rendelkezésére! Sem most, sem holnap, sem jövő kedden.

Ne magyarázkodj, ne találj ki kamu elfoglaltságokat. Azért nem mész, mert CSAK!!!

A felszabaduló idődben olvass önismereti könyveket, pl. Susan Forward: Mérgező szülők c. könyvét. Akkor jobban fogod érteni, milyen pszichológiai játszmát űzött veled anyukád.

2022. febr. 17. 18:46
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem heti egyszer várható el max, hogy taxinak használjon. Mondd meg neki, hogy gyűjtse össze és egy estét rászánsz, a többin meg pihenni szeretnél vagy moziba, edzeni menni stb.
2022. febr. 17. 18:47
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon egyszerü, van egy varázsszó: NEM!

Ennyit kell mondani és megoldódott a gond

2022. febr. 17. 18:56
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

ÍGy van. Nemet kell mondani. Majd 2 napig durcáskodik, aztán rájön, hogy ezzel csak magának árt...

Én 60 elmúltam, de eszembe nem jutna a felnőtt gyerekeimet ugráltatni...

2022. febr. 17. 19:15
 15/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek
2022. febr. 17. 19:25
 16/23 anonim válasza:
73%
igy próbálja magán tartani a figyelmed, nem akarja h megszakadjon a kapcsolatotok, túl ritkán talizzatok, csak ezt a félelmét se nem képes se nem akarja lekommunikálni. ha megnyugtatod h fogod látogatni meg ilyenek az javithat a helyzeten
2022. febr. 17. 19:26
 17/23 anonim ***** válasza:
90%
Simán mond meg, hogy ez így sok, mert neked is ott a lakás, ott vannak a számlák, ott a munka, és hogy szívesen segítesz, de beszéljetek meg minden héten 1 (eleinte mondjuk 2) napot amikor segítesz neki. Meg fogja szokni. És el is tudja fogadni, csak tartsd magad ehhez.
2022. febr. 17. 19:39
 18/23 anonim ***** válasza:
95%

Apád nem él már?

Te vagy az egyetlen gyermek?

2022. febr. 17. 19:47
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Azért az már milyen durva, hogy egy ovis gyakrabban és határozotabban használja a "nem" szót, mint egypár felnőtt...

Nem vagy csicska. Ezt jegyezd meg.

2022. febr. 17. 21:17
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Míg engeded neki ezt fogja tenni.
2022. febr. 17. 23:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!