Milyen a kapcsolatod a nevelt gyerekeddel?
A nevelt lányomat úgy szeretem, mintha a saját gyerekem lenne, bár ez az utóbbi időben gyengült kicsit, mert olyan dolgokat csinál, amiket a saját gyerekemnek soha nem engednék meg. Azért a szeretet kitart, meg a lányomnak tartom és hívom, de helyette szégyellem magam a dolgai miatt. Ugyanakkor büszke is vagyok rá más dolgai miatt, azért amilyen nő lett (érzelmileg, párkapcsolatában), és segítem, támogatom. Nagyon jó a kapcsolatunk.
A nevelt fiammal ellentétes irányú a trend. Kiskorában sajnos kifejezetten utáltam, de aztán próbáltam megszeretni mert egy család vagyunk. Most inkább az “elvagyunk” kategóriába sorolnám magunkat, vagy inkább a “jól elvagyunk”-ba. Kedves vagyok vele, soha nem veszekszünk, nem bántom semmiért, őt is viszem magammal néha programokra, suli után megkérdezem, mi volt, szülinapra/ünnepekre kap tőlem ajándékot stb. De nem ugrál a nyakamba mint a saját gyerekeim.
Nagyon nehéz téma ez, vagy sikerül, vagy nem. Emberek vagyunk.
Én örültem volna, ha legalább baráti a viszonunk, ennek ellenére mostohaanyám utált (semmit nem tettem, csak annyi volt a baja, hogy élek).
Apa ellenben sajátjaként szereti az ő fiát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!