Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell mindig azzal...

Miért kell mindig azzal nyaggatni, hogy ha majd tovább tanulok, akkor majd egyetemen jobban oda kell tenni magam?19

Figyelt kérdés
Idén vagyok gimiben végzős. Egyébként az átlagom az öt év alatt (nem buktam, előkészítős voltam) sosem volt rosszabb 4,1-nél. Igaz, az öt év alatt nem sokszor láttak a szüleim tanulni, mert kollégista vagyok, amikor jelenléti oktatás volt mindig úgy osztottam be az időm, hogy hétvégén ne kelljen tanulni, online alatt meg mindig kész lettem mire hazaért bárki is. De szerintem attól, hogy nem látszik itthon, hogy tanulok, gondolhatják, hogy nem a semmiből hoztam össze az átlagot. A szüleim, főleg anyu mindig rosszallóan megjegyzéseket tesz, hogy egyetemen majd jobban kell igyekezni, és hogy jól gondoljam át, hogy megyek-e. Konkrétan mintha megpróbálna lebeszélni, és ez egyre sűrűbb. Csak nem értem miért akar ennyire lebeszélni. Én arra tudok gondolni, hogy a nem fontos tárgyak, amik nem számítanak a felvételinél, azokról kijelentettem főleg utolsó évre, hogy nem fogok hajtani, a hármas legyen meg, hogy a koliba írjanak be időpazarló felzárkóztatókra és jó napot. Ez lenne az oka, hogy az "igyekezet hiánya" címszóval le akarnak beszélni? Vagy szerintetek mi áll a háttérben, ha nem ez?
2022. febr. 12. 19:34
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
18%
Nahát. Ebben a kategóriában nincs is olyan. :O
2022. febr. 12. 19:43
 2/22 anonim ***** válasza:
93%
Én sem értem miért akarnak lebeszélni, egy érettségivel mire fogsz menni az életben, ha nem tanulsz tovább? Kész vicc, a gimik arra vannak kitalálva, hogy utána tovább tanuljunk. Az meg, hogy ők otthon nem látják, hogy tanulsz, hát most istenem, kolis vagy, a hétvége meg a pihenésről szól. Az átlagoddal meg mi a baj? Szerintem nagyon jó, és én sem értem az anyukádat.
2022. febr. 12. 19:53
 3/22 NTBS ***** válasza:
75%
Sok oka lehet. Például, olyan szakot néztél ki, ami nem passzol annyira neked, legalábbis a szüleid szerint. Esetleg ha te egyetemre mész a családod nem tudja finanszírozni. Nem ismerik a felsőoktatást és ezt hallották valakitől.
2022. febr. 12. 19:55
 4/22 anonim ***** válasza:
80%
Anyukád csak jót akar, arra céloz, hogy a felsőoktatásban jóval nagyobb teljesítményt várnak. Csak akkor menj oda, ha tényleg tudod mi akarsz lenni és ahhoz diploma is kell. Sokan még mindíg úgy mennek, hogy a diploma cél és nem pedig eszköz. Én éveket szúrtam el a felsőoktatásban, végül az eredeti, szakközepes szakmámat csinálom. Sokkal jobban jártam volna, ha nem hajtok diplomára. A szüleimnek igaza volt, csak sajnos erre későn jöttem rá.
2022. febr. 12. 20:10
 5/22 anonim ***** válasza:
17%
Ilyen eredménnyel fel sem vesznek normális helyre.
2022. febr. 12. 20:21
 6/22 anonim ***** válasza:
92%

Mert az egyetem totál más, itt hétvégente fogsz a legtöbbet tanulni és abszolút nem számít, hogy a gimiben milyen átlagod volt.

Persze nem tudom, hogy milyen szakmáról van szó.

Itt egy tárgyból fogsz csak terjedelemben annyiból vizsgázni amennyiből te egy tantárgyból érettségiztél.

És lehet, hogy attól fél hogy esetleg átraknak fizetősre(csak tipp)

2022. febr. 12. 20:29
 7/22 anonim ***** válasza:
21%
4,1 az brutálgyenge, de gondolom nem általános orvosi, fogorvosi, állatorvosi esetleg SOTE gyógyszerészeti a cél.
2022. febr. 12. 20:29
 8/22 anonim ***** válasza:
68%

Nekem a 4,7re is ment a pofavagas, pedig apámnak full kettes erettsegije van. En azóta másodéves vagyok egyetemen, annyit csinalok hogy most nem avatom be oket semmibe: mi hanyas lett, milyen targyaim vannak stb. Nem vagyok kivancsi a megjegyezeseikre. Majd ha meglesz a diploma, jo munkam lesz, akkor meglátják hogy mit tettem le az asztalra, az orruk ala fogom dorgolni. 😁

8, es ha nem az a cél akkor mivan? :D gondolom te biztos kórházigazgató vagy.

2022. febr. 12. 20:42
 9/22 A kérdező kommentje:

Nem orvosi a cél. De egyébként az átlagom többnyire a fizika, kémia, tesi és ének húzta le a legtöbb esetben. Az ilyenek, hogy matek, töri, irodalom, nyelvtan, idegennyelv mindig meg van négyesre minimum, ráadásul idén meg tavaly bele is húztam, és ezek közül csak egy négyes volt előző tanév végén. A földrajz 9-10. osztályban is ötös volt, és felvételinél egy természettudományos tárgy utolsó két tanult évének a jegye számít, szóval ez pipa.

A hétvégi tanulás szerintem nem olyan necces. Eddig mázlim volt az órarenddel, ki tudtam sakkozni, hogy pont az jöjjön ki, hogy ne nagyon lássanak tanulni. Illetve a hétvégi tanulás az nálam úgy nézett ki, hogy hazavonatozok két óra alatt, addig tanulok. Én vagyok otthon elsőnek, van két órám, amíg bárki hazaér, addig kipakolok, befejezem, amit a vonaton elkezdtem. Vasárnap visszamegyek, ismét két óra vonat, akkor tanulok. Ha ezen a két időintervallumon kívül tanultam hétvégén, akkor az késő este, mindenki alszik, szóval szintén nem látszik, vagy beadandót írtam gépen, ami a szüleimnek nem feltétlenül tűnik tanulásnak, mert nem annyira értenek hozzá, vagy kötelező olvasmányt olvastam, ami szintén nem feltétlenül tűnik tanulásnak, mert amúgy is sokat olvasok, akár olyan jellegű könyvet is, ami tűnhet kötelezőnek. Ránézésre nem lehet megmondani, hogy például a Bűn és bűnhődést azért olvasom, mert kötelező, vagy csak szimplán azért, mert amúgy is beleesik az érdeklődésembe. :D

2022. febr. 12. 20:55
 10/22 A kérdező kommentje:
#5 Nyilván van célom a diplomával, nem csak azért megyek egyetemre, hogy elmondhassam, hogy van egy diplomám. Csak amit akarok, azt nem lehet diploma nélkül.
2022. febr. 12. 20:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!