Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen a kapcsolatod a nevelt...

Milyen a kapcsolatod a nevelt gyerekeddel?

Figyelt kérdés
2022. febr. 15. 08:07
A kérdező szavazást indított:
Úgy szeretem mintha sajatom lenne
Szeretem, de a két lépés távolság meg van
Elvagyunk
Nem jó
Utálom
Más, leírom kommentbe.
7 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
85%

A nevelt lányomat úgy szeretem, mintha a saját gyerekem lenne, bár ez az utóbbi időben gyengült kicsit, mert olyan dolgokat csinál, amiket a saját gyerekemnek soha nem engednék meg. Azért a szeretet kitart, meg a lányomnak tartom és hívom, de helyette szégyellem magam a dolgai miatt. Ugyanakkor büszke is vagyok rá más dolgai miatt, azért amilyen nő lett (érzelmileg, párkapcsolatában), és segítem, támogatom. Nagyon jó a kapcsolatunk.

A nevelt fiammal ellentétes irányú a trend. Kiskorában sajnos kifejezetten utáltam, de aztán próbáltam megszeretni mert egy család vagyunk. Most inkább az “elvagyunk” kategóriába sorolnám magunkat, vagy inkább a “jól elvagyunk”-ba. Kedves vagyok vele, soha nem veszekszünk, nem bántom semmiért, őt is viszem magammal néha programokra, suli után megkérdezem, mi volt, szülinapra/ünnepekre kap tőlem ajándékot stb. De nem ugrál a nyakamba mint a saját gyerekeim.

Nagyon nehéz téma ez, vagy sikerül, vagy nem. Emberek vagyunk.

2022. febr. 15. 09:12
 2/5 anonim ***** válasza:
94%
Én jól elvagyok a párom fiával,bár kamasz volt,mikor összejöttünk. Előtte 10 éve váltak el. Azt vettem észre,hogy bármi gondja van,hozzám előbb fordul,mint az anyjához. Az anyjának egy szem pici fia,és úgy is neveli,nevelte. Neki meg jól esik,ha hagyom élni. Összességében nekünk jó a viszonyunk. Nekem is van egy lányom,aki nem közös. Párom ugyanúgy szereti,mint a sajátját. Nem kivételezett soha.
2022. febr. 15. 10:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Leginkább baráti, azt lehet mondani.
2022. febr. 15. 22:10
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én örültem volna, ha legalább baráti a viszonunk, ennek ellenére mostohaanyám utált (semmit nem tettem, csak annyi volt a baja, hogy élek).

Apa ellenben sajátjaként szereti az ő fiát.

2022. febr. 16. 09:16
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy éves se volt, amikor megismertem. Engem hív anyának, a vérszerinti kiszállt a történetből. Nekem ő pont olyan, mintha vérszerinti lenne. Pont úgy idegesít néha és pont úgy gyönyörködöm benne, mint a sajátszülötteimben. Viszont ő nagyon apás, míg akiket én szültem, nagyon anyásak. Hát így alakult. Végülis érthető. Azért kötődik hozzám, de nem annyira bújós velem, mint az apjával.
2022. febr. 16. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!