Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért aggódik ennyire miattam...

Miért aggódik ennyire miattam édesanyám? Annyira nagy nyomás van miatta rajtam.

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, csúszok az egyetemmel úgy, hogy nappali tagozat mellett eleinte gyakornokoskodtam heti kb. 32 órában, most már egy ideje főállásban dolgozom. Az igaz, hogy lehetnék szorgalmasabb, de mérnökinformatikus szakon nem is ismerek olyat aki időben elvégezte volna.

Édesanyámat nagyon szeretem, de sokszor már majdnem sír, hogy nincs még diplomám. Ugyanígy sírt amíg nem lett jogosítványom, nyelvvizsgám stb. Mert neki anno nem sikerült, egyetemet sem végzett. Szerintem eléggé szivatom magam, nem hiányzik, hogy még le is szidjanak miatta, azaz nem leszidás, hanem el vagyok mondva szerencsétlennek, meg hogy sajnál, hogy nem viszem semmire.

Folyamatosan támogattak szüleim, ezért tudok külön is élni tőlük amikor nincs kedvem hazamenni, van autóm. A fizetésem most már magasabb mint az övéké, nagyon szeretem amit csinálok, ha meg lenne a diplomám akkor sem váltanék még egy darabig.

Mit csináljak, hogy nyugodjon meg? Egy évig még nem lesz diplomám az biztos, addig nem idegesítheti magát ezen.

2022. febr. 11. 21:38
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
87%
Ne győzködd magad, kérdező (7. komment), nem te vagy rossz, ő az. Téged akar elbizonytalanítani (ez sikerül is neki, ne hagyd magad!), mert a kapcsolatok a gyenge emberek szemében olyanok, mint a libikóka: mikor az egyik lenn, a másik fenn. Az anyád a saját szorongásától, elégtelenségi érzésétől akar megszabadulni azzal, hogy téged lenyom. Mert akkor ő van feljebb. Pszichoterápiára lenne szüksége, de nem fog elmenni, helyette játssza a passzív agresszív játszmát. Ne engedd, hogy elvegye az önbizalmadat, mert kárt okozol magadnak. Őt nem tudod megmenteni, ez az ő élete. A sajátodat tudod a saját ön-építkezésed szerint élni, és ebbe belefér, hogy nem sikerül minden elsőre.
2022. febr. 12. 08:23
 12/12 anonim ***** válasza:
78%

"már majdnem sír"

Sajnos magával szúr ki, erről te nem tehetsz.

Haladj szépen a saját tempódban, és időnként nyugtasd meg, hpgy jól haladnak a dolgaid és elégedett vagy.

Biztos örülni fog, ha megkérdezed, hogy ő hogy van.

2022. febr. 12. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!