Miért kell mindig azzal nyaggatni, hogy ha majd tovább tanulok, akkor majd egyetemen jobban oda kell tenni magam?19
Azért az egyetem más kategória. Ott nem fogsz hazafelé a vonaton megtanulni mindent ami a zh-ra vagy egy vizsgára kell. Van olyan vizsga hogy hetekig éjjel-nappal tanulsz rá. Amikor ilyen 300 oldalas könyvből kell tanulni..
Ettől függetlenül ne add fel, menj egyetemre. Max kibuksz ha nem teszed oda magad eléggé. Gimibe nekem is elég volt 1-2 óra tanulás. Egyetem már más világ volt.
Anyukaddal ilyen dolgokrol nem tudtok leulni es beszelgetni?
Vagytok olyan kapcsolatban, h ezt igy meg tudod kerdezni tole, h megis miert beszel igy? Elmondhatja, h miert mondja, te meg elmondhatod neki is ezeket.
Mert most meg sajnos agyalsz, h vajon mire gondolhat.
“mégis sokkal könnyebbnek éltem meg, mint a középsulit, mert itt azt tanultam, ami tényleg érdekelt”
Akkor te nagyon szerencsés vagy! Én olyan szakon tanulok, ahol első két-három évben (alapozó modul) hemzsegnek a szar száraz kibukós szórótárgyak.
Én is 3-as átlaggal húztam be a középsulit, mert nem érdekelt. Érettségire odatettem magam és felvettek az SE-ETK-ra (védőnő szak), ahol 4-esre államvizsgáztam. Ennyi.
Egyetem másod évétől kezdve ugyanis azt tanultuk, ami érdekelt az meg könnyen ment :) (az anatómiát mondjuk hagyjuk, 2 héten keresztül napi 8-10 óra tanulás után úgy örültem a kettesnek, mint még soha)
Jaj mindenki veri magát arra, hogy jól odamondja a fiatalabbaknak, hogy na majd ha ezt vagy azt csinálod, mennyire meg leszel fingatva.
Jaj hagyjuk már, attól, hogy neked szarok a képességeid és önismeret híján elhibázott döntéseket hoztál a szutyok kis életedben, nem fog minden ember az élete későbbi szakaszában jobban szenvedni és hatalmas pofonokat kapni az élettől.
Általános iskolásként a gimivel,
gimisként az egyetemmel,
egyetemistaként a munkával baszogattak ilyen stílusban... Teljesen értelmetlen ez a "tettetem, hogy én jobban tudom" okítás. Hagyni kell mindenkinek elkövetni a saját hibáit és megpróbálni dolgokat a saját bőrén megtapasztalni. Majd az akkori énje megoldja.
20
Egyetértek, én is ezt tapasztaltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!